“O poveste de Crăciun” @Prima sală de cinema/cafenea 3D

0

Posted on : 20-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

Filmul “O poveste de Crăciun” cu Jim Carrey va fi prezentat în România, pe 22 decembrie 2010, în prima sală de cinema-cafenea 3D la cinematograful Patria, informează un comunicat al RADEF România.

carol O poveste de Crăciun @Prima sală de cinema/cafenea 3D

Conceptul de caffe-cinema 3D este marcă înregistrată a RADEF România şi urmează să fie implementat în alte 20 de cinematografe din ţară în decursul anului 2011.

Sălile 3D vor putea găzdui şi evenimente de înaltă ţinută artistică, premiere cinematografice, conferinţe de presă, spectacole de stand-up comedy.

Salonul din incinta cinematografului Patria are 50 de locuri şi este dotat cu aer condiţionat, bar, canapele şi echipament 3D.

Megamind 3D @ Cinema

0

Posted on : 08-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

Premieră: 10 decembrie

“Megamind”, filmul de animaţie ale cărui personaje principale “poartă” vocile lui Brad Pitt şi Will Ferrel, intră în cinematografele din România pe 10 decembrie. Este o producţie Dreamworks, studiouri care au realizat şi celebrele filme “Shrek”, “Madagascar” sau “Kung Fu Panda”.


Comedia animată este o satiră la adresa filmelor cu super-eroi. În cadrul acesteia personajul malefic Megamind cade în depresie după ce îşi invinge principalul oponent, Metro Man (voce interpretată de Brad Pitt). Plictisit, acesta se gândeşte să-şi creeze un nou oponent cu care să se lupte, Titan. Dar Titan, în schimb, se prinde repede că e mult mai distractiv să fie erou negativ decât băiat cumsecade aşa că acum îşi propune să distrugă lumea.


Megamind 3D
SUA 2010 Regia: Gary Trousdale
Cu: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill

“Spărgătorul de nuci” 3D @ Cinema

0

Posted on : 29-Nov-2010 | By : mada | In : Filme

Konchalovsky aduce Spărgătorul de nuci în format 3D

Spărgătorul de nuci 3D - în regia celebrului regizor rus Andrei Konchalovski - intră în premieră pe marile ecrane din România pe 3 decembrie, în cinematografele Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Baia Mare, Arad, Timişoara, Bacău, Cluj).

Spărgătorul de nuci este o poveste clasică despre lupta dintre bine şi rău”, declară Konchalovsky. “Ne-am folosit de îndrăgitele personaje pentru a crea o aventură nouă cu multe elemente interesante, care depăşesc cadrul basmului original. Însă, mi-am dorit să accentuez aceleaşi arhetipuri: familia, relaţiile, singuratea unei anumite vârste, dragostea ideală, curajul şi dorinţă de a fi acceptat”.

Construită cu multă ingeniozitate, pelicula urmăreşte aventura lui Mary (Elle Fanning), o fetiţă de 9 ani a cărei viaţă decurge plicticos în frumosul oraş Viena. În ajunul sărbătorilor de iarnă însă, lucrurile încep să se înveselească odată cu sosirea unchiului său iubit, Albert (Nathan Lane), care îi aduce un dar nepreţuit: un spărgător de nuci fermecat. În noaptea de Crăciun, Spărgătorul de nuci se trezeşte la viaţă şi o poartă pe fetiţă în regatul lui magic, în care zânele, dulciurile şi jucăriile sunt însufleţite. Dar feeria se destramă repede şi Mary află că tărâmul fermecat este în pericol, fiind ameninţat de legile tiranice impuse de Regele Şoarecilor (John Turturro) şi diabolica sa mamă (Frances de la Tour).  Când Spărgătorul de nuci este răpit, Mary şi noii săi aliaţi sunt nevoiţi să afle cât mai repede secretul Regelui Şoarecilor pentru a putea salva împărăţia magică şi pe iubitul lor prieten.

Konchalovsky a fost extrem de pasionat de acest proiect, dorinţa lui de a-l aduce pe marile ecrane nedandu-i pace în ultimii 20 de ani. Însă pentru a putea reda aşa cum îşi dorea lumea fantastică şi personajele excentrice ale poveştii avea nevoie de efecte speciale pe măsură: ,,Imaginile generate pe computer şi efectele speciale sunt atât de avansate astăzi, încât singura limită este doar imaginaţia ta. Eu mi-am propus şi cred că am reuşit, cu ajutorul CGI, să creez o lume care să îmbine perfect realitatea cu fantezia, o lume izvorâtă din gândurile unui copil.

Hugh Laurie îşi împrumută vocea unui personaj de animaţie

0

Posted on : 06-Nov-2010 | By : mada | In : Vedete

Actorul Hugh Laurie, interpretul celebrului Dr. House îşi va împrumuta vocea pentru un personaj de animaţie, potrivit Mediafax.

Alături de el şi actorii James McAvoy şi Jim Broadbent şi-au împrumutat vocile pentru personajele din filmul “Arthur Christmas”, o comedie animată 3D, produsă în studiourile Aardman Animation. Actorii Bill Nighy, Imelda Staunton şi Ashley Jensen vor face şi ei parte din distribuţia acestui film, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 23 noiembrie 2011 de Sony Pictures Animation.

http://blogs.popzara.com/media/14/20101105-arthurchristmasposter_01.jpgPovestea din “Arthur Christmas” răspunde întrebării pe care şi-o pun toţi copiii la un moment dat: “Cum face Moş Crăciun să livreze toate cadourile într-o singură noapte?” . Filmul prezintă “secretul” lui Moş Crăciun, care constă într-o reţea de dispozitive electronice uluitoare, de ultimă generaţie, ascunsă sub zăpada de la Polul Nord. James McAvoy va asigura vocea pentru personajul Arthur, fiul cel mic al lui Moş Crăciun, puţin stângaci, dar bun la suflet, şi, totodată, singurul din familia lui care încă este captivat de magia sărbătorii de Crăciun.

Hugh Laurie, starul serialului de televiziune “Dr. House”, va interpreta rolul lui Steve, fiul cel mare al lui Moş Crăciun, care a făcut ca “misiunea” de la Polul Nord să devină una extrem de eficientă şi cu o precizie militărească.  Jim Broadbent, care a primit Oscarul pentru rolul său din “Iris” în 2002, îl va interpreta pe Moş Crăciun, care a devenit mai mult un figurant, simţindu-se depăşit de amploarea “misiunii” cadourilor de la Polul Nord. Bill Nighy îl va interpreta pe Grandsanta, tatăl în vârstă de 136 de ani al lui Moş Crăciun, un moşneag maniac şi supărăcios care urăşte lumea modernă. Ashley Jensen, cunoscută pentru rolul din serialul “Extras”, produs de BBC, va interpreta un spiriduş, iar Imelda Staunton va fi doamna Moş Crăciun.

James McAvoy a devenit celebru după ce a jucat în filme precum “Wanted”, “Remuşcare/Atonement” şi “Cronicile din Narnia”. Despre McAvoy, starul din “Ultimul rege al Scoţiei”, pentru care acesta a câştigat premiul BAFTA, s-a zvonit că ar putea juca rolul lui Ian Fleming, creatorul lui James Bond, într-o nouă producţie cinematografică.

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford şi Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum “Raţiune şi simţire” (1995), seria “Stuart Little”, “Maybe Baby” (2000), “Street Kings” (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV “Dr. House”, pentru care a trebuit să renunţe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociaţiei criticilor de televiziune şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.