„Povestea primelor daruri de Crăciun”@Ed.Cartea Copiilor

0

Publicat la 21 Nov 2010, de către mada, în Copii, Cărţi

Editura Cartea Copiilor a pregătit pentru micii cititori o nouă poveste de Crăciun, semnată de scriitorul suedez Axel Hambraeus. „Povestea primelor daruri de Crăciun” are la bază istoria biblică a naşterii lui Iisus, oferindu-i însă o continuare plină de originalitate. Povestirea ia forma unei pilde, ce preţuieşte valori ca generozitatea şi blândeţea.

Povestea se concentrează în jurul celor trei păstori care au asistat la naşterea lui Iisus. În noaptea următoare, impresionaţi de condiţia modestă a părinţilor pruncului, păstorii nu reuşesc să adoarmă şi se hotărăsc să le ofere, din puţinul lor, un mic ajutor. Văzând gerul de afară şi amintindu-şi de situaţia în care se afla tânăra familie, păstorii vor să le dăruiască nişte încălţări, pentru Iosif, o haină groasă pentru Maria şi scutece fine pentru micul Iisus, aşa cum ar trebui să aibă orice nou-născut.

daruri 02 „Povestea primelor daruri de Crăciun”@Ed.Cartea Copiilor

Însă, încercând să se întoarcă la iesle, păstorii nu găsesc drumul, pentru că, de această dată, nu mai sunt călăuziţi nici de cântecul îngerilor şi nici de steaua cea luminoasă. Au în faţă trei drumuri, iar fiecare dintre ei porneşte pe câte unul, fiind siguri că acela este cel bun. Tot căutându-l pe pruncul Iisus, fiecare păstor dă peste alte persoane nevoiaşe şi, fără să stea pe gânduri, le ajută. Astfel, ei dăruiesc unui moşneag perechea de încălţări, unei bătrâne, haina cu care să se apere de ger, şi unui nou-născut, ce stătea într-un grajd, în frig, alături de părinţi, scutecele cele moi. Îngânduraţi că Iisus şi părinţii lui au rămas fără ajutor, păstorii realizează că, de fapt, au mers pe calea cea bună.

Frumuseţea poveştii este conturată de ilustraţiile lui Ágnes Keszeg, realizate în nuanţe fine de acuarelă, dar şi de traducerea inspirată a Andreei Demirgian. Ágnes Keszeg a colaborat cu numeroase edituri şi reviste din România şi Ungaria şi a obţinut, în 2009, Marele Premiu al concursului „Para de Aur“ (Aranyvackor) din Budapesta. Andreea Demirgian este autoare de cărţi pentru copii, traducătoare şi realizatoare de emisiuni la Radio România Internaţional.

“Povestea primelor daruri de Crăciun”, un cadou potrivit pentru orice vârstă, este disponibilă la preţul de 20 lei pe www.carteacopiilor.ro.

Editura Cartea Copiilor este o editură tânără, care, din 2007, oferă micilor cititori români cărţile unora dintre cei mai populari autori şi ilustratori internaţionali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, cărţi consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepuraşului Miffy, de Dick Bruna, sau “Omida mâncăcioasă” a lui Eric Carle.

Cartea Copiilor se deosebeşte de celelalte edituri de cărţi pentru copii din România prin accentul pus pe ilustraţii, la fel de valoroase ca textele şi mesajele transmise.

Toate titlurile au fost alese în aşa fel încât să cultive gustul copiilor pentru frumos şi pentru artă, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosită de Eric Carle, unică în literatura pentru copii, desenul minimalist in culori vii, al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler, inspirată din design textil, delicateţea desenelor în acuarelă ale Anitei Jeram sau stilul abundent în detalii atent evidenţiate, abordat de japoneza Nami Adachi şi de finlandezul Mauri Kunnas.

Mai mult, Cartea Copiilor oferă celor mici jucării de pluş, puzzle-uri, jocuri sau planşe de colorat cu personajele lor preferate din cărţile editurii, toate disponibile pe siteul editurii.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Film la Bollywood despre Iisus
    Veteranul regizor indian Singeetham Srinivasa Rao vrea să realizeze primul film din istoria Bollywoodului despre viaţa lui Iisus, informează HindustanTimes. Regizorul a dezvăluit că pelicula se va concentra pe copilăria lui Iisus, spre deosebire de majoritatea
  • Basme pe scena din parc
    Parcul Moghioroş, Drumul Taberei. Teatrul Ţăndărică aduce astăzi,7  septembrie,  de la ora 10:00, în parc,  povestea frumoasei Albă-ca-zăpada, într-o adaptare în care păpuşi de mari dimensiuni se întâlnesc cu actori, iar firul poveşii fraţilor Grimm
  • “Moş Crăciun Există”, campanie umanitară pentru copii orfani, 25 noiembrie – 16 decembrie 2010
    În perioada 25 noiembrie – 16 decembrie 2010, Old City Lipscani Beer Garden, Benetone Band şi alţi parteneri, au demarat o campanie umanitară pentru ajutorarea copiilor dintr-un orfelinat bucureştean. Campania se numeşte Moş Crăciun Există şi
  • “Vreau şi eu să fiu revizuit” @Clubul Filantropia
    Cărtureşti Verona, 17 decembrie 2010 La Clubul Filantropia, Zoltan Rostas, Vintilă Mihăilescu şi Mihai Coman, moderaţi de Şerban Anghelescu vin să discute despre cartea Mihai Pop – “Vreau şi eu să fiu revizuit”. În jurul
  • Cele mai bune 15 bestseller-uri din lume, după Bibilie
    Biblia este cel mai mare bestseller din istoria omenirii. “Micuţa Carte Roşie” a lui Mao Zedong este a doua cea mai mare carte care domină în literatura universală, scrie realitatea.net. În timp ce cărţile religioase domină

Lasă o părere