Programul lunii noiembrie @Sci Fi Universal

0

Posted on : 19-Oct-2010 | By : mada | In : Program, Televiziune

Sci Fi Universal are pentru luna noiembrie o gamă largă de filme şi seriale în premieră: Fapt sau fals: Dosare paranormale – Sezonul 1; Eureka – Sezonul 3; Haven – Sezonul 1; Depozitul 13 – Sezonul 1; Legenda Căutătorului – Sezonul 2; Vânătorii de fantome – Sezonul 2.
Fapt sau fals: Dosare paranormale – Sezonul 1

Premiera: Marţi 16 noiembri, de la 22:00
Continuă în fiecare marţi, de la 22:00

Lider de echipă şi fost agent special FBI, Ben Hansen conduce o echipă formată din cercetătorul Bill Murphy, specialistul în efecte Larry Caughlin, jurnalistul Jael De Pardo, expertul foto Chi-Lan Lieu şi cascadorul expert Austin Porter. Ei pornesc într-o misiune care îşi propune să afle adevărul despre câteva materiale video virale de tristă faimă, care ţin de o altă lume şi de domeniul paranormalului – ori sunt pur şi simplu ciudate.

Eureka - Sezonul 3

08 Programul lunii noiembrie @Sci Fi Universal

Premiera: Două episoade luni 1 noiembrie, de la 22:00
Câte două episoade în fiecare luni, de la 22:00

Eureka va continua toată luna noiembrie, căci continuăm să explorăm această lume stranie şi minunată. Jack Carter, şerif al SUA, ajunge în orăşelul strict secret Eureka după un accident de maşină. Se pare că guvernul SUA a mutat geniile lumii în acest oraş excentric, unde toţi lucrează la inovaţii şi invenţii aprobate de guvern. Iată însă că unul dintre experimente evoluează prost şi şeriful oraşului e rănit, iar Jack e ales să îi ţină locul. Alegerea este motivată nu neapărat de perspicacitatea lui intelectuală, ci de empatia şi capacitatea lui de a stabili legături cu cei din jur. În scurtă vreme, Jack descoperă că viaţa în Eureka nu e niciodată atâtde simplă pe cât ar fi sperat el.

Haven – Sezonul 1

Continuă în fiecare duminică, de la 20:20

Inspirat după nuvela lui Stephen King The Colorado Kid, Haven pătrunde în lumea ciudată a unui orăşel din Maine, populat de oameni care au diverse puteri neobişnuite şi au fost cu toţii exilaţi aici. Când agenta FBI Audrey Parker (Emily Rose) urmăreşte un deţinut evadat, care moare în mod misterios la scurtă vreme după ce ajunge în acest orăşel, ea decide să mai rămână în zonă şi să investigheze mai amănunţit acest loc curios. În scurtă vreme, descoperă că oraşul joacă un rol esenţial nu numai în istoria personală a celor pe care îi adăposteşte.

Depozitul 13 – Sezonul 1

Premiera: Miercuri 3 noiembrie, de la 22:00
Continuă în fiecare miercuri, de la 22:00

Doi agenţi ai Serviciilor Secrete, Pete Lattimer (Eddie McClintock) şi Myka Bering (Joanna Kelly) sunt trimişi la un depozist strict secret din Dakota de Sud. Nu este însă vorba de o operaţiune obişnuită, derulată sub acoperire, căci în acest depozit s-au strâns extrem de multe artefacte cu puteri supranaturale pe care Guvernul SUA le adună de secole. Acum este misiunea lui Lattimer şi Bering să aibă grijă de aceste artefacte şi, în plus, să identifice în toată ţara şi alte asemenea obiecte.

Legenda Căutătorului – Sezonul 2

Premiera: Joi 4 noiembrie, de la 22:00
Continuă în fiecare joi cu câte două episoade, de la 22:00

Sezonul al doilea al acestui serial pe teme mitologice continuă să îl urmărească pe tânărul pădurar Richard Cypher (Craig Horner), pornit într-o aventură de proporţii epice. Soarta îi scoate în cale lui Richard o misterioasă femeie pe nume Kahlan (Bridget Regan) şi un vrăjitor înţelept şi puternic, numit Zeddicus (Bruce Spence), care îi dezvăluie destinul său. Richard este copilul despre care vorbeşte o profeţie – primul Căutător adevărat pe care lumea îl cunoaşte după o mie de ani. El va mânui puternica Sabie a Adevărului şi îl va învinge pe maleficul tiran Darken Rahl (Craig Parker).
Vânătorii de fantome – Sezonul 2

În fiecare marţi, de la 22:00

Vânătorii de fantome adună o echipă de investigatori paranormali, care îşi propun să exploreze unele dintre cele mai legendare locuri bântuite de pe glob. În fiecare săptămână, echipa ajunge în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, căutând răspunsuri pentru diverse mistere supranaturale. Ce spectre şi monstruozităţi vor reuşi oare să găsească experţii în cele mai întunecate şi mai bântuite unghere ale Lumii Vechi?
Sci Fi – Seri cu filme originale

Sâmbăta, de la 22:00

În fiecare sâmbătă din luna noiembrie, vom difuza filme originale din videoteca Sci Fi. De la producţii cu făpturi îngrozitoare până la fantezii paranormale sau filme epice despre dezastre, ne vom asigura că fiecare seară de sâmbătă va reuşi să vă ţină cu sufletul la gură.

Luna aceasta vom prezenta: Mega Piranha (Premiera: Sâmbătă 6 noiembrie), Frumoasa şi bestia, Cele şapte aventuri ale lui Sinbad, Fulger nimicitor, Furtună de gheaţă (Premiera: Sâmbătă 20 noiembrie), Comorile pierdute din Marele Canion, Apocalipsa de la Stonehenge şi Apocalipsa extratereştrilor.

Cum a devenit Marcel Iureş psihoterapeut

0

Posted on : 17-Sep-2010 | By : mada | In : Televiziune, Vedete

Jurnalista Gabriela Lupu a realizat, pentru România liberă, un interviu cu apreciatul actor Marcel Iureş:

Actorul Marcel Iureş a încheiat de curând filmă­rile la primul sezon al serialului „În derivă”, prima producţie românească de acest gen a canalului HBO. Deşi în serial interpretează un psihoterapeut, Iureş nu s-ar lăsa uşor psihanalizat.

Cine e personajul dumneavoastră, Andrei Poenaru?

M.I.: E un psihoterapeut atipic. Problema lui este că şi-a pierdut credinţa. Nu mai crede în psihoterapie, nu în cea clasică, oricum, şi de aceea o ia prin bălării, după părerea femeii care l-a format şi de la care pleacă trântind uşa.  Este un caz pierdut pentru colegii lui psihologi pentru că el crede că psihoterapia a ajuns de-a dreptul pornografică, că se ocupă prea mult de latura fizică a relaţiilor interumane, pierzând din vedere esenţialul. El este de părere că psihoterapia şi-a pierdut utilitatea de când s-a transformat în comerţ, în business.

Revenind la serial, aţi filmat din aprilie până la sfârşitul lunii august, în fiecare zi, de luni până vineri, ca în uzină…

M.I.: Da. Vă miraţi că încă mai trăiesc? Şi eu. Am fugit toată viaţa de acest gen de înrobire şi uite că m-a ajuns din urmă „blestemul”.

„Dacă telespectatorii nu mă vor plăcea, producătorii pot să «angajeze» alt doctor.”

Vă mai înhămaţi vreodată la aşa ceva?

M.I.: M-e teamă că nu am încotro. Agenţii mei au semnat un contract cu HBO pentru cinci sezoane. Bine, asta nu înseamnă că se vor face în mod sigur cinci sezoane. Depinde de „chimia” dintre noi şi de cea dintre serial şi public. Dacă telespectatorii nu mă vor plăcea, producătorii pot oricând să îl „omoare” pe Poenaru şi să „angajeze” alt doctor. Sper să nu se întâmple însă asta.

Şi, în tot acest timp cât aţi filmat, aţi refuzat prompterul. Aţi învăţat sute de pagini de text pe de rost. E prompterul un cadou otrăvit pentru un actor?

M.I.: Am preferat să învăţ textul pe de rost, deşi nu am o memorie prodigioasă, spre deosebire de alţi colegi ai mei care pot memora 10 pagini în cinci minute. Să vă spun de ce am refuzat prompterul. Nu ca să fiu erou, ci, paradoxal, din comoditate. Nu accept prompterul, aşa cum în teatru nu am acceptat niciodată instituţia sufleurului. Nu pot să fiu atent în două locuri diferite.  Cum să mă concentrez să ascult cum îmi suflă un alt om textul dacă eu am de jucat? Am altă treabă! Aşa a fost şi cu prompterul. Nu aş fi putut să-mi interpretez convingător rolul dacă ar fi trebuit să tot consult din ochi prompterul.

Ai putea crede că un doctor de suflete are răspunsuri la toate întrebările. Este doctorul Poenaru un bărbat fericit?

M.I.: Nu. Dimpotrivă. După toate problemele profesionale cu care se confruntă, îl mai înşeală şi nevasta. Dar mai bine să nu vă povestesc ce se întâmplă, totuşi.

Marcel Iureş a învăţat ceva de la Andrei Poenaru?

M.I.: Nu şi nici nu mi-aş fi dorit. În primul rând că el e un personaj desprins parcă dintr-un roman. Şi în al doilea rând, nu am nimic în biografie care să se asemene cu el. Pe mine nici măcar nu m-a înşelat nevasta.

Doamne fereşte!

M.I.: De ce Doamne fereşte? Asta e ca şi cu boala. Li se întâmplă întotdeauna altora până ţi se întâmplă şi ţie. Şi atunci n-ai ce face. Trebuie să trăieşti experienţa. Nu spun că mi-aş dori aşa ceva. Oricum, acum suntem oameni maturi, nu ne mai ţinem de prostii. Sper, cel puţin.

Credeţi în utilitatea psihoterapiei?

M.I.: Nu aţi vrea să vorbim despre asta la un şpriţ? Lucrurile astea complicate, despre sufletul omenesc, nu trebuie vorbite pe trezie şi la lumina zilei.  Haideţi să revenim la această discuţie într-o seară, la o bere:-)

OK, să o luăm altfel. Este un psihoterapeut un fel de duhovnic?

M.I.: Aşa spun unii, că ar fi amândoi doctori de suflete. Dar eu cred că cei doi au de fapt joburi complet diferite.  Se spune că ambii ar trebui să fie într-un fel sanitarii societăţii, dar eu unul nu am văzut psihologi care să-şi asume şi  o responsabilitate socială. Am văzut, ce-i drept, câţiva urlând pe la televizor, fiind ei înşişi surprinşi în plină criză de isterie, dar de activitatea lor de zi cu zi nu am cunoştinţă.

Credeţi că poporul român e unul cu un psihic bolnav?

M.I.: Nu mai mult decât alte popoare. Sigur că, trăind într-o lume bazată pe bani, profit şi afacere, putem vorbi de o  boală planetară.  Dar nu trebuie să ai cunoştinţe de psihologie sau de medicină ca să pui acest diagnostic.

Cui aţi alege să-i vorbiţi despre ce se petrece în sufletul dvs.: unui psihoterapeut sau unui duhovnic?

M.I.: Nici unuia. Nu am fost şi cred că nu mă voi duce niciodată nici la psiholog, nici la popă.

De ce?

M.I.: Pentru că eu cred că omul are în el suficientă putere să se „dreagă” singur.

„În căsuţa de la ţară mă tămăduiesc adesea de «binefacerile» civilizaţiei.”

Chiar credeţi că omul îşi poate vindeca singur sufletul?

M.I.: Da. Uite, să vă dau un exemplu din natură. Ştiţi cum arată ciulinii aceia din deşert? Sunt maronii şi acoperiţi cu ghimpi. Am şi eu unul acasă. Cu planta asta se petrece o minune. Dacă o pui într-un vas cu apă, în doar câteva zeci de minute înfloreşte. Dacă o observi bine, vezi cum îi crapă învelişul ăla urât şi cum, de sub ghimpii aceia, răsare o floare minunată. Nu-i trebuie decât câteva picături de apă vie ca să revină la viaţă. După ce o iei din apă, moare din nou. Dar de murit, moare mai greu. La viaţă renunţă mai greu. Şi redevine apoi acel scaiete capabil să aştepte încă o sută de ani să vină următoarea ploaie care va uda deşertul. Dacă Dumnezeu a dat atâta putere de regenerare unui amărât de scaiete, cu cât mai multă forţă i-a dat omului! Din păcate, la noi nu funcţionează acest tip de reînviere decât la nivel psihic, nu şi fizic.

Sunteţi mare iubitor de natură?

M.I.: Da. Am o căsuţă undeva la ţară. Acolo mă tămăduiesc adesea de „binefacerile” civilizaţiei. Şi sunt hotărât să reîmpăduresc un munte, un deal, ceva. Cu cât băieţii ăştia, Vereştoii ăştia, despăduresc mai mult, cu atât sunt eu mai decis să plantez copaci în loc. Viaţa omului reprezintă cam două zile din viaţa copacilor. Ştiţi că pe lumea asta există stejari care au 2.700 de ani, că pe planeta Pământ există pini de 1.900 de ani? Ei bine, în urma unor incendii devastatoare, dintr-o pădure de pini nu au mai rămas decât nişte conuri carbonizate, atât de tari că cercetătorii nu le-au putut distruge nici cu tractorul. La prima ploaie însă, din conurile astea au ieşit nişte seminţe minuscule, iar în doi ani, pe locul vechii păduri, crescuse alta, tânără…

Iubiţi copacii, ca doctorul Cehov…

M.I.: Dumnezeu a creat per­fecţiunea într-un copac. Cu ce drept distrugem noi ceea ce a creat El?

http://www.tvblog.ro/wp-content/uploads/2010/05/Marcel_Iures-pe-platourile-de-filmare-ale-serialului-In-Deriva.jpg

Dr. House revine în septembrie

0

Posted on : 08-Sep-2010 | By : mada | In : Televiziune

House, M.D., celebrul serial american de tip drama medicală, revine pe 20 septembrie cu sezonul 7.

Serialul a debutat pe canalul FOX la data de 16 noiembrie 2004 şi a fost în top zece show-uri evaluate în Statele Unite de la al doilea până la al patrulea sezon. Distribuit în 66 de ţări, House a fost cel mai urmărit program de televiziune din lume în 2008.

http://iphoneate.com/wp-content/uploads/2009/01/house.jpg

House, M.D. a primit mai multe premii, precum People’s Choice Award, Peabody Award, două Globuri de Aur şi 4 Primetime Emmy.

“Mad Men” şi “Modern Family”, cele mai bune seriale la gala Premiilor Emmy 2010

0

Posted on : 30-Aug-2010 | By : mada | In : Televiziune, Vedete

“Mad Men” şi “Modern Family” au fost recompensate cu Premiile Emmy pe 2010 acordate celor mai bune seriale ale anului, în timp ce “Breaking Bad” a obţinut principalele distincţii pentru interpretare, la gala desfăşurată duminică seară în Los Angeles.

62nd Primetime Emmy Awards team rolls out the 2010 Red Carpet.

La categoria Cel mai bun serial – dramă, “Man Men” (foto) a fost preferat lui “Lost”, “Breaking Bad”, “Dexter”, “True Blood” şi “The Good Wife”, în timp ce “Modern Family” a fost desemnat cel mai bun serial – comedie în dauna producţiilor “Glee”, “Curb Your Enthusiasm”, “Nurse Jackie”, “30 Rock” şi “The Office”.

Bryan Cranston şi Aaron Paul au câştigat premiile pentru cel mai bun actor în rol principal şi, respectiv, secundar într-un serial dramă, datorită prestaţiilor din “Breaking Bad”. Cele mai bune actriţe în serial dramă au fost alese Kyra Sedgwick, pentru rolul principal din “The Closer”, şi Archie Panjabi, pentru rolul secundar din “The Good Wife”.

La seriale de comedie, premiile Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal şi, respectiv, secundar le-au fost acordate lui Jim Parsons (“The Big Bang Theory”) şi Eric Stonestreet (“Modern Family”), în timp ce distincţiile cuvenite actriţelor au mers la Edie Falco, pentru rolul principal din “Nurse Jackie”, şi Jane Lynch, pentru rolul secundar din “Glee”.

Al Pacino a fost recompensat cu premiul Emmy 2010 pentru cel mai bun actor în miniserie sau film de televiziune, datorită rolului din “You Don’t Know Jack”.

La categoria Cea mai bună miniserie, a câştigat “The Pacific”, produsă de HBO, în timp ce “Jamie Oliver’s Food Revolution” a luat premiul pentru cel mai bun program reality.

Ajunse anul acesta la ediţia cu numărul 62, premiile Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences şi răsplătesc cele mai bune filme şi seriale de televiziune din SUA. Distincţiile sunt considerate echivalentul Oscarurilor din cinematografie