Concert de pian@Liceul Dinu Lipatti

0

Posted on : 18-Dec-2010 | By : mada | In : Copii, Muzică

Miercuri, 22 decembrie, ora 14.00

Concert de pian

piano%20man Concert de pian@Liceul Dinu Lipatti

Susţinut de elevi de la Liceul “Dinu Lipatti”, conduşi de prof. Mariana Mihai.

În program:

Maria Cernovodeanu – Căţeluşul, Piticii, Vai, sărmanul pui de cuc!

Friederich Chopin – Poloneza în Sol minor

Dmitri Shostakovich – Vals liric

Friederich Chopin – Impromptu nr. 1, Opus 29

Francis Poulenc – Toccata

Edvard Grieg – Nocturnă

Isaac Albeniz – Asturias

Edvard Grieg – Vals Impromptu Op. 47

Francis Poulenc – Improvizaţie, Omagiu lui Franz Schubert

Franz Schubert – Moment muzical Opus 94

Seri de Poveste 2010 – a patra iarnă pe tărâmul poveştilor@Cărtureşti

0

Posted on : 11-Dec-2010 | By : mada | In : Copii

Între 13 – 18 decembrie, Fundaţia Principesa Margareta a României şi Cărtureşti îi invită pe toţi copiii iubitori de basme, fie ei cuminţi sau năzdrăvani, într-o călătorie fermecată pe tărămul poveştilor.
Pentru al patrulea decembrie consecutiv, cei mici sunt aşteptaţi în jurul bradului împodobit din mansarda librăriei Cărtureşti din Arthur Verona în fiecare seară, începând cu ora 19.00.

http://blog.carturesti.ro/wp-content/uploads/2010/12/vizual-seri-de-poveste.jpg
Însoţiţi de povestitori celebri, înconjuraţi de cărţi, într-o atmosferă de sărbătoare, cei mici vor porni la drum pe urmele eroilor preferaţi, într-o lume de basm, presarată cu suprize.

Pe parcursul celor şase seri tematice, copiii vor descoperi că, pentru a fi spuse, poveştile nu au întotdeauna nevoie de cuvinte: personajele de poveste pot prinde viaţă şi prin intermediul desenului, al diapozitivelor, al fotografiei, prin muzică, teatru de păpuşi sau mimă.
Scopul proiectului este de a-i familiariza pe copii cu poveştile clasice, de a încuraja lectura, dar şi de a oferi celor mici o alternativă de petrecere a timpului liber, departe de televizor şi calculator.

Programul “Serilor de Poveste”
Serile de Poveste vor debuta luni 13 decembrie cu o poveste muzicală, cântată de mezzo-soprana  Caludia Maru Hanghiuc de la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”.
Marţi 14 decembrie poveştile spuse de Eugen Cristea şi Cristina Deleanu vor fi însoţite de diafilme.
Miercuri 15 decembrie, povestea serii va fi spusă de păpuşile create şi mânuite de copii şi vârstnici  de la Centrul Generaţii al Fundaţiei Principesa Margareta a României.
Joi 16 decembrie, este seara de desen de poveste, iar desenatorul surpriză va da viaţă personajelor de basm evocate de povestitorii Alexandru Arşinel (de la 18.30), Bianca Brad, Liana Stanciu şi George Mihăiţă. Seara este dedicată de organizatori sponsorului PointMax.
Vineri 17 decembrie, Adelaida Zamfira şi Nicolae Nastasia vor crea prim mimă şi gest personaje şi întâmplări de basm, iar NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Român) va oferi copiilor 3 scurt metraje ale marelui pionier al filmului mut, Charlie Chaplin, într-o seară dedicată poveştilor fără cuvinte.
Serile de Poveste 2010 se încheie sâmbătă 18 decembrie cu o seară de fotografie de poveste. Cei mici vor fi invitaţi să vadă lumea prin lentilele aparatului de fotografiat, îndrumaţi de Alice în ţara minunilor şi de Pălărierul Nebun. Aparatele foto sunt oferite de Kodak iar seara este organizată împreună cu Atelierul de Croit Imagini.

CMU Kids şi PointMax, companiile care sponsorizează “Serile de Poveste”, contribuie la “Fondul special pentru copii” – un proiect prin care Fundaţia Principesa Margareta a României oferă ajutoare punctuale unor copii aflaţi în situaţii familiale şi sociale deosebit de grave.

Sponsori: CMU Kids, PointMax
Cu sprijinul: Atelierul de Croit Imagini, Fulga, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, Asociaţia Culturală Macondo, Noul Cinematograf al Regizorului Român
Parteneri media: România Liberă, Şapte Seri, Elevate, Smart Woman, Urbankid.ro, Gradinite.com

Poveşti de Crăciun pentru copiii de la Sfântul Dimitrie

0

Posted on : 03-Dec-2010 | By : mada | In : Copii, Cărţi, Eveniment

În preajma Crăciunului,  activiştii de la  Fundaţia Calea Victoriei vor  să facă o bucurie copiilor de la Centrul de zi Sf. Dimitrie.

Vor merge la ei cu cărti din care  vor citi, câteva ore, poveştile alături de care am crescut şi care ne-au înfrumuseţat copilăria tuturor.

art 90191 lectura copii Poveşti de Crăciun pentru copiii de la Sfântul Dimitrie

Cei care vor să înfrumuseţeze Crăciunul acestor copii  pot dona cărţi de poveşti sau literatură pentru copii pentru biblioteca Centrului de zi Sf.Dimitrie.

În perioada 1-18 decembrie, se vor  aduna cărţile primite în donaţie  la sediul Fundaţiei (intr. Pristolului 3): de luni până vineri, între orele 17.00-20.30 şi sâmbătă între 10.00-12.00. Pentru alte informaţii, puteti trimite un e-mail la anita@victoriei.ro

PrichindelulMeu.ro a împlinit trei ani

0

Posted on : 28-Nov-2010 | By : mada | In : Copii, Timp liber

Pictas Online, agenţia specializată în User Interface şi User Experience, a relansat www.prichindelulmeu.ro. Portalul beneficiază de un design nou, în concordanţă cu interesele utilizatorilor, respectând regulile de usability.

225x169 017914 prichi  PrichindelulMeu.ro a împlinit trei ani


PrichindelulMeu.ro este dedicat părinţilor şi copiilor, conţine informaţii constant actualizate şi concursuri tematice în jurul cărora a fost creată o comunitate de mamici.

PrichindelulMeu.ro are peste 20.000 de useri activi şi este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 12 ani. Website-ul se adresează în egală măsură şi părinţilor, care îl vizitează cu scopul de a se informa, participă la concursuri, dar şi pentru achiziţionarea produselor din magazinul online. Odată cu relansarea portalului, au avut loc modificări şi asupra magazinului online pentru copii, care a căpătat şi el un nou design şi oferă clienţilor o modalitate mai uşoară de a plasa o comandă şi de a-şi găsi produsele dorite.

Relansarea a avut loc în contextul în care piaţa online este în continuă mişcare şi schimbare, iar adaptarea designului la noile tendinţe ale anului 2010 vine ca o completare pentru conţinutul oferit. Astfel, a fost redefinită structura, au fost lansate noi concursuri şi s-a pus accentul pe îmbunătăţirea din punct de vedere al funcţionalităţii pentru utilizatori. Userii au posibilitatea de a-şi încărca singuri fotografiile şi posta comentariile în cadrul paginilor, au acces la galeriile foto şi la cele video nou lansate. De asemenea, pe lângă concursurile deja consacrate au fost lansate noi concursuri şi urmează ca portalul să aduca surprize unice pentru vizitatori.

START DE STAR se adresează copiilor şi părinţilor deopotrivă şi reprezintă un concurs de larg interes care oferă premii şi surprize prichindeilor participanţi. În urma concursului START DE STAR, în cadrul unui eveniment anual, dintre premianţii fiecărei luni este ales Prichindelul Anului.

VIDEO STAR este un concurs nou cu premii lunare, în cadrul căruia părinţii pot participa cu filmuleţe ale prichindeilor în funcţie de tematica lunii. Pentru luna noiembrie tematica este „PRICHI DANSEAZĂ”, iar părinţii sunt invitati să înscrie un filmuleţ care să-l înfăţişeze pe copilul lor dansând. O altă noutate în portal este reprezentată şi de secţiunea PORTAL unde firmele şi magazinele adresate mamelor şi copiilor se pot înscrie pentru expunere.

“În luna noiembrie a acestui an, PrichindelulMeu.ro a împlinit 3 ani de existenţă şi cu această ocazie am dorit să oferim comunităţii un cadou de aniversare – relansarea portalului. Noua structură şi noile funcţionalităţi ale website-ului au fost create în urma studiului de un an de user experience şi user interface, realizate de Pictas. Concursul START DE STAR, care se desfăşoară cu un mare succes de 3 ani de zile, continuă să ofere multe premii şi surprize participanţilor. Pe lângă elementele noi, noutăţile sunt reprezentate de posibilitatea de adăugarea comentariilor la fotografii, precum şi crearea unei zone de admin pentru user. Astfel, utilizatorul poate să-şi creeze profil, galerii foto şi să adauge comentarii. Suntem mândri să ne bucurăm de un portal energic, viu colorat şi plin de veselie, o comunitate în cadrul căreia invitam să se alăture cât mai mulţi utilizatori şi prieteni. ”, a declarat Dana Niţu, Product Manager PrichindelulMeu.ro.