Mărţişor@MŢR

0

Posted on : 20-Feb-2010 | By : mada | In : Spectacol, Târguri

Târgul Mărţişorului, Muzeul Ţăranului Român
25-28 februarie, între  orele 10:00 la 18:00

Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Român se va desfăşura anul acesta între 25 şi 28 februarie. Firul alb-roşu se leagă la mărţişoare tradiţionale şi se reinventează sub formă de bijuterie sau figurine cochete

Ce târguieşti anul acesta la târgul de la MŢR? Vei găsi cam tot ce-ţi pofteşte inima sau portofelul. Meşteriţele din Bucovina vă aduc tradiţia legată cu firu alb-roşu din mătase, iar la tarabele din curtea muzeului veţi mai găsi revizitări contemporane ale mărţişorului autentic: ţărani şi ţărăncuţe, Pacală, Danilă Prepeleac, moşi şi babe cu cojoace; de la zodiacul întors pe faţă şi pe dos, la mărţişorul de oraş cu animăluţe fantastice şi vrăjitoare pe matură sau cu obiecte uzuale sau reciclate tip handmade.

10400718022010 postermartisor Mărţişor@MŢR

Duminică, 28 februarie, de la 11:00 la Clubului Ţăranului se joacă o piesă de teatru pentru copii - “O poveste cu umbre” susţinută de trupa “Tropăiele” a Atelierului de creativitate al MŢR.Tot în curtea de pe Monetăriei aveţi de unde alege şi mărţişoare gastronomice: turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, gem de prune, kürtös kalács, turtă dulce, prăjiturele de Alexandria, suc de mere de Mălâncrav, miere şi alte bunătăţi.

Vama@The Silver Church

0

Posted on : 01-Feb-2010 | By : mada | In : Cluburi, Muzică

The Silver Church, Joi, 4 ianuarie, ora 21:30

Vă era dor de Tudor Chirilă şi gaşca lui?

După lungi sedinţe de meditaţie, ghicitoarele prevăd că formaţia Vama va susţine primul concert al anului pe 4 februarie începând cu ora 21:30 în clubul The Silver Church. Conform celor mai recente previziuni, se pare ca băieţii vor cânta joi seara şi două piese noi. Restul playlist-ului nu a putut fi dezvăluit, dar probabil Vama îşi va aştepta fanii cu aceleaşi dezlănţuiri energetice ca până acum. Şi cum sufletele tinere sunt apreciate în cadrul oricărui ritual, elevii şi studenţii îşi vor putea cumpăra bilete la un preţ special. Haideţi aşadar să invocam nopţile de vară în Vamă, poate aşa ne-o mai trece din frig!

Vama

Mircea Tiberian @ Art Jazz Club

0

Posted on : 04-Ian-2010 | By : mada | In : Cluburi, Muzică

5 ianuarie 2010

Art Jazz Club

Binecunoscutul pianist şi compozitor român de jazz, Mircea Tiberian, vă asteaptă pe 5 ianuarie în Art Jazz Club din Bucureşti pentru o seară specială pe acorduri de pian.

Mircea Tiberian este un muzician de exceptie cu o discografie bogata (peste 9 albume lansate), o activitate academică recunoscută (lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti, a sustinut numeroase conferinţe despre istoria şi elementele jazz-ului) dar şi numeroase premii obţinute.

l e683d39a5d464b499f34961fd0b5becd Mircea Tiberian @ Art Jazz Club

Byron @Clubul Ţăranului

0

Posted on : 22-Dec-2009 | By : mada | In : Cluburi, Muzică

Joi, 24 Decembrie, ora 22:oo

Clubul Ţăranului

Dacă aţi avut măcar un ochi îndreptat spre scena rockului românesc din ultimii ani atunci nu are cum să nu vă sune măcar vag cunoscut numele Dan Byron.

Având în spate implicarea în două dintre cele mai originale proiecte muzicale de pe la noi, şi anume Kumm şi Urma, domnul Byron alături de formaţia care-i poartă numele s-a afirmat deja ca o figură de bază pe scena “underground-ish” românească. Şi cine a avut ocazia să-l vadă măcar o data live poate să afirme că pe bună dreptate. Pentru că pe lângă privirea profundă a solistului, care justifica pe deplin fascinaţia publicului feminin, Dan Byron se evidenţiază printr-o prezenţa discretă dar energică in acelaşi timp, reuşind să îmbine cu nonşalanţă interiorizarea unui artist aflat în permanentă căutare cu naturaleţea extrovertită a unui om de scenă adevărat. Cât despre muzica Byron, se pot observa reminiscenţe flautistico-improvizatorice Jethro Tull, rock progresiv presărat cu elemente de blues şi chiar tangenţe, destul de vagi totuşi, cu scena de indie şi brit-pop, toate acestea împletite pe nişte versuri inteligente, sensibile şi cu atitudine. Dar dincolo de toate detaliile tehnice rămâne faptul de bază şi anume că Byron “trece rampa”! Ceva cald, irezistibil şi pur şi simplu uman din muzica lor ajunge la cei din public şi-i face să se întoarcă pentru mai mult.

Încercaţi şi veţi vedea!

Preţ:20 lei

 Byron @Clubul Ţăranului