Alice în Ţara Minunilor, cel mai scump film de animaţie

0

Publicat la 20 Feb 2010, de către mada, în Cinematograf, Filme

Regizorul Tim Burton a reuşit o ecranizare ieşită din tipar a clasicei poveşti din 1860 „Alice în ţara minunilor”, în format 3D, realizare care l-a costat, nici mai mult, nici mai puţin de 230 de milioane de dolari.

Burton este renumit pentru filmele sale de animaţie şi nu numai, cu accente gotice, care te introduc într-o stare de magie şi iluzie, cum ar fi „Beetlejuice”, „Edward Omul Foarfecă” şi „Batman”.

Din distribuţia filmului fac parte Johnny Depp care interpretează rolul Pălărierului nebun, Anne Hathaway în rolul Reginei Albe, Helena Bonham Carter este Regina de Cupă şi tânăra australiancă de origine poloneză, Mia Wasikowska joacă rolul lui Alice.

“Alice în Ţara Minunilor” va avea parte de o premieră regală la Londra, pe 25 februarie, când pe covorul roşu sunt asteptaţi Charles, prinţul de Wales şi soţia sa Camilla.

Premiera mondială, inclusiv cea din ţară, va avea loc pe 5 martie şi va rula în variantă IMAX.

Pe 18 februarie, patronii cinematografelor olandeze au hotărât să boicoteze filmul protestând faţă de decizia companiei Disney de a pune în vânzare pe piaţa olandeză DVD-ul acestui film la mai puţin de trei luni de la lansarea lungmetrajului.

Tim Burton, în vârstă de 51 de ani, este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia.

Pe parcursul celor 25 de ani de carieră, Burton a regizat filme precum “Batman” (1989), “Coşmarul dinaintea Crăciunului” (1993), “Legenda călăreţului fără cap” (1999), “Planeta maimuţelor” (2001), “Peştele cel mare” (2003) sau “Charlie şi fabrica de ciocolată” (2005).

Alice in Wonderland 2010 johnny depp tim burton film anne hathaway

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere