“69″, de Ion Barbu și Șerban Foarță – lansat pe CorectBooks

0

Publicat la 26 Nov 2010, de către mada, în Cărţi

CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, continuă seria premierelor literare, prin lansarea în exclusivitate a volumului „69”. Inedita colaborare dintre Șerban Foarță și Ion Barbu s-a concretizat prin lansarea volumului „69”, disponibil din 25 noiembrie 2010 în premieră doar pe CorectBooks.

6969%20vertical%20OK.280x560x0resized 69, de Ion Barbu și Șerban Foarță   lansat pe CorectBooks

Poetul Șerban Foarță realizează o Kamasutra extrem de originală ca text implicativ la caricaturile explicative ale lui Ion Barbu, într-un album interzis persoanelor sub 18 ani și bărbaților întârziați.

„Lansăm cartea unuia dintre cei mai mari artiști graficieni pe care îi are România. Chiar dacă are o componentă erotică, albumul este o operă de artă, disponibil doar pe corectbooks.com”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang.

Supranumit chiar de autorii săi drept „cel dintâi eroto-ABC”, volumul se încheie în stilul nonconformist caracteristic întregii opere: “Cei doi coautori, pe propria răspundere declară (iată: actul de naștere sau copia acestuia, legalizată, vă stau oricând la dispoziție) că, zodiacalmente,-s Raci, că 69-i, ca poziție erotică (n-ai ce să faci), de-o mare importanță, pentru ei, – căci li-i semnul fără greș al zodiei…”.

Un amănunt în plus care îi leagă pe cei doi autori este faptul că au fost decorați, în anul 2000, cu Ordinul Steaua României, în rang de cavaleri. Această distincție nu le-a fost înmânată nici până la această oră și nu au nicio speranță să o primească nici în actualul mandat, conform declarației lui Ion Barbu.

Ion Barbu este unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști români, cu zeci de cărți și albume și 15.000 de caricaturi de presă la activ. Autorul a participat la numeroase expoziții și a câștigat peste 50 de concursuri naționale și internaționale de caricatură. De asemenea, Ion Barbu publică zilnic, într-o formă originială, o caricatură pe portalul CorectNews, care va fi lansat oficial luni, 29 noiembrie.

Revedincându-se din curentul postmodernist, poetul, prozatorul, dramaturgul, traducătorul și profesorul universitar Serban Foarță este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2000, și membru al Asociației Scriitorilor Profesioniști. Născut la Turnu Severin (8 iulie 1942), poetul pasionat de pictură și pian este licențiat în limba română și limba germană, cu un doctorat obținut la Timișoara cu o teză asupra poeziei lui Ion Barbu.

Începând de joi, 25 noiembrie 2010, „69” de Ion Barbu și Șerban Foarță este disponibil exclusiv pe CorectBooks la prețul de 25 RON.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Nicolae Breban @ Corect Books
    Scriitorul Nicolae Breban va lansa pe CorectBooks volumul “Aventurierii politicii româneşti, o analiză a patru dictaturi din România”, conferinţa de presă urmând să se desfăşoare on-line, autorul “Animalelor bolnave” răspunzând întrebărilor de la Paris, a
  • CorectBooks, biblioteca ta la un click
    CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, a lansat în format digital doi autori independenţi, continuând astfel seria premierelor pe piaţa cărţii din România. „Radu Mareş şi Paul Sârbu sunt doi autori de calitate
  • “Vreau şi eu să fiu revizuit” @Clubul Filantropia
    Cărtureşti Verona, 17 decembrie 2010 La Clubul Filantropia, Zoltan Rostas, Vintilă Mihăilescu şi Mihai Coman, moderaţi de Şerban Anghelescu vin să discute despre cartea Mihai Pop – “Vreau şi eu să fiu revizuit”. În jurul
  • “Nesomn”, un spectacol de Arcadie Rusu@CNDB
    20 şi 21 octombrie, ora 19.00, Sala Rondă, CNDB Nesomn Un spectacol de Arcadie Rusu Costume: Cristina Barbu Light design: Cătălin Nicolescu Cu: Ioana Marchidan, Ramona Bărbulescu, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Ştefan Lupu, Arcadie Rusu Producţie independentă Cu sprijinul CNDB Preţul unui bilet
  • Exil în pământul uitării@CND
    Centrul Naţional al Dansului Sala Rondă, 30 Iunie, ora 20:00 Spectacolul “Exil în pământul uitării” este câştigătorul din 2010 al Galei Teatrului Tânăr organizată de Fundaţia Dan Voiculescu, fiind un proiect multimedia ce aparţine coregrafei românce Andreea

Lasă o părere