„Constantin şi Elena”@MŢR

0

Posted on : 11-Dec-2010 | By : mada | In : Cluburi, Filme

Documentarul „Constantin şi Elena” în regia lui Andrei Dăscălescu va fi lansat pe DVD, pe 15 decembrie la Muzeul Ţăranului Român. Lansarea DVD-ului va fi însoţită de o proiecţie specială a filmului premiat la cel mai important festival de film documentar din lume (IDFA) începând cu orele 20:00 în Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

 „Constantin şi Elena”@MŢR

După vizionare, Taraful din Clejani va susţine un concert la Clubul Ţăranului începând cu orele 22:30. “Constantin şi Elena” ne spune povestea de dragoste a unui cuplu căsătorit de peste jumătate de secol, care trăieşte într-un sat pitoresc din nord-estul României, lângă Piatra-Neamţ. Documentarul porneşte de la activităţile cotidiene ale celor două personaje, urmărite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnficaţii profunde, prezentându-se o lume în care valorile spirituale primează în faţa celor materiale.

“Constantin şi Elena”, vizionare cu public, la NCRR, pe 15 decembrie.
Intrarea la vizionare este liberă. Pentru concertul Tarafului din Clehjani accesul se va face în urma achiziţionării DVD-ului “Constantin şi Elena” (30 lei).

“Lumea văzută de Ion B.”, premiul Emmy la categoria “Arts Programming”

0

Posted on : 23-Nov-2010 | By : mada | In : Filme

Documentarul “Lumea văzută de Ion B.”, produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria “Arts Programming”, la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy, a declarat, pentru MEDIAFAX, regizorul.

Câştigătorii au fost anunţaţi în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la New York luni, începând cu ora locală 19.30.

Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. “Lumea văzută de Ion B.” a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate pe 17 decembrie 2009, la HBO România. Producători din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, Andrei Creţulescu şi Aurelian Nica.

Alexander Nanau a început filmările la documentar în momentul în care lucrările lui Ion B. au început să fie cunoscute şi apreciate. Filmul oferă o perspectivă asupra a ceea ce poate propune Europa de Est: talent nedescoperit, oameni care au învăţat să ascundă pentru a-şi păstra adevărul interior şi a supravieţui regimului comunist.

“Lumea văzută de Ion B.” a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar, în martie, şi a fost selecţionat până în prezent la peste 30 de festivaluri.

În iulie 2010, Marc Lorber, Senior Vice President, Original Programming & Production la HBO Central Europe, a declarat, pentru publicaţia C21, că “Lumea văzută de Ion B.” este cel mai bun documentar produs de HBO Central Europe în ultimul an. Totodată, Lorber spunea la acea dată că şi-ar dori foarte mult ca documentarul să primească o nominalizare la premiile Emmy. “Sper ca acest documentar să primească o nominalizare la premiile Emmy. Este atât de bun”, afirma Lorber.

Alături de “Lumea văzută de Ion B.”, la secţiunea “Arts Programming” a Premiilor Emmy au mai fost nominalizate trei programe : “All My Life: Cazuza” (TV Globo, Brazilia), “Imagine… David Hockney: A Bigger Picture” (BBC/ Coluga Pictures, Marea Britanie) şi “Personas Inside Out” (TV Asahi, Japonia).

International Academy of Television Arts & Sciences este o organizaţie ce cuprinde entităţi media şi de divertisment din peste 50 de ţări. Organizaţia premiază excelenţa în programele de televiziune produse în afara Statelor Unite ale Americii.

Alexander Nanau s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor second, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care “Taking Sides”, în regia lui Istvan Szabo (2001). Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe producţii teatrale, puse în scenă în Europa. Producţia sa “Peer Gynt”, în regia lui Peter Zadek, a fost proiectată la festivaluri de film din Germania şi Franţa.

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991, postul fiind disponibil în România din 1998. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 12 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

Filmul lui Alexander Nanau prezintă povestea lui Ion Bârlădeanu, care, de la o viaţă de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală -- “Realpolitik” -, la o prestigioasă galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie

Documentarul “Lumea văzută de Ion B.”,nominalizat la Premiile Emmy

0

Posted on : 05-Oct-2010 | By : mada | In : Filme, Televiziune

Documentarul “Lumea văzută de Ion B.”, produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat la categoria “Arts Programming”, la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy, informează site-ul evenimentului, http://www.iemmys.tv/.

Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. “Lumea văzută de Ion B….” a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate pe 17 decembrie 2009, la HBO România. Producatori din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania, Andrei Creţulescu şi Aurelian Nica.

Filmul lui Alexander Nanau prezintă povestea lui Ion Bârladeanu, care, de la o viaţa de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani, locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. In 2009, operele sale erau expuse la Londra, alaturi de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală -- “Realpolitik” -, la o prestigioasa galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie.

Realpolitik+ +Ion+Birladeanu Documentarul Lumea văzută de Ion B.,nominalizat la Premiile Emmy

Alături de “Lumea văzută de Ion B.”, la sectiunea “Arts Programming” a Premiilor Emmy au mai fost nominalizate trei programe: “All My Life: Cazuza” (TV Globo, Brazilia), “Imagine… David Hockney: A Bigger Picture” (BBC/ Coluga Pictures, Marea Britanie) si “Personas Inside Out” (TV Asahi, Japonia).

Nominalizările la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy au fost anunţate luni de către International Academy of Television Arts & Sciences, la târgul Mipcom, de la Cannes.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 22 noiembrie la New York.

“British Documentary/ Documentare britanice”@MŢR

0

Posted on : 02-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

MŢR, 4 ocombrie-20 decembrie 2010, ora 19:00

“The yes men fix the world”, “Afghan star” şi “Man on wire” se numără printre cele 12 filme din cadrul proiectului “British Documentary/ Documentare britanice”, desfăşurat de British Council, în perioada 4 octombrie – 20 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român (MŢR).

Proiectul “Documentare britanice” include o serie de 12 filme documentare britanice, care vor fi prezentate, în fiecare zi de luni, de la ora 19.00, în perioada 4 octombrie – 20 decembrie, la Studioul “Horia Bernea” al Muzeului Ţăranului Român. Iniţiat de British Council România, în cadrul programului “New Work New Audiences/ Noi creaţii, un nou public”, proiectul este unul inedit, prezentat pentru prima dată în România, prin care organizatorii îşi propun să ofere unui public cât mai divers creaţii contemporane britanice. Tematica filmelor este diversă – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada Războiului Rece şi a anilor ’60, de la particulele atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei la farsa folosită ca armă a activismului social şi de mediu. Filmele vor fi subtitrate în limba română.

Program:
În cadrul evenimentului vor rula filmele “The yes men fix the world” (4 octombrie), “Afghan star” (11 octombrie), “Man on wire” (18 octombrie), “Rough aunties” (25 octombrie), “The age of stupid” (1 noiembrie), “Thriller in Manilla” (8 noiembrie), “Gonzo: the life and work of Dr Hunter S. Thompson” (15 noiembrie), “In the shadow of the moon” (22 noiembrie), “Beautiful young minds” (29 noiembrie), “The clash of the titans” (6 decembrie), “1983: The brink of Apocalypse” (13 decembrie) şi “The english surgeon” (20 decembrie).

Intrarea publicului la proiecţiile documentarelor britanice este liberă.