Cesaria Evora, a cincea oară la Bucureşti

0

Posted on : 29-Sep-2010 | By : mada | In : Muzică

18 octombrie 2010, Sala Palatului, Bucureşti

Cesaria Evora, celebra cantareata din Insulele Capului Verde, care a suferit o interventie chirugicală în luna mai a acestui an, amânându-şi din acestă cauză concertele din turneul de promovare al albumului “Nha Sentimento”, revine pentru a cincea oară în România.

Cesaria Evora va susţine în tara noastră două concerte: primul în Braşov la Sala Sporturilor, în data de 15 octombrie 2010, iar cel de-al doilea în Bucureşti, la Sala Palatului în data de 18 octombrie 2010.

http://www.anyplace.ro/data/news/cesaria-evora-2-1271427200.jpg

“Mai mult, facându-i plăcere să viziteze România, artista va include în turneul său, cu prilejul acestor două concerte, o minivacanţă. Astfel, sejurul Cesariei aici urmează să înceapă în data de 12 octombrie 2010″, precizează organizatorii evenimentului.

Spectacolele din România sunt organizate de Trilogy Media şi Primăria Bucureşti şi susţinute de Hotel Residence si Nova Music / Sony Music.

Biletele pentru concerte se găsesc prin reţeaua eventim.ro, myticket.ro, blt.ro, bilete.ro, biletoo.ro, Sala Palatului din Bucureşti, Sala Sporturilor din Brasov, librăriile Humanitas şi Cărturesti, magazinele Diverta, Germanos, Vodafone şi magazinul Off The Record (str. Blănari, nr. 14), la preţuri cuprinse între 210 si 70 RON.

Biletele vândute si nereturnate pâna în acest moment, pentru concertul din luna mai, ramân valabile, urmând sa fie schimbate la casele de bilete de unde au fost achizitionate, iar în ziua concertului din 18 octombrie 2010 pot fi preschimbate si la ghiseul din incinta Salii Palatului din Bucuresti. Invitatiile oferite separat de promotia “un bilet achizitionat – o invitatie gratuita” nu mai sunt valabile.

În numar limitat, pentru fiecare bilet achizitionat online sau de la Off The Record, fanii cântaretei vor primi gratuit CD-ul “Anthologie”, care cuprinde 16 dintre cele mai bune piese semnate Cesaria Evora.

Bob Dylan@Bucureşti

0

Posted on : 28-Mai-2010 | By : mada | In : Muzică, Vedete

Zone Arena, Miercuri, 2 Iunie 2010

Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor în 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul timpului o colecţie impresionantă de premii, care include şi 11 trofee Grammy, un Glob de Aur şi un premiu Oscar – ambele pentru piesa “Things Have Changed”, inclusă în coloana sonoră a filmului “Wonder Boys”. Printre premiile deosebite se numără şi 5 premii Grammy Hall of Fame – onorând înregistrările care au peste 25 de ani vechime şi o semnificaţie istorică şi culturală remarcabilă, precum şi o distincţie specială a Premiului Pulitzer în 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane. Vara aceasta, Bob Dylan va concerta pentru prima dată în faţa publicului român, pe stadionul Iolanda Balaş, în data de 2 iunie, în cadrul unui nou concept de festival, “Emagic Classics”. Show-ul de la Bucureşti este inclus în “Never Ending Tour” – un turneu grandios pe care Bob Dylan l-a început în vara anului 1988 şi în cadrul căruia numai până la finele anului 2008 susţinuse peste 2100 de concerte!

Bob Dylan, una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicii, va concerta vara aceasta pentru prima dată în România! Organizat de Emagic, show-ul este inclus în turneul “Never Ending Tour” şi va avea loc pe 2 iunie, pe Zone Arena Bucureşti, sub un nou concept de festival, “Emagic Classics”.
Trupa românească Bucium va cânta în deschiderea concertului Bob Dylan.
Evenimentul din Bucureşti este inclus în turneul “Never Ending Tour”. Bob Dylan va deschide o serie de concerte în ţările din fostul bloc comunist de pe continentul european, şi va include Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovacia şi Cehia
Trupa Bucium înseamnă Alexandra Milea (vioară), Mihai Balabas (vioară), Alexandru Dumitrescu Florescu (voce, chitară, keyboards, instrumente de suflat), Dan Simoaica (chitară bass) şi Adrian Rugină (tobe). După albumul de debut din 2008 “Voievozii”, Bucium a participat la numeroase concerte atât în România cât şi în afara graniţelor, unde trupa a deschis pentru nume reprezentative ale scenei internaţionale precum Apocalyptica, Korpiklaani, Finntroll şi Eluveitie.
Cu o carieră impresionantă de aproape jumătate de secol, Bob Dylan este unul dintre puţinii artişti al căror palmares includ nu mai puţin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilatii şi 58 de single-uri. Geniul muzical cu care a fost înzestrat i-a permis abordarea a diferite stiluri, de la ritmuri tradiţionale de folk, blues şi country la gospel, rock and roll şi chiar jazz sau swing, personalizand şi îmbogăţind fiecare gen muzical cu maniera sa unică de interpretare, care a fermecat generaţii întregi de fani.

Piese precum “Subterranean Homesick Blues”,”Like a Rolling Stone”, “Just Like a Woman”, “I Threw It All Away”, “Knockin’ on Heaven’s Door”, “Baby, Stop Crying”, “Love Sick”, sau “Things Have Changed” au făcut istorie, unele dintre ele – “Blowin’ in the Wind” şi “The Times They Are a-Changing” – devenind adevărate imnuri ale drepturilor civile sau ale mişcărilor anti-violenţă.

  • Prezentat de Raiffeisen Bank şi organizat de Emagic, concertul Bob Dylan va avea loc în cadrul Emagic Classics pe data de 2 iunie 2010, în complexul Zone Arena din Bucureşti, programul evenimentului incluzând de asemenea alte nume precum Nicu Alifantis & Zân şi Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate online, de pe www.myticket.ro, şi din reţeaua magazinelor Diverta la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 130, 250 şi 350 lei.

http://www.bucium.com.ro/images/bobdylan.jpg

EuropaFest@Bucureşti

0

Posted on : 10-Mai-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Muzică

Bucureşti, 7 – 13 mai

EUROPAfest 2010

Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică aduce împreună peste 250 de artişti din 36 de ţări care susţin concerte de excepţie pe scenele Capitalei.

Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Română, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club vor răsuna în acordurile unora dintre cele mai cunoscute nume ale scenelor Europei şi SUA. Şi pentru că muzica bună nu are limite, EUROPAfest îmbracă primăvara în acorduri de pian la a 17-a ediţie a Jeunesses International Music Competition. 71 de pianişti din 23 de ţări vor transforma Bucureştiul într-un oraş romantic şi idealist interpretând, fiecare în stilul său, opere celebre de Bach, Chopin, Beethoven sau Ravel.

10. mai 2010. (luni)

19:00

MILO SUCHOMEL QUARTET / Slovacia (jazz)Centrul de Artă Tinerimea Română

20:30

SAXEST & SIIM AIMLA / Estonia (jazz)Hard Rock Cafe

11. mai 2010. (marţi)

19:00

SAXEST & SIIM AIMLA / Estonia (jazz)Centrul de Artă Tinerimea Română

20:30

MILO SUCHOMEL QUARTET (jazz)Hard Rock Cafe

12. mai 2010. (miercuri)

20:30

JAM SESSION (jazz)Hard Rock Cafe

13. mai 2010. (joi)

19:00

Gala EUROPAfest (jazz)Muzeul de Artă

EUROPAfest 2010 – patru genuri muzicale într-un festival

0

Posted on : 09-Apr-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Muzică

Între 7 si 13 mai, EUROPAfest aduce peste 250 de muzicieni din 36 de tari la Bucuresti cu reprezentatii live de jazz, blues, pop si clasic in concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si multe alte evenimente care asteapta sa fie descoperite de un public divers.

EUROPAfest debuta in urma cu 17 ani ca o initiativa indrazneata depasind conventionalul si deschizand apetitul pentru muzica buna si un mod liber si relaxat de a gandi. Astazi, considerat brand de tara, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reuneste 4 genuri muzicale.

In cele sapte zile de festival, EUROPAfest promite o atmosfera vie, bucuria de a te conecta la o lume noua doar ascultand un muzician din alta tara, senzatiile inedite, necunoscutul pus pe note sunt electrizante.

Desfasurat sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, inca din 2005, EUROPAfest ofera, ca in fiecare an, o agenda bogata, in care muzica buna devine principalul mod de comunicare intre artisti si public. Sub sloganul „Festivalul ofera ! Tu alegi !” registrele vor oscila intre senzualitatea blues-ului, dinamismul pop-ului, neconventionalul jazz-ului si virtuozitatea clasicului.

Potrivit organizatorului evenimentului, jmEvents, EUROPAfest se va desfǎsura in diferite locatii pentru a facilita accesul publicului larg, in functie de preferinte, dar si pentru a da posibilitatea desfasurarii evenimentelor in paralel.

  • Biletele vor fi disponibile incepand cu luni, 12 aprilie in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.bilete.ro, www.ticketfan.ro si www.myticket.ro. EUROPAfest 2010 este un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

Mai multe detalii AICI.
inchide