Zilele Filmului Irlandez@ICR

0

Publicat la 22 Nov 2010, de către mada, în Festivaluri, Filme

Zilele Filmului Irlandez
24-25 noiembrie, Institutul Cultural Român

Pe durata a două zile, 24 şi 25 noiembrie, începând cu ora 18:00, în cadrul Zilelor Filmului Irlandez la Bucureşti, festival ajuns la a doua ediţie, vor fi proiectate lungmetrajele “Five Minutes of Heaven”, în regia lui Oliver Hirschbiegel şi “The Bass Player”, în regia lui Niall McKay şi şase scurtmetraje (“The Trembling Veil of Bones”, “Jericho”, “The Man Inside”, “The Ballad of Kid Kanturk”, “Water Bodies”, “Ding Dong Denny’s History of Ireland”). Pelicula “Five Minutes of Heaven”, câştigătoare a două premii Sundance, îi are în distribuţie pe Liam Neeson, cunoscut pentru rolurile sale din “Schindler’s List” sau “Star Wars” şi pe românca Anamaria Marinca.

zilelefilmuluiirlandez20100 Zilele Filmului Irlandez@ICR

Filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program Zilele Filmului Irlandez, ediţia a II-a

Miercuri, 24 noiembrie 2010, ora 18.00

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR The Man Inside, regia Rory Bresnihan, 2008, 14′, scurtmetraj
Într-o dimineaţă, Lisandro rupe cheia în uşă şi constată că este captiv în propriul apartament, la etajul 10. Ca să nu întârzie la serviciu, Lisandro încearcă să descuie uşa, moment în care îşi dă seama că situaţia în care se află este mult mai gravă decât credea.

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR Jericho, regia Liam Gavin, 2009, 12′, scurtmetraj
Franky Bannon rămâne văduv şi nu se poate obişnui cu acest gând. Este un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, cu gânduri sinucigaşe. Salvarea lui vine odată cu ciudata apariţie a prietenilor imaginari din copilărie, care se întorc pentru a-i arăta că lumea este frumoasă.

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR Ding Dong Denny’s History of Ireland, regia Cathal Gaffney, animaţie, 2007, 5′
Un turist în căutare de informaţii intră într-un pub din Dublin, unde îl întâlneşte pe Ding Dong Denny O’Reilly la bar. Denny, care băuse deja câteva beri, insistă să îi spună noului sosit “adevărata” poveste a Irlandei.

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR Five Minutes of Heaven, regia Oliver Hirschbiegel, 2009, 85′
Distribuţia: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca
Povestea începe în anul 1975, pe vremea când Alistair Little, un tânăr în vărstă de 17 ani, membru UVF (Ulster Volunteer Force), îl ucide pe Jim Griffin, un tânăr catolic de 19 ani, în oraşul Lurgan. Alistair este arestat două săptămâni mai târziu, împreună cu alte trei persoane implicate în atac. Uciderea lui Jim a avut loc sub ochii fratelui său în vârstă de 11 ani, Joe Griffin.
Premii: Premiu pentru cea mai bună regie de film internaţional, Premiul pentru scenariu, film din secţiunea internaţională (Sundance)

Joi, 25 noiembrie 2010, ora 18.00

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR Water Bodies, regia Jennifer Keegan, 2008, 15′, documentar
Documentarul face o paralelă între “pelerinajul” la fluviul Gange din India şi coasta de est a Irlandei (Marea Irlandei), analizând nevoia oamenilor de reîntinerire prin ritualul îmbăierii.

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR The Trembling Veil of Bones, regia Matthew Talbot, 2010, 12′, animaţie
Bones, un ceasornicar cu o viaţă liniştită, este tulburat de primirea unui pachet din partea unei iubiri vechi de 30 de ani. Deschiderea pachetului îl transpune pe Bones într-o lume ireală, devenind un om-marionetă. Pelicula este un hibrid între viaţa reală şi animaţie.

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR The Ballad of Kid Kanturk, regia John Butler, 2009, 12′, scurtmetraj
Este povestea duelului pentru dragostea unei seducătoare actriţe purtat între bătrânul cântăreţ Slim Mannion şi Kid Kanturk, noua senzaţie a stilului muzical rock-country (Rock’billy).

sageata mica Zilele Filmului Irlandez@ICR The Bass Player, regia Niall McKay, 2009, 62′, documentar
Într-un omagiu adus tatălui său, regizorul Niall McKay încearcă să afle taina trecutului tulburat al familiei sale. În timpul călătoriei inapoi în Irlanda, Niall şi tatăl său Jim, cântăreţ de muzică jazz la violoncel, povestesc copilăria tumultoasă a lui Niall, trăită alături de o mamă severă şi de un tată muzician, aflat mereu în turnee. Filmul prezintă admiraţia lui Niall pentru tatăl său şi îndoielile sale despre iubire. Conversaţia celor doi destăinuie atât momente întunecate, cât şi clipe frumoase din trecutul lor.

Nominalizare la Irish Film and Television Academy Award
Selecţii: Jameson Dublin International Film Festival, Dingle Film Festival, Mill Valley Film Festival, Nashville Film Festival, Boston Irish Film Festival, Seattle Irish Film Festival.

Implică-te şi transmite mai departe:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

 • Zilele Filmului Irlandez @ Institutul Cultural Român
  Zilele Filmului Irlandez 24-25 noiembrie, Institutul Cultural Român Pe durata a două zile, 24 şi 25 noiembrie, începând cu ora 18:00, în cadrul Zilelor Filmului Irlandez la Bucureşti, festival ajuns la a doua ediţie, vor fi proiectate
 • Sărbătoarea filmului românesc @ HBO
  Filme premiate la festivaluri internaţionale, scurtmetraje şi un documentar original HBO România sunt selecţiile pentru seara acestei zile. Premiere şi exclusivităţi TV, multe dintre ele realizate cu participarea HBO, sunt vedetele serii de luni, 23
 • “Colivia”, de Adrian Sitaru – premiul pentru cel mai bun scurtmetraj @ Festivalul de la Varşovia
  Filmul “Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului Internaţional de la Varşovia (8 -17 octombrie), informează MEDIAFAX. Juriul a decis să premieze pelicula
 • Festivalul de Film Experimental Bucureşti, 22-24 Nov.2010
  În perioada 22-24 noiembrie, în Bucureşti va avea loc Festivalul de Film Experimental Bucureşti (EXPIFF). Evenimentul se va ţine  la Cinema Scala şi Sala Dalles din Capitală şi  va  cuprinde  filme proiectate în premieră în
 • Zilele Filmului German@Cinema Studio
  Institutul Goethe prezintă în perioada 1-4 noiembrie şapte filme de lung metraj şi un scurt metraj în cadrul Zilelor Filmului German, eveniment ce se va desfăşura la Cinema Studio din Capitală. Zilele filmului german 1-4 noiembrie Cinema

Lasă o părere