Un documentar semnat de Serge Bromberg şi Ruxandra Medrea, premiat cu César

0

Publicat la 01 Mar 2010, de către mada, în Festivaluri, Filme

Un documentar despre un proiect cinematografic neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, realizat de o regizoare născută în România, Ruxandra Medrea, împreună cu francezul Serge Bromberg, a primit, sâmbătă, premiul César, în timpul unei gale organizate la Paris, potrivit imaginilor TV5 Monde.

Lungmetrajul documentar despre un proiect cinematografic neterminat al lui Henri-Georges Clouzot a fost prezentat anul trecut, la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Cannes Classics.

Documentarul “L’Enfer d’Henri-Georges Clouzot” reface împrejurările prin care Henri-Georges Clouzot a realizat, în 1964, filmul “L’Enfer”, cu actorii Romy Schneider şi Serge Reggiani în rolurile principale, proiect întrerupt înainte de a fi dus la bun sfârşit. Imaginile filmate, totalizând 15 ore, n-au mai fost niciodată făcute publice, fiind date uitării pentru o jumătate de secol.

“L’Enfer” este povestea unui patron al unui hotel de provincie, cuprins de demonul geloziei. Potrivit unei “Note de intenţie”, publicată de Serge Bromberg în caietul de presă, Henri-Georges Clouzot a folosit o poveste simplă, încercând “să se apropie cât mai mult de misterul nebuniei şi al paranoiei”.

Pelicula înregistrează şi mărturiile celor care au participat la realizarea filmului original. Printre aceştia se numără Costa-Gavras (asistent de regie) şi actriţa Catherine Allégret (aflată, în 1964, la primul său rol în cinema).

Ruxandra Medrea are 33 de ani şi a părăsit România la sfârşitul anilor ‘80. După ce a locuit o vreme în Austria, s-a stabilit în Franţa. Primul contact cu cinematograful l-a avut în calitate de jurist specializat în drepturi de proprietate intelectuală. În 2006 a realizat un film de 52 de minute, “Génération Précaire, derrière les masques”, informează MEDIAFAX.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere