Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu, prezenţi la Berlinală

0

Publicat la 18 Feb 2010, de către mada, în Eveniment, Festivaluri, Filme, Vedete

Agenţia MEDIAFAX transmite prin corespondenţă de la Berlin:

Actorii români Oana Pellea, Răzvan Vasilescu şi Ion Sapdaru au participat, miercuri seară, la premiera de gală a peliculei “Bibliotheque Pascal”, în regia lui Szabolcs Hajdu, o coproducţie Ungaria/Germania, prezentată în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Pe lângă actorii români, la premiera de gală au fost prezenţi regizorul Szabolcs Hajdu, actriţa din rolul principal Orsolya Török-Illyés, dar şi producătorii filmului.

După proiecţie, filmul a fost aplaudat îndelung de publicul prezent la Delphi Filmpalast, o sală de cinematograf impresionantă.

Filmul “Bibliotheque Pascal” spune povestea Monei Paparu, cetăţean român de origine maghiară. Plecată la mare, Mona Paparu îl întâlneşte pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmărit general, dar care o fascinează prin imaginaţia sa bogată. Cei doi îşi petrec noaptea împreună, din această relaţie scurtă rezultând un copil – Viorica.

Când Viorica avea doar trei ani, Mona se reîntâlneşte cu tatăl său, pe care nu îl revăzuse de mult timp, Gigi Paparu (Răzvan Vasilescu). Acesta o duce cu el în Germania, unde o vinde, după care este omorât de cei cărora le-o dăduse. Mona o lasă pe Viorica cu mătuşa sa Rodica (Oana Pellea), care este ghicitoare.

După ce a fost vândută, Mona ajunge să lucreze în Marea Britanie pentru Pascal, ca prostituată într-un bordel de lux. Între timp, autorităţile o iau pe Viorica din custodia mătuşii Rodica. Când se întoarce în ţară, Mona vrea să îşi ia fiica înapoi şi spune autorităţilor o poveste halucinantă şi nimeni nu o crede.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Marius Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr.

Filmul “Bibliothèque Pascal” este o coproducţie Filmpartners/ Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion şi cu sprijinul TV2 şi Eurimages.

Szabolcs Hajdu s-a născut în 1972, în Debrecen (Ungaria). După terminarea Facultăţii de Teatru şi Film, începând din anii ‘90, a lucrat ca actor. În anul 2000, el a realizat primul lui lungmetraj, intitulat “Sticky Business”, care, în 2001, la Szemle, a câştigat premiul pentru cel mai bun film de debut.

Al doilea film al său, “White Palms”, a avut premiera internaţională la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost foarte apreciat la diferite alte festivaluri, rulând în numeroase cinematografe din străinătate.

http://3.bp.blogspot.com/_lBdkyt7v4Ws/R9EddMyHoaI/AAAAAAAAAH4/AGZ8LEZcDg4/s320/scaunele_3.jpg

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere