Jim Carrey şi Ewan McGregor, cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor

0

Posted on : 02-Feb-2010 | By : mada | In : Eveniment, Vedete

Actorul canadian Jim Carrey şi actorul scoţian Ewan McGregor au primit, luni, la Paris, decoraţiile de cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii, Frédéric Mitterrand, care a salutat în aceştia “cele două feţe ale geniului unui actor”.

“Sunteţi reprezentantul, prin excelenţă, al acestui tip de actor polimorf, a cărui artă este constituită dintr-o extraordinară prezenţă, o agresivitate care merge până la exuberanţă şi care este antrenată fără încetare pentru a transgresa, deoarece el este bântuit de nişte forţe care ţin de transa mimetică”, a declarat Frédéric Mitterrand, referindu-se la Jim Carrey.

Ministrul francez l-a comparat pe actorul canadian cu filosoful francez Denis Diderot, care “a fost interesat de naturile explozive, eruptive, creative, mimetice, transformiste”, aşa cum este personalitatea lui Jim Carrey.

Născut în urmă cu 48 de ani în Canada, Jim Carrey a devenit cunoscut graţie rolurilor din “Ace Ventura: detectivu’ lu’ peşte” (1994), “Truman Show” (1998) şi, mai recent, “Yes Man – Un cuvânt poate schimba totul” (2008).

Referindu-se la Ewan McGregor, ministrul francez a declarat că actorul scoţian încarnează cealaltă faţă a personalităţii unui actor – partea profundă a forţei -, o evidentă aluzie la rolul acestuia din trilogia “Războiul stelelor”. McGregor, care a devenit celebru cu roluri precum cel din “Trainspotting – Din viaţă scapă cine poate”, a jucat recent în thrillerul erotic “Deception”, în care interpretează rolul unui contabil care devine suspectul principal în cazul dispariţiei unei femei.

Jim Carrey şi Ewan McGregor se află împreună pe afişul comediei “I Love You Phillip Morris“, ce va fi lansată în curând pe marile ecrane din Franţa.

În perioada 1 – 14 februarie, Cinemateca franceză aduce un omagiu actorului Jim Carrey, pe care l-a numit “ cel mai mare actor burlesc contemporan “.

 Jim Carrey şi Ewan McGregor, cavaleri ai Ordinului Artelor şi Literelor

informează agenţia MEDIAFAX.