Itinerarii. Afinităţi. 10 Fotografi spanioli@MNAC

0

Posted on : 17-Sep-2010 | By : mada | In : Expoziţii

Bucureşti, Muzeul  Naţional de Artă Contemporană, 16 septembrie – 10 octombrie

Reunite sub denumirea “Iitinerarios Afines/ Itinerarii. Afinităţi”, lucrările a zece fotografi spanioli propun o viziune asupra acestei arte în Spania contemporană, oferind o panoramă a diverselor moduri de abordare a mediului fotografic şi a abundenţei de propuneri pe care le presupune.
Curatoarea expoziţiei, Oliva María Rubio, a optat pentru autori deja consacraţi, cu o traiectorie artistică importantă, care se bucură de recunoaştere în ţara natală, iar unii dintre ei – chiar în afara Spaniei, născuţi în jurul deceniului şase sau mai tineri, prezenţi pe scena artistică internaţională.
Fotografii încărcate de istorie ale unor foste câmpuri de luptă, imagini ale Spaniei rurale sau ale petrecerilor duminicale, portrete pictate şi peisaje urbane ale Cubei, toate aceste chipuri ale prezentului se întâlnesc pe simezele acestei expoziţii.
Prin selecţia lucrărilor, curatoarea a luat în consideraţie, în mod special, aspecte care pot interesa publicul român şi care dau măsura culturii, a tradiţiilor şi a practicilor spaniole, abordând, în egală măsură, iconografia istoriei secolului XX.

10spanioli Itinerarii. Afinităţi. 10 Fotografi spanioli@MNAC

“Probează şi pozează” @ Băneasa Shopping Center

0

Posted on : 15-Sep-2010 | By : mada | In : Expoziţii, Shopping

Bucureşti, 18 – 19 septembrie


Weekend-ul acesta, Băneasa Shopping City găzduieşte pentru a doua oară evenimentul Expoziţie-muzeu de pălării vintage marca “Probeaza şi Pozeaza”, dar în varianta extinsă şi mult mai interesantă.

Cine ştie despre ce este vorba sigur se va bucura! Cine nu, iată câteva detalii care vor face invitaţia noastră irezistibilă: vor fi expuse aproximativ 180 de pălării de epocă şi vintage autentice, plus sute de fotografii vechi, reviste şi gravuri de modă de peste 100 de ani... Vor fi prezente romanticele pălării cu boruri largi şi pene de struţ reprezentând La belle Epoque, extravagantele closuri ale nebunilor ani interbelici, formele avangardiste ale anilor ‘40, pălăriile florale ale anilor ‘50, pălării mari sau mici, de stradă sau de ocazie, cu voalete sau pene, de vară sau de iarnă… you name it!

O expoziţie specială - un adevărat muzeu al accesoriilor feminine, plin de romantism şi nostalgie, care va încânta vizitatorii – dar mai ales vizitatoarele noastre.Partea cea mai frumoasă este faptul că majoritatea pălăriilor expuse pot fi probate!

Ne vom bucura admirând şi probând pălării vechi, reînviind un tip de frumuseţe feminină din alte epoci, într-o atmosferă fermecătoare de sindrofie între prieteni. Şi bineînţeles, fotograful nostru va fi prezent, gata să imortalizeze momentul!

Participarea DVS. este liberă, gratuită şi binevenită! Exponatele (pălăriile, dar şi întreaga documentaţie) sunt autentice, valoroase, acoperind şi oglindind două secole de design şi creativitate puse în slujba feminităţii.

http://3.bp.blogspot.com/_Au44e0g1Ajw/TGehQTtM3cI/AAAAAAAAEqc/Cw0wvsKmpkg/s1600/IMG_4476.JPG

Fotografiile lui G.B. Shaw, postate pe internet

0

Posted on : 12-Sep-2010 | By : mada | In : Vedete

Dramaturgul irlandez a realizat mii de fotografii, inclusiv cu vedetele vremii.

George Bernard Shaw, autorul piesei „Pygmalion” (care a inspirat filmul „My Fair Lady”), a fost un pasionat fotograf, realizând imagini cu starurile vremii, precum actriţa din „Pe aripile vântului”, Vivien Leigh, sau scriitorul H.G. Wells, anunţă BBC.

George Bernard Shaw standing on a beach in a  bathing suit and hat in 1903

Fundaţia National Trust in­tenţionează să pună la dispoziţia publicului două treimi din cele 20.000 de poze deţinute, o colecţie fără precedent, care include şi autoportrete. Acestea vor putea fi văzute online, până în vara anului 2011. Deja pe site-ul fundaţiei sunt postate câteva imagini. Cea mai mare parte a lucrărilor sunt realizate de Shaw, dar circa o treime sunt imagini de pe platourile de filmare sau fotografii de presă. Primele imagini datează din anii 1890.

Sunt incluse fotografii din Irlanda, dar şi din călătoriile scriitorului în Europa, Algeria, Noua Zeelandă sau Africa de Sud. Shaw a murit în 1950.

„Biblioteca scufundată”@Sala Dalles

0

Posted on : 01-Sep-2010 | By : mada | In : Expoziţii

Sala Dalles, până la 17 septembrie

Expoziţia „Biblioteca scufundată”, de Ileana Florescu, mai poate fi vizitată la Sala Dalles până pe 17 septembrie. Curatorul acestei prime prezentări pe care Ileana Florescu o are la Bucureşti, Diego Mormorio, este cel care a încurajat-o pe artistă să îşi strângă lucrările fotografice într-o expoziţie.

Imaginile de la Sala Dalles surprind cărţi scufundate în apă, dar vizitatorii vor avea ocazia să vadă şi câteva volume „salvate de curenţii marini” şi expuse în casete de sticlă. Fotografiile Ilenei Florescu au inspirat lucrarea muzicală „Murmură glasul mării”, de Franco Piersanti, prezentată în premieră anul trecut la Roma. Expoziţia include şi imaginile surprinse de Ottavio Celestino, în pelicula „IF”, prin care este înfăţişat drumul fotografiilor din apa mării până în sălile de expoziţie.

Ileana Florescu s-a născut la Asmara, în nord-estul Africii. Familia sa anglo-italiană cu rădăcini în România a călătorit în Maroc, Franţa, Elveţia şi Marea Britanie înainte să se stabilească în Italia, unde Ileana Florescu a studiat la Facultatea de Litere şi Filosofie de la Florenţa.

ileana florescu biblioteca scufundaata 05 resize „Biblioteca scufundată”@Sala Dalles