“The Tourist”@Cinema din ian. 2011

0

Posted on : 05-Dec-2010 | By : mada | In : Filme, Vedete

Un film cu Angelina Jolie şi Johnny Depp, în care ea interpretează rolul unei agente Interpol, iar el al unui turist american aflat în vacanţă. Două roluri, două personaje care trăiesc o periculoasă poveste de dragoste.

Presa mondenă s-a grăbit să speculeze pe marginea unei presupuse idile, pentru că, se pare, Vanessei Paradis, partenera lui Depp din viaţa reală şi mama celor doi copii ai săi, ar fi cerut scoaterea la montaj a unei scene de amor.

O bună parte a peliculei a fost filmată la Veneţia, iar scenele de acţiune au fost adaptate la specificul frumosului oraş.

  • Filmul va rula şi în cinematografele ţară din 7 ianuarie.

“Spărgătorul de nuci” 3D @ Cinema

0

Posted on : 29-Nov-2010 | By : mada | In : Filme

Konchalovsky aduce Spărgătorul de nuci în format 3D

Spărgătorul de nuci 3D - în regia celebrului regizor rus Andrei Konchalovski - intră în premieră pe marile ecrane din România pe 3 decembrie, în cinematografele Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Baia Mare, Arad, Timişoara, Bacău, Cluj).

Spărgătorul de nuci este o poveste clasică despre lupta dintre bine şi rău”, declară Konchalovsky. “Ne-am folosit de îndrăgitele personaje pentru a crea o aventură nouă cu multe elemente interesante, care depăşesc cadrul basmului original. Însă, mi-am dorit să accentuez aceleaşi arhetipuri: familia, relaţiile, singuratea unei anumite vârste, dragostea ideală, curajul şi dorinţă de a fi acceptat”.

Construită cu multă ingeniozitate, pelicula urmăreşte aventura lui Mary (Elle Fanning), o fetiţă de 9 ani a cărei viaţă decurge plicticos în frumosul oraş Viena. În ajunul sărbătorilor de iarnă însă, lucrurile încep să se înveselească odată cu sosirea unchiului său iubit, Albert (Nathan Lane), care îi aduce un dar nepreţuit: un spărgător de nuci fermecat. În noaptea de Crăciun, Spărgătorul de nuci se trezeşte la viaţă şi o poartă pe fetiţă în regatul lui magic, în care zânele, dulciurile şi jucăriile sunt însufleţite. Dar feeria se destramă repede şi Mary află că tărâmul fermecat este în pericol, fiind ameninţat de legile tiranice impuse de Regele Şoarecilor (John Turturro) şi diabolica sa mamă (Frances de la Tour).  Când Spărgătorul de nuci este răpit, Mary şi noii săi aliaţi sunt nevoiţi să afle cât mai repede secretul Regelui Şoarecilor pentru a putea salva împărăţia magică şi pe iubitul lor prieten.

Konchalovsky a fost extrem de pasionat de acest proiect, dorinţa lui de a-l aduce pe marile ecrane nedandu-i pace în ultimii 20 de ani. Însă pentru a putea reda aşa cum îşi dorea lumea fantastică şi personajele excentrice ale poveştii avea nevoie de efecte speciale pe măsură: ,,Imaginile generate pe computer şi efectele speciale sunt atât de avansate astăzi, încât singura limită este doar imaginaţia ta. Eu mi-am propus şi cred că am reuşit, cu ajutorul CGI, să creez o lume care să îmbine perfect realitatea cu fantezia, o lume izvorâtă din gândurile unui copil.

“Despre alte mame”, din 5 noiembrie @Cinema

0

Posted on : 01-Nov-2010 | By : mada | In : Filme

O nouă producţie autohtonă, de data aceasta un debut promiţător: filmul Despre alte mame, regia Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan, va fi lansat în cinematografele din România pe data de 5 noiembrie 2010.

Distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, Despre alte mame spune povestea a cinci tineri cineaşti care sosesc într-o dimineaţă în gara din Bucureşti pentru a realiza un documentar despre viaţa din acest spaţiu în care destinele umane se intersectează.

Mediul în care trebuie să rămână o zi întreagă îi influenţează de la început în moduri neaşteptate iar pauzele şi pregătirile de filmare devin zone de confesiune în care fiecare membru al echipei scoate la suprafaţă momente speciale din relaţia cu mama, detalii de viaţă, profesie şi caracter. Aproape de miezul nopţii, cei cinci aşteaptă pe un peron venirea unui tren pentru a  filma un ultim cadru. Aşteptarea este întreruptă de doi poliţişti care solicită echipa să-i însoţească la Poliţia Gării pentru a viziona tot materialul filmat până în acel moment. Vizionarea materialului filmat va revela un fapt de viaţă greu de imaginat…

Filmul are ca punct de plecare o întâmplare trăită de regizorul polonez Krzysztof Kieslowski şi povestită într-un interviu. El şi echipa lui restrânsă filmau noaptea în gară un documentar despre oameni care aşteaptă. La un moment dat a venit poliţia şi le-a cerut să le arate materialul filmat. Să verifice dacă nu cumva au filmat întâmplător ceva ce ar putea să le folosească la rezolvarea unui caz. Dupa vizionare s-a dovedit că nu surprinseseră pe film nimic folositor pentru cazul destul de tragic, de altfel.

Pentru regizorul polonez o întrebare apărea din ce în ce mai obsedant: ” Dar dacă… găseau poliţiştii ce le trebuia?  Dacă… mişcam camera la stânga şi nu la dreapta, când n-ai control la ce trebuie să te aştepţi?”. Această întâmplare l-a determinat cumva să nu mai facă documentare. De la întrebarea “Dar dacă…” a plecat ideea filmului nostru. Iar întrebarea îşi găseşte şi răspunsul la final. Cu rezultate pozitive pentru unii şi… altfel de rezultate pentru alţii, a declarat regizorul Mihai Ionescu.

Distribuţia filmului este alcătuită din actorii: Silviu Geamănu, Gavril Pătru, Marius Cordoş, Mihai Baranga şi Robert Radoveneanu. Scenariul este semnat de Tiberiu Iordan, Silviu Geamãnu şi Mihai Ionescu iar imaginea de Tiberiu Iordan şi Cristian Puşcaş.

„Reţeaua de socializare“, favorită la Premiile Oscar

0

Posted on : 29-Oct-2010 | By : mada | In : Filme

Pelicula regizată de David Fincher are astăzi premiera pe marile ecrane din România. Povestea celebrei reţele de socializare, Facebook, şi a fondatorilor săi este unul dintre cei mai puternici candidaţi la Oscar în 2011.

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), un student de la Harvard, fondează Facebook în urma unei despărţiri urâte. După o ceartă cu iubita lui (Rooney Mara), care-i reproşează că este un egoist, acesta vrea să se răzbune pe ea punându-i fotografia pe internet şi provocându-şi prietenii să-i dea note pentru aspectul fizic.  „Proiectul” creşte în amploare după ce pozele mai multor studente de la Harvard sunt adăugate pe site. De la această mică „vendetă” până la apariţia Facebook mai este doar un pas, iar Zuckerberg şi partenerul său, Eduardo Saverin (Andrew Garfield), devin milionari peste noapte. Sean Parker (Justin Timberlake), fondatorul faimosului site Napster, ce pirata muzică în anii ‘90, îi ajută să-şi găsească investitori în cea mai dezvoltată zonă IT a lumii: Silicone Valley din California. Primii care vor o felie din Facebook în instanţă sunt prietenii lui Zuckerberg şi Saverin, gemenii Vinklevoss (jucaţi amândoi de Armie Hammer). Banii, faima şi toate tentaţiile pe care le aduc acestea nu fac decât să distrugă relaţia de prietenie dintre Mark şi Eduardo. Urmează procesul de „divorţ” pentru împărţirea averii şi războaie în presă, în timp ce „copilul” lor, Facebook, prinde aripi şi revoluţionează comunicarea pe internet.

Pelicula este regizată de David Fincher, creatorul unor filme devenite „clasice” precum „Se7en”, „Fight Club” şi „Strania poveste a lui Benjamin Button”. Scenariul este asigurat de creatorul premiatului serial „Viaţa la Casa Albă”, Aaron Sorkin. Criticii de film au declarat deja pelicula ca fiind „cea mai bună a anului”. Şansele filmului la principalele categorii de la Premiile Oscar sunt foarte mari.

Toţi actorii sunt vizaţi: Jesse Eisenberg este un candidat puternic pentru „Cel mai bun actor în rol principal”, în timp ce Justin Timberlake şi Andrew Garfield pot lupta pentru premiul „Cel mai bun actor în rol secundar”. Mark Zuckerberg a refuzat să-i consilieze pe producătorii filmului şi a declarat că nici nu vrea să-l vadă la cinema.

Astăzi, în cinematografe

  • Cinema City Cotroceni: 15.00, 17.30, 20.00, 22.30;
  • Cinema City Sun Plaza: 12.00, 14.30, 17.00, 19.30, 22.00;;
  • CinemaPro: 13.00, 15.45, 18.30, 21.15;
  • Hollywood Multiplex: 14.30, 17.00, 19.45, 22.30;
  • Light Cinema:  17.10, 19.40, 20.40, 22.00;
  • Movieplex Cinema: 12.45, 15.30, 18.00, 19.30, 21.45, 22.30;