Seara de lectură pe esplanada din faţa Teatrului Naţional Bucureşti

0

Publicat la 24 Aug 2010, de către mada, în Timp liber

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate-ARCEN, initiază începând cu data de 25 august 2010, în fiecare miercuri, de la ora 20.00, până pe 15 septembrie, un proiect intitulat “Lectura…la lumina felinarelor”, desfasurat pe esplanada din faţa Teatrului Naţional Bucureşti. Bucureştenii sunt invitati la o seară de lectură din operele unor scriitori români in interpretarea voluntarilor ARCEN.
Untitled 2 Seara de lectură pe esplanada din faţa Teatrului Naţional Bucureşti

Potrivit comunicatului ARCEN, citat de Agerpres, studenţi şi elevi, vor creaza o atmosferă specială, la kilometrul 0 al Capitalei, prin lectura publică a unor scriitori precum: Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Ioana Pârvulescu, Nicolae Iorga, Emil Cioran, Octavian Paler, Tudor Arghezi, Alexandru Vlahuţă ori George Călinescu, traficul si gălăgia oraşului fiind acoperite de misterului şi sunetul slovelor.

În prima seară de lectură publică, pe 25 august, de la ora 20.00, vor fi prezentate fragmente din “Invitaţie la bărbăţie”- Mircea Eliade şi “Paradoxul vremurilor noastre”- Octavian Paler
Organizatorii vor prezenta publicului, în debutul serii de lectură, argumentele alegerii unui anume scriitor urmând cu lecturarea propriu-zisă a fragmentului ales şi dezbaterea literară şi de idei.

Proiectul “Lectură…la lumina felinarelor” are ca scop încurajarea lecturii şi a dezbaterii de idei, încurajarea tinerilor de a citi, de a studia şi comenta texte literare împreuna cu prietenii şi colegii, fiind o alternativa de petrecere a timpului liber, a timpului rămas din această vacanţă toridă de vară.

Proiectul “Lectură…la lumina felinarelor” face parte din Campania ARCEN “România se pregateşte să moară”, desfasurată între 23 august 2010-23 august 2011.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Premiera radiofonică:“Apărarea lui Galilei” – Dialog despre prudenţă şi iubire
    Luni,  25 octombrie 2010, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 25 octombrie 2010, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic, unde va avea loc audiţia cu public a spectacolului 
  • “Scrisori imaginare”, de Octavian Paler@Editura Polirom
    Un nou volum din seria “Octavian Paler”, “Scrisori imaginare”, a apărut recent la Polirom, informează editura ieşeană. În anul 2008, Editura Polirom a iniţiat Seria de autor „Octavian Paler”, coordonată de Georgeta Naidin-Dimisianu, în care
  • Teatru & Ceai@ACT
    Bucureşti, 29 septembrie, Ceianărie Sala de Lectură, ora 19:oo Prima întâlnire, are ca subiect al audiţiei spectacolul “Rătăcirile Marelui Macabru” de Michel de Ghelderode, traducerea Anca Măniuţiu, adaptarea radiofonică şi regia artistică Ilinca Stihi; în distribuţie:
  • Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti @MŢR
    Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB) va avea loc în perioada 28-30 octombrie (începînd cu ora 18.00), în binecunoscuta locaţie de la Muzeului Ţăranului Român, Clubul Ţăranului. Iubitorii
  • Târgul Naţional al Cărţii de Poezie@Bucureşti
    Bucureşti, 2 – 5 iunie Evenimentul cuprinde lansări de carte şi dezbateri propuse şi organizate de editurile şi revistele participante la cele 20 de standuri amplasate în curtea şi în holul Uniunea Scriitorilor din România (USR).

Lasă o părere