Soprana Angela Gheorghiu, nominalizată la Classical Brit Awards 2010

0

Publicat la 14 Apr 2010, de către mada, în Muzică, Vedete

Soprana romana Angela Gheorghiu, una dintre cele mai renumite cantarete de opera din lume, a fost nominalizata la categoria “artista anului” la gala Classical Brit Award 2010, ce va avea loc pe 13 mai, la Londra, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Angela Gheorghiu, o diva a operei internaţionale, este totodata, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu “Boema” de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. Soprana Angela Gheorghiu a cantat pe toate marile scene ale lumii cucerind publicul cu vocea si cu personalitatea ei.

Alaturi de artista romana au mai fost nominalizate la aceasta categorie soprana rusa Anna Netrebko si cu violonista si dirijoarea americana Marin Alsop. Toate cele trei artiste au fost recompensate cu aceasta distinctie prestigioasa la editiile precedente, soprana romana primind-o in 2001, cantareata rusa in 2007 si 2008, iar violonista americana in 2005.

Tanara Faryl Smith, in varsta de 14 ani, un adevarat star al emisiunii “Britain’s Got Talent”, va concura cu papa Benedict al XVI-lea la categoria “albumul anului”. Albumul ei de debut a fost nominalizat alaturi de “Alma Mater’s Music From The Vatican”, pe care a fost inregistrata vocea papei Benedict al XVI-lea.
Soprana Kiri Te Kanawa va primi un premiu pentru intreaga cariera.

Gala Classical Brit Awards 2010, prezentata de Myleene Klaas, va avea loc pe 13 mai, la Royal Albert Hall din Londra, si va fi difuzata de postul de televiziune ITV1 pe 18 mai.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere