CineMAiubit, ediţia a 14-a@Cinema Studio

0

Posted on : 30-Nov-2010 | By : mada | In : Expoziţii, Festivaluri, Filme

6-9 decembrie, Cinema Studio, CineMaiubit

Şi în acest an, de ziua lui, la ora 17.30, Moş Niculae aduce în dar publicului de la Cinematograful STUDIO vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe, precum şi o lansare de carte. La ora 18:30, după festivitatea de deschidere, se va da startul competitiţiei internaţionale de scurtmetraje.

cineMaiubit Festival de film CineMAiubit 2010
CineMAiubit îşi aşteaptă oaspeţii cu entuziasmul studenţesc şi emoţiile pozitive care îl definesc de 14 ediţii încoace, promiţând bucurie, artă şi inovaţie cinematografică.   A 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi deschide porţile între 6 şi 9 decembrie 2010.

CineMAiubit, unicul festival internaţional de film studenţesc din România, a însemnat debutul pe marele ecran pentru mulţi dintre tinerii noştri cineaşti care astăzi au în palmares importante premii câştigate la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam.

Şi în acest an, de ziua lui, la ora 17.30, Moş Niculae aduce în dar publicului de la Cinematograful STUDIO vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe, precum şi o lansare de carte. La ora 18:30, după festivitatea de deschidere, se va da startul competitiţiei internaţionale.

Timp de 4 zile, maratonul scurt-metrajelor va alătura filme studenţeşti de ficţiune (peliculă şi digital) şi documentare, de animaţie şi experimentale, din România, Anglia, Bulgaria, Cehia, India, Israel, Italia, Slovacia, SUA, asigurând o largă paletă de viziuni cinematografice, din diverse zone culturale.

Ca de obicei, CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul reuneşte personalităţi din lumea cinematografică şi formatori de opinie, precum actriţa Medeea Marinescu, regizorul Cătălin Mitulescu, istoricul de film Manuela Cernat, publicistul Cristian Tudor Popescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, dar şi alţi membri surpriză, din ţară şi de peste hotare.

Alexandrina Hristov@ Opera

0

Posted on : 27-Oct-2010 | By : mada | In : Expoziţii, Muzică

Luni, 1 noiembrie, la Opera Naţională din Bucureşti va avea loc cel de-al patrulea eveniment al Stagiunii de ArtăAlexandrina Hristov at the Opera, organizat de Design Yourself.

http://andaaa.files.wordpress.com/2009/12/alexandrina.jpg

Pe lângă vernisajul expiziţiei de pictură, Mes Enfants, ce va începe la ora 19.00, seara va fi completată de concertul Alexandrinei Hristov, de la ora 20.00.

Vernisajul celei mai noi serii de tablouri semnate de artista Alexandrina Hristov, Mes Enfants, un concert live si un pahar de vin roşu într-un elegent cadru de socializare, toate sunt motive întemeiate pentru ca publicul să o întalnească pe artista  luni, 1 noiembrie 2010, începând cu ora 19:00, în foaierul central al Operei (bd Mihail Kogalniceanu 70-72).

Expoziţia “Nervia 1928-1938. Pictori din anii 30 în Belgia” @ MNAR

0

Posted on : 06-Oct-2010 | By : mada | In : Expoziţii

Expoziţia “Nervia 1928-1938. Pictori din anii 30 în Belgia” va fi vernisată, joi, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), urmând să râmână deschisă până în 16 ianuarie 2011, informează Mediafax.

Expoziţia prezintă, în premieră în România, retrospectiva Nervia prin intermediul a 130 de lucrări semnate de cei nouă membri ai grupului:

Anto Carte, Louis Buisseret, Frans Depooter, Léon Devos, Léon Navez, Pierre Paulus, Rodolphe Strebelle, Taf Wallet şi Jean Winance.


poze Expozitia Nervia 1928-1938 Pictori din anii 30 in Belgia, vernisata joi la MNAR

“Astfel, publicul bucureştean are prilejul să descopere artişti foarte talentaţi care s-au constituit într-un grup pe baza idealurilor unei arte intimiste, cu caracter ilustrativ, legată de literatură, conjugând simbolismul şi interesul pentru social, o artă puternic angajată în afirmarea identităţii valonilor”, potrivit MNAR.

Lucrările provin din colecţii particulare şi din patrimoniul mai multor muzee din Belgia: Muzeele Regale de Artă din Belgia, Muzeul de Artă din Charleroi, Muzeul comunal Ixelles, Muzeul Ianchelevici din La Louvière, Muzeul internaţional al carnavalului şi măştii din Binche şi Muzeul de Artă din Mons.

Expoziţia va fi inaugurată, joi, de ministrul Culturii şi Audiovizualului al Comunităţii franceze din Belgia, Fadila Laanan, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, Kelemen Hunor, şi directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României, Roxana Theodorescu. La eveniment vor participa şi Leo D’Aes, Ambasadorul Belgiei în România, Fabienne Reuter, Delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Françoise Eeckman, Administrator delegat al Fondului Léon Eeckman şi al Grupului Nervia, Michel De Reymaeker, Conservator şef al Muzeelor din Mons şi comisar ştiinţific al expoziţiei.

Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, Wallonie-Bruxelles International, Fondul Léon Eeckman şi Grupul Nervia, în cadrul programului de cooperare între România şi Valonia-Bruxelles, cu prilejul Preşedinţiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene.

Grupul Nervia, întemeiat în 1928 la Mons, oraş care va fi Capitală Culturală Europeană în 2015, a jucat un rol primordial în mişcarea artistică din prima jumătate a secolului XX din Belgia, şi în special din Valonia.

Cei doi pictori fondatori, Anto Carte şi Louis Buisseret, împreună cu Léon Eeckman, secretarul grupului, au hotărât să creeze această mişcare pentru a afirma prezenţa artei valone, dar şi pentru a-i promova pe tinerii artişti, majoritatea din regiunea Hainaut.

Numele grupului face trimitere la revista “La Nervie”, al cărei colaborator a fost Anto Carte, şi la “nervieni”, un trib de gali stabilit pe actualul teritoriu al provinciei Hainaut.

Programul de vizitare al expoziţiei este de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, lunea şi marţea MNAR fiind închis.

Lansare de carte şi vernisaj@ Librăria Cărtureşti.

0

Posted on : 15-Feb-2010 | By : mada | In : Cărţi, Eveniment, Expoziţii

Joi, 18 februarie, ora 17.30
Librăria Cărtureşti

Editura Humanitas şi Librăria Cărtureşţi vă invită joi, 18 februarie, ora 17.30 la un dublu eveniment: lansarea volumului de versuri Anca lui Noe de Anca Mizumschi şi vernisajul expozitiei Sixtine Zero –Rufe divine, Vasile Mureşan-Murivale.


Invitaţii sunt rugaţi să participe la un concurs inedit: Tu ce ai lua pe Arca lui Noe? Obiecte vechi sau obiecte noi, cărţi, poze, tot ceea ce este aproape de sufletul fiecăruia, orice credeţi că trebuie salvat este bine-venit pe Arcă. Obiectele pot depuse joi, 18 februarie, între orele 10.00 şi 16.00* la Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona nr.13-15). Cea mai frumoasă idee va fi premiată joi seară cu o carte cu dedicaţia poetei şi un tablou de Vasile Mureşan-Murivale.

  • Participă: Paul Cornea, Mircea Martin, Paul Cernat, Iulian Costache, Anca Mizumschi şi Vasile Mureşan-Murivale
  • Invitatul special al evenimentului este  Aurelian Octav Popa care va oferi  celor prezenţi un moment muzical la clarinet.

ancaluinoe0 Lansare de carte şi vernisaj@ Librăria Cărtureşti.