Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie “Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”

0

Publicat la 24 Nov 2010, de către mada, în Copii, Festivaluri

Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, 26 noiembrie – 5 decembrie

Festivalul de la Ţăndărică a crescut într-un an cât altele în doi. Pentru propunerile din program şi activităţile din afara scenei, Teatrul Ţăndărică devine, pe perioada Festivalului, punctul zero al distracţiei celor mici.

GenerateBigImage.rails?width=278&path=ef9e2ecd 1915 4360 9a07 7dd84f96e109 Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie

Anul acesta organizatorii s-au gândit şi la cei mari, ca întotdeauna, şi le-au pregătit producţii semnate Silviu Purcărete şi Alexander Hausvater, iar piticii sunt aşteptaţi la workshopuri, proiecţii video cu spectacole de animaţie şi bineînţeles la producţiile invitate în cadrul maifestării. Cel mic are programul stabilit până pe 5 decembrie, deci părinţi, fiţi pregătiţi de Festival!

De la an la an festivalul a crescut calitativ şi cantitativ. Printre invitaţii de mare prestigiu în arta animaţiei, în această ediţie, se numără Pavel Vangheli din Cehia, Damiet Van Dalsum din Olanda, Şcoala de teatru vizual şi Train Theatre ambele din Ierusalim, Israel, Teatrul Kukla din Turcia şi Compania Fortuna şi Paolino&Co din Franţa.

Festivalul va începe cu premiera oficială a spectacolului eveniment Galaxia Svejk în regia lui Alexander Hausvater şi pe lângă spectacolele pentru copii şi adulţi, vor avea loc şi dezbateri, multe workshopuri cu maeştrii marionetişti, expoziţii de scenografie şi origami, lansări de carte şi un concert de colinde.

Programul celei de-a şasea ediţii va cuprinde şapte spectacole din ţară dintre care două cu studenţii, o trupă independentă, studenţii de la UNATC din anii terminali şi teatrul gazdă din Bucureşti şi şapte spectacole străine din Franţa, Cehia, Israel, Turcia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere