CineMAiubit, ediţia a 14-a@Cinema Studio

0

Posted on : 30-Nov-2010 | By : mada | In : Expoziţii, Festivaluri, Filme

6-9 decembrie, Cinema Studio, CineMaiubit

Şi în acest an, de ziua lui, la ora 17.30, Moş Niculae aduce în dar publicului de la Cinematograful STUDIO vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe, precum şi o lansare de carte. La ora 18:30, după festivitatea de deschidere, se va da startul competitiţiei internaţionale de scurtmetraje.

cineMaiubit Festival de film CineMAiubit 2010
CineMAiubit îşi aşteaptă oaspeţii cu entuziasmul studenţesc şi emoţiile pozitive care îl definesc de 14 ediţii încoace, promiţând bucurie, artă şi inovaţie cinematografică.   A 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit îşi deschide porţile între 6 şi 9 decembrie 2010.

CineMAiubit, unicul festival internaţional de film studenţesc din România, a însemnat debutul pe marele ecran pentru mulţi dintre tinerii noştri cineaşti care astăzi au în palmares importante premii câştigate la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam.

Şi în acest an, de ziua lui, la ora 17.30, Moş Niculae aduce în dar publicului de la Cinematograful STUDIO vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe, precum şi o lansare de carte. La ora 18:30, după festivitatea de deschidere, se va da startul competitiţiei internaţionale.

Timp de 4 zile, maratonul scurt-metrajelor va alătura filme studenţeşti de ficţiune (peliculă şi digital) şi documentare, de animaţie şi experimentale, din România, Anglia, Bulgaria, Cehia, India, Israel, Italia, Slovacia, SUA, asigurând o largă paletă de viziuni cinematografice, din diverse zone culturale.

Ca de obicei, CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Juriul reuneşte personalităţi din lumea cinematografică şi formatori de opinie, precum actriţa Medeea Marinescu, regizorul Cătălin Mitulescu, istoricul de film Manuela Cernat, publicistul Cristian Tudor Popescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, dar şi alţi membri surpriză, din ţară şi de peste hotare.

Fabrica de Scurt Metraj: Parodie vs.Drama@Club Fabrica

0

Posted on : 07-Nov-2010 | By : mada | In : Filme

Luni, 17 Nov,  ora 20:30, Club Fabrica(Strada 11 Iunie, nr.50)

După seara scurt metrajelor ruseşti, Spune pe Scurt vă propune o nouă ediţie a Fabricii de Scurt Metraje. Cu peste 100 de participări la festivaluri internaţionale, cele 13 producţii selectate pentru luna Noiembrie, provin din 6 ţări: Belgia, Spania, Polonia, Columbia, Romania, Mexic. Cele 2 ore de film, propun o dispută între tragic şi comic, între realitate şi absurd şi provoacă stări euforice, lacrimi de emoţie şi în acelaşi timp hohote de râs.

Macheta FdSM 11 Bucuresti 498x706 Fabrica de Scurt Metraj: Parodie vs.Drama@Club Fabrica

În Bucureşti, evenimentul va avea loc pe 17 Noiembrie, de la ora 20:30 în Club Fabrica (Str. 11 Iunie, nr 50).

Pentru a nu vă crea inconveniente, având în vedere numărul limitat de locuri de care dispun locaţiile în care se desfăşoară Fabrica de Scurt Metraje, vă rugăm să faceţi din timp o rezervare prin telefon (sau prin sms la tarif normal – *Nume*Prenume*Oraş*Nr de locuri) la 0729.742.975. Biletele vor fi puse în vânzare doar în ziua evenimentului, în fiecare locaţie. Preţul unui bilet de intrare este de 10 RON.

Fabrica de Scurt Metraje se desfasoară lunar în cele mai importante oraşe din ţară. Pentru a vedea lista completă a locaţiilor FdSM intraţi pe pagina oficială a evenimentului: spunepescurt.ro/fdsm.

Filme scurte de vacanţă @ ShortsUP Open Air

0

Posted on : 12-Iul-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

Sâmbătă, 17 iulie, de la 21.00, la Cinema Uranus (str. Uranus nr. 144) , ShortsUP, cu sprijinul Vodafone Romania, prezinta filmele scurte la care publicul a ras si a plans intr-un an cat altii in zece. Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP in 2009 – 2010 se intalnesc sub cerul liber, in ultimul eveniment din acest sezon, inainte de vacanta.

Open Air 297x300 Filme scurte de vacanţă @ ShortsUP Open Air

Daca la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte de luna trecuta selectia au facut-o juriile internationale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sambata, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevarat picnic urban, cu multe comedii, muzica live si o sesiune de gatit sub cerul liber gustari „de iarba verde”.

Cele mai multe filme din program sunt comedii  ca The New Tenents (r. Joachim Back, castigator la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar si drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes si la Cesar Awards).

Biletele pentru ShortsUP Open Air de sambata pot fi cumparate in seara evenimentului, de la Cinema Uranus, si costa 20 de lei. Acestea ofera acces la programul intregului eveniment, alcatuit din concert si filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful in aer liber situat intre Casa Poporului si Piata de flori George Cosbuc (in spatele The Ark).

Cele mai tari Anim’est-uri @Tago Mago

0

Posted on : 09-Iul-2010 | By : mada | In : Cluburi, Filme

Scurtmetrajele premiate în 2008 şi 2009 la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est vor rula pe 9 şi 10 iulie la Tago Mago Club din Bucureşti (str. Speranţei nr. 21), în cadrul unor proiecţii speciale cu intrare liberă. Publicul bucureştean va putea, astfel, să se reconecteze la atmosfera celui mai important festival de film de animaţie din România, a cărui ediţie cu numărul cinci va ava loc în perioada 8-17 octombrie 2010 în Bucureşti.

Vineri, 9 iulie, la ora 21.00, la Tago Mago vor fi proiectate cele mai bune filme de scurt metraj din competiţiile Anim’est 2008, printre care câştigătorul Trofeului Anim’est, scurtmetrajul spaniol Angajatul / El Empleo (r. Santiago “Bou” Grasso); Schisma / Skhizein (r. Jeremy Clapin, Olanda), câştigător al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj; A Sunny Day (r. Gil Alkabetz), răsplătit de spectatorii Anim’est cu Premiul Publicului; videoclipul-cult al celor de la Gotye – Hearts a Mess, câştigător al Competiţiei de Videoclip şi Advertising sau Autoportretul Andreei Bogdan, Cel mai bun film românesc la Anim’est 2008.

Sâmbătă, 10 iulie, de la aceeaşi oră 21.00, vor rula cele mai bune filme de la Anim’est 2009. Bu vor lipsi Poşta! / Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la ediţia a patra a festivalului; Căţelul negru pişăcios (Dan Panaitescu – Fabrica de desene) şi videoclipul regizat de câştigătorul Premiului Oscar, Bill Plympton – Parson Brown – Mexican Standoff (Falling into You), vezi foto – premiantele Competiţiei Videoclip şi Advertising; scurtmetrajele autohtone Copacul Urban (r. Vali Chincişan) – Cel mai bun film românesc, Zgomot Alb (r. Marius Pandele) – Menţiune Specială a Juriului pentru Film Românesc şi Firul Ariadnei (r. Bertoti Attila) – Menţiune Specială a Juriului pentru un film din Competiţia Balkanimation; Să nu conduci niciodată când eşti mort / Never Drive a Car When You’re Dead (r. Gregor Dashuber, Germania) – Cel mai bun Film Studenţesc sau Fantoma de la Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda), câştigătorul Trofeului Anim’est 2009.

Animest Retro B24FUN Cele mai tari Animest uri @Tago Mago