Sărbătoarea filmului românesc @ HBO

0

Publicat la 14 Aug 2010, de către mada, în Filme

Filme premiate la festivaluri internaţionale, scurtmetraje şi un documentar original HBO România sunt selecţiile pentru seara acestei zile. Premiere şi exclusivităţi TV, multe dintre ele realizate cu participarea HBO, sunt vedetele serii de luni, 23 august.

23 August cu filme romanesti la HBO

Ziua Filmului Românesc începe, de la ora 19.00, cu două scurtmetraje: “Trenul foamei”, în regia lui Viorel Timaru, şi “Caviar”, în regia lui Răzvan Săvescu.

“Trenul foamei” relatează povestea prieteniei dintre un tânăr student şi un veteran de război ce e în căutare de venituri suplimentare, iar “Caviar” este o naraţiune emoţionantă a unui tată văduv care care încearcă să-i facă un viitor artistic fetiţei sale.


“The Shukar Collective
Project” încheie ziua

De la ora 20.00 e programat filmul “Caravana cinematografică”, un lungmetraj sub semnătura lui Titus Muntean, ce îi are în rolurile principale pe Dorian Boguţă, Mircea Diaconu şi Iulia Lumînare.

Seria scurtmetrajelor continuă de la 21.45, cu producţia “Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru, ce a fost premiat în cadrul festivalui de film de la Berlin, dar şi cu distincţii pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Trofeul Festivalui de film scurt de la Vila do Conde.

În distribuţie: Adrian Titieni, Clara şi Vlad Vodă. Scurtmetrajul e o poveste plină de umor cu un băieţel care găseşte o pasăre bolnavă şi o aduce acasă să o îngrijească.

De la ora 22.00, urmează “Lord”, cel de-al doilea scurtmetraj regizat de Adrian Sitaru, lansat în 2010 şi selecţionat în competiţia Festival de Film, despre un tânăr care fură căţei pentru a cere răscumpărare. La 22.35, în programul HBO urmează un film despre părinţi şi adolescenţi, “Derby”, în regia lui Paul Negoescu.

Începând cu 22.55 ne vom întâlni cu Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov, în filmul lui Corneliu Porumboiu “Poliţist-adjectiv”, iar de la miezul nopţii documentarul original HBO România, “The Shukar Collective Project”, regizat de Alexandru Mocanu, încheie ziua.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere