Ion Caramitru susţine conferinţa “Limitele aşteptării” la Festivalul Artelor Bucureşti 2010

0

Publicat la 18 Sep 2010, de către mada, în Conferinţe, Festivaluri

Actorul Ion Caramitru susţine conferinţa “Limitele aşteptării”, pe 11 octombrie, la Palatul Copiilor, în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti 2010 (10 – 15 octombrie), informează organizatorii printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Expunerea are la bază conferinţa susţinută, în 1992, în Camera Comunelor din Londra şi a fost gândită pentru a exprima respectul şi recunoştinţa familiilor celor căzuţi în Revoluţie şi revoluţionarilor.

 Ion Caramitru susţine conferinţa Limitele aşteptării la Festivalul Artelor Bucureşti 2010

“Dacă stau să mă uit şi să îmi reamintesc existenţa mea, de când am deschis ochii asupra vieţii, mai logic, mai concret – am fost într-o veşnică aşteptare. Aşteptam ceva care de cele mai multe ori nu se împlinea sau se împlinea cu lipsuri sau ducea spre un orizont de aşteptări din ce în ce mai dramatice. Am aşteptat, când aveam şapte ani, două zile ca sora mea să se întoarcă dintr-o cercetare miliţienească, am aşteptat două luni să se întoarcă mama mea, după ce a fost arestată împreună cu tata, şi am aşteptat doi ani, prima oară, după ce s-a întors din prima recluziune”, spune Ion Caramitru.

Un spectacol memorial dedicat actorului Ştefan Iordache, cu momente din filmografia sa şi cu mai mulţi actori invitaţi, dar şi premiera concertului lui Tudor Gheorghe “Cavalerii felinarelor târzii” se numără printre reprezentaţiile Festivalului Artelor Bucureşti, care va avea loc între 10 şi 15 octombrie.

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului au fost puse deja în vânzare şi sunt disponibile în reţeaua Vreau Bilet.

Şi la această a doua ediţie, actorul Radu Beligan va fi preşedintele onorific al festivalului.

Printre participanţii la eveniment au fost anunţaţi şi dirijorul Justus Franz, alături de Orchestra Philarmonie der Nationen, artiştii Teatrului de Operă şi Balet din Kiev, violonistul Alexandru Tomescu şi actorii Dan Puric şi Florin Piersic.

În 2008, organizatorii au declarat că festivalul, aflat atunci la prima ediţie, va avea loc la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional “George Enescu”.

Directorul Festivalului este Pepino Popescu, preşedintele Asociaţiei Culturale “Maria Domina”.

Prima ediţie a Festivalului Artelor Bucureşti a fost deschisă cu un concert susţinut de pianistul Dan Grigore, împreună cu Orchestra Naţională Radio şi dirijat de Misha Katz, incluzând totodată spectacole precum “Confesiuni despre viaţă şi artă”, de Radu Beligan, “Omul din La Mancha”, al lui Tudor Gheorghe, “Arlechiniada”, al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa, “Străini în noapte”, cu Florin Piersic şi Emilia Popescu, “Dialoguri şi fantezii în jazz”, cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu, precum şi un concert susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER
    Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales, luni, în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, informează un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. Adunarea Generală de
  • Festivalul Artelor Bucureşti, ediţia aII-a
    10 – 15 Octombrie 2010, Bucureşti Festivalul Artelor Bucureşti, manifestare organizată de Asociaţia Culturală Maria Domina, îşi deschide porţile pe 10 octombrie. Începând cu aceas­tă dată, sub „bagheta” maestrului Radu Beligan, preşedinte onorific
  • Deschiderea stagiunii la Opera Naţională din Bucureşti
    Sâmbătă,9 octombrie 2010, ora 19:00,  Opera Naţională Română Opera care a închis stagiunea trecută este şi cea care o deschide pe cea care începe. “Turandot”-ul lui Puccini, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, este producţia care
  • „Tango. Radio and Juliet”@ ONB
    Duminică, 12 Dec.2010,ora 20:30,  ONB “Tango. Radio and Juliet”, spectacol prezentat în premieră naţională de compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), reprezinta o noutate atât pentru repertoriul teatrului, cât şi
  • Cel mai bun solist de tobe japoneze, la Bucureşti
    Eitetsu Hayashi, considerat drept cel mai bun solist de Taiko – tobe japoneze, va susţine un concert împreună cu Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Horia Andreescu, în 20 octombrie, la Sala Palatului din

Lasă o părere