Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

0

Publicat la 04 Oct 2010, de către mada, în Spectacol, Teatru

Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”, după Ludmila Razumovskaia şi în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va avea premiera, vineri şi duminică, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, informează Mediafax.


 Spectacolul Dragă Elena Sergheevna, în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

Piesa prezintă patru elevi de liceu care merg acasă la profesoara lor de matematică pentru a o felicita de ziua ei. Ajunşi în casa acesteia, aceştia o roagă să le dea cheia de la dulapul cu lucrările finale pentru a-şi modifica notele. Profesoara refuză. Elevii o sechestrează.

Ludmila Razumovskaia s-a născut în 1946 la Riga – Letonia. A studiat teatru la Colegiul Dramatic din Sankt Petersburg. Şi-a facut debutul ca dramaturg cu piesa “Dragă Elena Sergheevna” la Teatrul Tineretului din Talinn (Estonia). Spectacolul a fost un mare succes şi piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 ţări. Momentan este jucată în Brazilia, China, Coreea precum şi în Europa şi America.

Spectacolul “Dragă Elena Sergheevna” este o producţie proprie a proiectului Opera Prima, în care joacă atât elevi de liceu, cât şi actori profesionişti. Spectacolul are distribuţie dublă în ceea ce priveşte personajele feminine: Elena Sergheevna – Sorina Ştefănescu/ Silvia Stanciu, Volodea – Liviu Chiţu, Vitea – Vlad Bălan, Paşa – Gabriel Fereşteanu, Lida – Ilinca Tuvene/ Mirela Sanda.

Astfel, vineri, 8 octombrie, vor putea fi urmărite Silvia Stanciu şi Mirela Sanda, în timp ce duminică vor urca pe scenă Sorina Ştefănescu şi Ilinca Tuvene.

Deşi anunţate în cadrul ministagiunii de toamnă de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (22-26 septembrie) ca repetiţii generale cu public, ambele reprezentaţii “Dragă Elena Sergheevna” (din 22 şi 23 septembrie) s-au constituit în adevărate debuturi actoriceşti pentru liceenii care joacă în spectacol, în coordonarea regizorului Alexandru Mâzgăreanu, a actriţei Sorina Ştefănescu şi a scenografei Maria Pitea.

Aceştia sunt: Vlad Bălan, Gabriel Fereşteanu, Mirela Sanda şi Ilinca Tuvene. Alături de ei, şi-au adus aportul şi Liviu Chiţu, student la actorie în anul al III-lea la UNATC, şi Silvia Stanciu, absolventă a Universităţii Hyperion şi posesoarea unui palmares actoricesc în care predomină filmul.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita celor 50 de locuri disponibile.

Premiera are loc cu sprijinul lui Paul Chiribuţă, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului Opera Prima, şi al lui George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie şi al Clubului UNESCO Adolescenţii.

În continuarea acestui eveniment Opera Prima îşi va relua activitatea în liceele bucureştene de periferie unde va organiza spectacole lectură, ministagiuni şi turnee cu spectacolul “Dragă Elena Sergheevna”.

Proiectul Opera Prima este coordonat de o echipă de tineri profesionişti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale” Bucureşti: Sorina Ştefănescu, Alexandru Mâzgăreanu, Maria Pitea şi Sorina Diaconu.

Centrul de Creaţie şi Educaţie prin Teatru Opera Prima este un proiect inovativ care propune un model socio-cultural de educaţie şi reintegrare socială ce se adresează categoriilor defavorizate de pe raza Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost implementat în ianuarie 2010 de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti împreună cu Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO “Adolescenţii”, în parteneriat cu U.N.A.T.C. “I.L.Caragiale” Bucureşti şi se va desfăşura până la finalul anului în curs.

Sala Nouă a Teatrului de Comedie, situată în strada Sfânta Vineri numărul 11, a fost inaugurată în decembrie 2009. Clădirea a fost atribuită Teatrului de Comedie în 1961 de Primăria Capitalei.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu, înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • “Maratonul Revelionului” @ Opera Naţională Bucureşti
    Opera Naţională Bucureşti (ONB) va organiza şi în acest an Maratonul Revelionului, spectacolul propus publicului fiind celebra operetă compusă de Johann Strauss-fiul “Liliacul”, o producţie – scenografie şi regie – a celebrului
  • COMEDIA ŢINE LA TINEri, ediţia a5-a
    COMEDIA ŢINE LA TINEri Vineri, 19 Noiembrie 2010 , ora 19:00 Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi având ca partener Clubul UNESCO Adolescenţii vă invită să fiţi martori la începutul de drum al unei
  • “Insomniacii”@Clubul Ţăranului
    Teatrul de Artă București prezintă luni, 22 noiembrie, ora 21, la Clubul  Ţăranului, comedia Insomniacii, scrisă de Mimi Brănescu, în regia lui Sorin Militaru. Distribuţia îi reuneşte pe Liviu Cheloiu, George Constantinescu și Grigore Marin. Insomniacii
  • Regizorul Radu Muntean, primul invitat – Garantat 100%
    Duminică, 3 octombrie 2010, ora 23:25, TVR1 Regizorul Radu Muntean vine la prima ediţie, cea din 3 octombrie, a emisiunii Garantat 100% din noul sezon, informează TVR. Cel de-al patrulea film al lui Radu Muntean, “Marţi, după
  • Primul festival de magie din România @ Bucureşti
    Primul festival de magie din România “Houdini Magic Festival” va fi organizat, în perioada 17 – 19 septembrie, de Asociaţia Teatrul de Magie, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, informează un comunicat de presă remis

Lasă o părere