“Ruptura”(Partir)@ Cinema

0

Posted on : 21-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

Leaving, 2009

Distribuţia:
Kristin Scott Thomas (Suzanne)
Sergi López (Ivan)
Yvan Attal (Samuel)
Bernard Blancan (Rémi)
Aladin Reibel (Dubreuil)

O burgheză plictisită de viaţa ei plată (Kristin Scott Thomas)  se îndrăgosteşte de constructorul (Sergi López) care îi amenajează cabinetul.    Eroina, Suzanne, este o soţie de medic şi mamă fericită. Dar parcă îi lipseşte ceva… Are peste patruzeci de ani, iar viaţa burgheză din sudul Franţei o apasă. Şi atunci îşi convinge soţul să-şi reia slujba de fizioterapeut pe care o abandonase pentru a-şi creşte copiii şi el să o ajute să pună pe picioare un cabinet.
Totul e bine, i se amenajează un cabinet într-o parte a casei burgheze a familiei. Aşa îl cunoaşte pe Ivan, şeful şantierului, un bărbat care a făcut închisoare. Dar, încet-încet, din curiozitate sau poate chiar din plictiseală, intră într-o relaţie amoroasă cu constructorul.
Şi, pe măsură ce relaţia aceasta secretă avansează din ce în ce mai periculos, femeia trebuie să decidă încotro se îndreaptă viaţa sa, dacă să părăsească tot pentru a trăi această pasiune devorantă.

Programat la: HOLLYWOOD MULTIPLEX (31282 Bucureşti, Bucureşti Mall, Calea Vitan 55-59) şi

CINEMA STUDIO (10325 Bucureşti, Bd. Magheru, Nr. 29)

“O poveste de Crăciun” @Prima sală de cinema/cafenea 3D

0

Posted on : 20-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

Filmul “O poveste de Crăciun” cu Jim Carrey va fi prezentat în România, pe 22 decembrie 2010, în prima sală de cinema-cafenea 3D la cinematograful Patria, informează un comunicat al RADEF România.

carol O poveste de Crăciun @Prima sală de cinema/cafenea 3D

Conceptul de caffe-cinema 3D este marcă înregistrată a RADEF România şi urmează să fie implementat în alte 20 de cinematografe din ţară în decursul anului 2011.

Sălile 3D vor putea găzdui şi evenimente de înaltă ţinută artistică, premiere cinematografice, conferinţe de presă, spectacole de stand-up comedy.

Salonul din incinta cinematografului Patria are 50 de locuri şi este dotat cu aer condiţionat, bar, canapele şi echipament 3D.

Filme de sezon@Cinema

0

Posted on : 18-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

În acest an, în preajma Crăciunului, pe marile ecrane, vom putea vedea filme precum Spărgătorul de Nuci (The Nutcracker), în format 3D, Iluzionistul (L’illusionniste), Cronicile din Narnia (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader), Călătoriile lui Gulliver (Gulliver’s Travelles) şi O poveste încâlcită (Tangled).

Spărgătorul de nuci, un film perfect pentru această perioadă a anului, spune povestea unei fetiţe de 9 ani pe nume Mary (Elle Fanning) din Viena, care primeşte un spărgător de nuci cadou de Crăciun de la unchiul său. În noaptea de Crăciun, jucăria este “însufleţită” şi împreună cu aceasta Mary călătoreşte într-o lume de poveste unde jucările prind viaţă. Ea realiză că acest tărâm magic este ameninţat de oameni răi. Ce poate face copilul pentru a-şi salva noii prieteni?

Iluzionistul este un film de animaţie despre un “magician” francez care, după ce îşi pierde locul de muncă, decide să călătorească în Scoţia. Aici va cunoaşte o tânără care încă mai crede în magie. Aventurile pe întâmpinate de cei doi le vor schimba schimbă definitiv vieţile.

“Cronicile din Narnia” îşi vor dezvălui a  treia parte. Lucy şi Edmund se întorc în Narnia, împreună cu vărul lor Eustace. Aici ei îl întâlnesc pe prinţul Caspian împreună cu care pornesc într-o călătorie pe mare pe vasul The Dawn Treader. Destinaţia lor este capătul Pământului, căci doar vorbim despre un film lansat în “atmosfera” ireală a sărbătorilor.

În Ajunul Crăciunului, putem merge să vedem, în premieră, Călătoriile lui Guliver, asta dacă vă place Jack Black. Personajul său porneşte spre Bermuda însă ajunge în ţara piticilor.

Ultimul film din seria “dedicată” sărbătorilor intră în cinematografele bucureştene pe 7 ianuarie 2011. “O poveste încâlcită” este o animaţie foarte amuzantă, o poveste cu prinţi, prinţese, hoţi şi castele, care te ţine antrenat de la început până la sfârşit.

Lansarea numărului al 8-lea al revistei “Film Menu”, dec.2010

0

Posted on : 15-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf

Miercuri, 15 decembrie 2010, ora 19:30, la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc lansarea numărului al 8-lea al singurei reviste de cultură cinematografică din România, Film Menu. Lansarea va coincide cu proiecţia capodoperei Citizen Kane / Cetăţeanul Kane, 1941) a lui Orson Welles (subtitluri în limba engleză) în cadrul Cineclubului Film Menu.

filmmenulansare8 Lansarea numărului al 8 lea al revistei Film Menu, dec.2010

Dosarul acestui număr este intitulat Supraevaluaţi?. Redactorii Film Menu îşi propuseseră iniţial să chestioneze dacă filmele anumitor cineaşti aclamaţi sunt, într-adevăr, pe măsura reputaţiei lor. Pe parcurs, traiectoria articolelor s-a schimbat. Veţi descoperi, citind revista, la ce facem referire aici.
Numărul 8 conţine şi un interviu amplu (14 pagini) cu realizatorul român Cristi Puiu, al cărui film Aurora urmează să fie lansat pe ecrane la începutul anului 2011. De asemenea, Andrei Gorzo continuă seria articolelor dedicate teoriilor realismului, cu partea a treia din fragmentul intitulat  Jos realismul! Sus realismul!.

Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: The Social Network (r. David Fincher), Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu (r. Andrei Ujică), Surviving Life (r. Jan Svankmajer), L’Illussioniste (r. Sylvain Chomet), Copie conforme (r. Abbas Kiarostami), My Son My Son What Have Ye Done (r. Werner Herzog), Tsar (r. Pavel Lungin), Kinatay (r. Brillante Mendoza), Hadewijch (r. Bruno Dumont), The Interview Project (proiectul de pe Internet al lui David Lynch).

În revistă pot fi găsite şi portrete ample ale următorilor cineaşti: Apichatpong Weerasethaqul, thailandezul câştigător la Cannes în 2010, realizatoarea de origine belgiană Chantal Akerman, cunoscută publicului în special pentru capodopera din anii ‘70 “Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles”, sud-coreeanul Lee Chang-dong, aclamat în marile festivaluri cu fiecare nou film lansat şi francezul Mathieu Amalric, actorul-fetiş al lui Arnaud Desplechin, proaspăt câştigător al premiului pentru regie la Cannes pentru Tournée.
Nu în ultimul rând, numeroase filme prezentate în prima ediţie a Festivalului de Film Experimental de la Bucureşti (EXPIFF) constituie subiectul rubricii dedicate festivalurilor.
Numărul 8 al Film Menu este cel de-al doilea număr consecutiv în care pe coperta 3 există un tabel de cotaţii, conţinând 25 de titluri de filme votate de către redactorii revistei.

În cadrul Cineclubului de miercuri va fi proiectat filmul Citizen Kane din 1941 al regizorului american Orson Welles (Filmul va fi proiectat cu subtitluri în limba engleză – durata filmului: 119 minute).

Despre Citizen Kane: Primul lungmetraj al lui Orson Welles este adesea proclamat cel mai important film din toate timpurile, reprezentând la vremea sa un mod inovator de povestire cinematografică, ajuns mai apoi canon pentru producţia mainstream. Cetăţeanul Kane prezintă povestea extravagantului magnat al presei Charles Foster Kane, care îşi întemniţează simţirile în spatele zidurilor palatelor pe care şi le construieşte.

Despre Film Menu
Film Menu este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să funcţioneze ca o pepinieră a viitorilor specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Union în fiecare seară de miercuri a săptămânii şi a proiecţiilor “Les Weekends Film Menu”, în colaborare cu Institutul Francez din Bucureşti.

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară şi poate fi descărcată gratuit în format pdf pe blogul          filmmenu.wordpress.com.