Hugh Laurie îşi împrumută vocea unui personaj de animaţie

0

Posted on : 06-Nov-2010 | By : mada | In : Vedete

Actorul Hugh Laurie, interpretul celebrului Dr. House îşi va împrumuta vocea pentru un personaj de animaţie, potrivit Mediafax.

Alături de el şi actorii James McAvoy şi Jim Broadbent şi-au împrumutat vocile pentru personajele din filmul “Arthur Christmas”, o comedie animată 3D, produsă în studiourile Aardman Animation. Actorii Bill Nighy, Imelda Staunton şi Ashley Jensen vor face şi ei parte din distribuţia acestui film, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 23 noiembrie 2011 de Sony Pictures Animation.

http://blogs.popzara.com/media/14/20101105-arthurchristmasposter_01.jpgPovestea din “Arthur Christmas” răspunde întrebării pe care şi-o pun toţi copiii la un moment dat: “Cum face Moş Crăciun să livreze toate cadourile într-o singură noapte?” . Filmul prezintă “secretul” lui Moş Crăciun, care constă într-o reţea de dispozitive electronice uluitoare, de ultimă generaţie, ascunsă sub zăpada de la Polul Nord. James McAvoy va asigura vocea pentru personajul Arthur, fiul cel mic al lui Moş Crăciun, puţin stângaci, dar bun la suflet, şi, totodată, singurul din familia lui care încă este captivat de magia sărbătorii de Crăciun.

Hugh Laurie, starul serialului de televiziune “Dr. House”, va interpreta rolul lui Steve, fiul cel mare al lui Moş Crăciun, care a făcut ca “misiunea” de la Polul Nord să devină una extrem de eficientă şi cu o precizie militărească.  Jim Broadbent, care a primit Oscarul pentru rolul său din “Iris” în 2002, îl va interpreta pe Moş Crăciun, care a devenit mai mult un figurant, simţindu-se depăşit de amploarea “misiunii” cadourilor de la Polul Nord. Bill Nighy îl va interpreta pe Grandsanta, tatăl în vârstă de 136 de ani al lui Moş Crăciun, un moşneag maniac şi supărăcios care urăşte lumea modernă. Ashley Jensen, cunoscută pentru rolul din serialul “Extras”, produs de BBC, va interpreta un spiriduş, iar Imelda Staunton va fi doamna Moş Crăciun.

James McAvoy a devenit celebru după ce a jucat în filme precum “Wanted”, “Remuşcare/Atonement” şi “Cronicile din Narnia”. Despre McAvoy, starul din “Ultimul rege al Scoţiei”, pentru care acesta a câştigat premiul BAFTA, s-a zvonit că ar putea juca rolul lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond, într-o nouă producţie cinematografică.

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford şi Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum “Raţiune şi simţire” (1995), seria “Stuart Little”, “Maybe Baby” (2000), “Street Kings” (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV “Dr. House”, pentru care a trebuit să renunţe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociaţiei criticilor de televiziune şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Alexander Hausvater deschide stagiunea la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti

0

Posted on : 26-Sep-2010 | By : mada | In : Spectacol, Teatru

Marţi, 28 septembrie, ora 19:00,Teatrul  Ţăndărică

Galaxia Svejk este cea mai nouă montare a regizorului Alexander Hausvater, dar şi premiera începutul de an teatral la Ţăndărică.

Este un spectacol dedicat adulţilor, în care muzica, artificiile coregrafice, animaţiile, proiecţiile dar şi arta plastică se îmbină armonios. Cele două reprezentaţii cu premiera de deschidere vor avea loc în cadrul Studioului de Seară, un proiect iniţiat de Teatrul Ţăndărică atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

“Galaxia Svejk” este spectacol-eveniment dedicat adulţilor, o epopee tulburătoare care utilizează muzica, coregrafia, animaţia, proiecţiile, mânuirea şi jocul, artele plastice şi creaţia imagistică.
Referitor la spectacolul la care deja repetă asiduu, Alexander Hausvater a dezvăluit câteva din ideiile care stau la baza acestei adaptări îndrăzneţe, moderne şi inovatoare a celebrului roman al scriitorului ceh Jaroslav Hašek.

“Într-o societate fără formă şi conţinut din viitorul depărtat se creează forme autocratice care duc la violenţă şi război. Singurul care luptă contra acestor fenomene e faimosul soldat Svejk acum lansat pe bolta celestă a unui viitor cu forme noi dar obiceiuri vechi.
Svejk supravieţuieste nu numai din cauza poveştilor lui şi a măştii de imbecil, dar şi prin prisma unei inocenţe inedite care stă la baza umanităţii. Eroul se metamorfozează utilizând stiluri de joc contradictorii. Spectacolul de la Ţăndărică este o explozie de ritm, culoare, mişcare şi spiritualitate.”

Regizorul a scris scenariul şi a creat acest eveniment în memoria unei copilării sublime în România, realizând un spectacol de neuitat… “un Hamlet cu păpuşi, pentru adulţi.”

Regia:
Alexander Hausvater, Asistent regie: Ioan Brancu
Adaptare:
Alexander Hausvater
Scenografia:
Constantin Ciubotariu, costumele de Florilena Popescu
Muzica:
Yves Chamberland, Coregrafia: Mălina Andrei
Distribuţia:
Gabriel Apostol,  Ioan Brancu, Victor Bucur,  Cristian Mitescu, Marin Fagu, Ioan Brancu, Ilona Hrestic, Georgiana Dinescu,  Petronela Purima, Alina Teianu, actori invitaţi: Tania Popa şi Matei Cheoariu

“Iluzionistul “lui Sylvain Chomet şi Jacques Tati deschide Anim’est 2010

0

Posted on : 16-Aug-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

Iluzionistul / L’illusionniste, filmul lui Sylvain Chomet realizat după ultimul scenariu al cunoscutului cineast francez, Jacques Tati (1907-1982), deschide în forţă cea de-a cincea ediţie a Festivalului International de Film de Animaţie Anim’est, vineri, 8 octombrie 2010, la Cinema Patria din Bucureşti, informează MEDIAFAX.

Proiectat in avanpremiera mondiala la cea mai recenta editie a Festivalului de Film de la Berlin, in cadrul sectiunii Berlinale Special, si selectionat in cadrul prestigioaselor festivaluri de la Karlovy Vary, Edinburgh si Toronto, Iluzionistul este povestea prieteniei neobisnuite care apare intre un batran scamator si o fetita convinsa de puterile supranaturale ale acestuia. Fortat de perimarea mestesugului sau sa duca o existenta itineranta, iluzionistul Eisenheim o intalneste pe micuta Alice in timpul unei reprezentatii, intr.o carciuma dintr-un sat izolat din vestul Scotiei. Alice este atat de impresionata de trucurile batranului, incat il urmeaza pe acesta la Edinburgh, in ceea ce pare o aventura magica, in sine.

Iluzionistul este cel de-al doilea film de lung metraj regizat de Sylvain Chomet, realizatorul multi-premiatelor Les Triplettes de Belleville (Franta, 2003) – printre altele, castigator al Premiului César, dublu nominalizat la Oscar,  nominalizat la Premiile BAFTA, Grammy, British Independent Film Awards (BIFA) si La vieille dame et les pigeons (Franta, 1998) – castigator al Marelui Premiul pentru Cel mai bun scurt metraj la prestigiosul festival de film de animatie de la Annecy si al Premiului BAFTA pentru Cel mai bun scurt metraj de animatie, de asemenea nominalizat la Oscar si la Premiile César. In 2006, Sylvain Chomet a regizat unul dintre scurt metrajele din filmul-omnibus Paris, je t’aime, printre co-regizorii acestuia numarandu-se Joel si Ethan Coen, Alfonso Cuaron, Gus van Sant, Isabel Coixet sau Gerard Depardieu.

Scenariul filmului este adaptat dupa ultimul scenariu al regizorului, actorului si scenaristului francez Jacques Tati, o figura-cult a istoriei filmului european, realizatorul celebrelor Vacanta domnului Hulot (1953), Unchiul meu (1958) sau Jour de fête (1949), filme clasice, premiate la Cannes, Venetia si distinse cu Premiul César. Astfel, povestea Iluzionistului imprumuta umorul, delicatetea si subtilitatile scenariilor lui Tati, care creeaza o poveste despre conditia artistului, neimplinirile inerente acesteia, dar si satisfactiile si intelepciunea pe care un artist autentic le poate obtine.

Iluzionistul
este numai unul dintre hiturile cele mai recente ale filmului independent de animatie care vor fi proiectate la aceasta editie Anim’est in cadrul traditionalei sectiuni Mozaic, rezervate animatiilor de lung si scurt metraj hot ale anului, premiate sau prezentate la cele mai importante festivaluri din lume.

 Iluzionistul lui Sylvain Chomet şi Jacques Tati deschide Animest 2010

Best of Anim’est @ Drive-in Băneasa

0

Posted on : 08-Apr-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Festivaluri, Filme

Duminică, 10 aprilie, bucureştenii cu maşină pot vedea cele mai bune filme de animaţie premiate la ediţiile din 2008 şi 2009 ale Anim’est.

Best of Animest 2008 & 2009 aduce în seara zilei de duminică, 10 aprilie, cele mai bune filme care au fost premiate la ediţiile din 2008 şi 2009 ale Anim’est.

Pe ecranul drive-in-ului din Băneasa vor rula: “Angajatul/ El Empleo” (regia Santiago “Bou” Grasso, premiat cu Trofeul Anim’est), “Schisma/ Skhizein” (regia Jérémy Clapin, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj), “Életvonal/ Life Line” (regia Ducki Tomek, premiul pentru cel mai bun film studenţesc), “Autoportretul Andreei Bogdan” (regia Andreea Bogdan, Rares Kovesdi, premiul pentru cel mai bun film românesc) şi “Gotye – Hearts a Mess” (regia Brendan Cook, premiul pentru cel mai bun videoclip).

Acestora li se adaugă peliculele care au primit menţiuni speciale la categoriile “film studenţesc”, “film românesc” şi “clip publicitar”, dar şi “A Sunny Day” (regia Gil Alkabetz, premiul publicului) şi “Marile Speranţe” (regia Alexei Gubenco, premiul Cinemagia pentru cel mai bun film românesc).

http://www.animest.ro/wp-content/uploads/2009/09/post.jpg