Recital de tangou contemporan @Palatul Ghika

0

Posted on : 08-Dec-2010 | By : mada | In : Muzică

Palatul Ghika, Duminică, 12 Dec.2010, ora 20:30

Antonio Santo şi Mladen Spasinovici vor susţine, în premieră naţională, un recital de tango contemporan cu piese de Astor Piazzolla, celebrul compozitor care a revoluţionat tangoul argentinian adăugându-i elemente moderne de muzică clasică şi jazz.

Seara%20de%20tango%20cu%20pian Recital de tangou contemporan @Palatul Ghika

Pianistul Antonio Santo – premiat al festivalurilor „Cita di Cantu” şi „Rovere d’Oro” din Italia, cu recitaluri susţinute la Ateneul Român, Palatul Şuţu, Institutul Cultural Român din Veneţia şi Fundaţia „Marcelino Botin” din Spania – va cânta alături de violoncelistul Mladen Spasinovici, colaborator al lui Johnny Răducanu la albumul „Jazz Poems” şi al regizorului Dan Piţa pentru filmul „Second Hand”, cu recitaluri susţinute în Anglia, Franţa şi Statele Unite.

Recitalul va avea loc în cadrul Serii de Tango Argentinian organizate de Şcoala de Dezvoltare Culturală Style Language” la Palatul Ghika, duminica, 12 decembrie, de la ora 20.30. Taxa de participare este 20 de lei.

NIK BÄRTSCH @ Teatrul Naţional

0

Posted on : 30-Oct-2010 | By : mada | In : Muzică

Duminică, 28 Nov.2010, ora 20:00, Sala Mare, TNB

Teatrul Naţional din Bucureşti a iniţiat, începând cu actuala stagiune, un program menit să confirme vocaţia culturală polivalentă a acestei intituţii, susţinând, pe lângă spectacolele teatrale propriu-zise, evenimente muzicale, de arte vizuale, de dans şi altele, sub titlul generic

TNB PARATEATRAL.
Acest program a debutat prin vernisajul din 23 octombrie al expoziţiei CONSEGUITO SILENZIO a artistului Radu Dragomirescu (expoziţie ce poate fi vizitată până în 23 noiembrie în foaierul Sălii Mari) şi el continuă prin seria de recitaluri “solo-piano” cu muzicieni de mare valoare internaţională realizat în parteneriat cu clubul independent Green Hours, care se alătură, astfel, programului TNB PARATEATRAL-MUZICĂ.

Pentru debutul acestei serii de concerte de la Sala Mare a Teatrului Naţional, Green Hours 22 jazz-café l-a ales pe NIK BÄRTSCH, cel mai important muzician elveţian de jazz al momentului.

art 84061 afis bartsch NIK BÄRTSCH @ Teatrul Naţional


În acelaşi timp, unul dintre cei mai reprezentativi artişti ai celebrului label ECM, NIK BÄRTSCH ne propune, la a doua sa venire în Bucureşti (a mai participat, în luna mai, la a II-a ediţie a GHIJFest), un eveniment foarte rar pentru viaţa artistică din capitală: un recital de Modern Solo Piano.

“NIK BÄRTSCH este cu siguranţă, în acest moment, unul dintre cei mai fascinanţi virtuoşi ai sunetului pe un grand piano. El descătuşează dimensiuni neobişnuite ale acestui instrument, de la sunete percusive până la murmurul corzilor superioare…

…Aceasta extraordinar de fină, dar puternică muzică se produce în afara categoriilor tradiţionale, incorporând elemente ale muzicii minimale… [ea] seamănă prin diferenţele sale minimale cu o cameră în care ascultătorul intră şi iese, prin care se poate uita” (modernsolopiano.net).

Concertul de Modern Solo Piano din 28 noiembrie al extrordinarului NIK BÄRTSCH înseamnă şi punerea în valoare, în cadrul unui program, a excelentului Grand Piano Yamaha deţinut de Teatrul Naţional din Bucureşti.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi Green Hours 22 jazz-café invită publicul bucureştean la Sala Mare a Teatrului Naţional în seara de duminică, 28 noiembrie 2010, la ora 20.00, pentru a se bucura de recitalul-eveniment al marelui muzician elveţian NIK BÄRTSCH.

Biletele se pot procura la agenţia de bilete a Teatrului Naţional şi la Green Hours începând cu data de 30 octombrie 2010.

“Back to History: Rag Time”@Tête-à-Tête Coffee Art & Chill

0

Posted on : 25-Oct-2010 | By : mada | In : Muzică

Miercuri, 27 Octombrie, ora 20:30

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
Parcul Herăstrău, lângă Grădina japoneză

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill te invită miercuri , 27 octombrie de la ora 20:30 la concertul extraordinar de jazz Muzica anilor ’20 – Back to History: Rag Time, susținut de către: IONUT VIERU – solo trombon (filarmonica din Cluj Napoca), FLORIAN RADU – solo trombon (Orchestra Națională Radio), CONSTANTIN BURDUN – solo trombon (Orchestra Națională Radio) și MIHAI CEASCAI – solo tubă (Orchestra Națională Radio). Invitatul special al concertului este LUCIAN MAXIM – percuție.

concert jazz back to history rag time 498x704 Back to History: Rag Time@Tête à Tête Coffee Art & Chill

Prețul intrării este 20 lei, iar rezervările se pot face sunând la numărul 0728.668.463.

Cei patru soliști de trombon și tubă fac parte din proiectul muzical SPIRIT BRASS ENSEMBLE.

Nopţi albe de acordeon @ Tête-à-Tête Coffee Art & Chill

0

Posted on : 13-Oct-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Muzică

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 20:30

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
Parcul Herăstrău, lângă Grădina japoneză

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill găzduieşte miercuri, 20 octombrie, de la ora 20.30 concertul extraordinar de jazz ce deschide Festivalul Internaţional Nopţi Albe de Acordeon 2010, susţinut de Emy Drăgoi. Invitatul special va fi Costel Niţescu (jazz-vioară).

Emy Drăgoi este considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, fiind descendentul unei familii de acordeonişti ploieşteni. Muzicianul a studiat la Liceul de Artă din Ploieşti, după care a plecat la Academia de Jazz Bill Evans din Paris, unde a studiat pianul.


Până în prezent a publicat mai multe albume de jazz: Accordeon Stiple, înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier; Baladă pentru Claudia, înregistrat în 2004 şi Etnofonia, lansat în 2008 în 32 de ţări.
Preţul intrării este 20 lei, iar rezervările se pot face sunând la numărul 0728.668.463.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, Festivalul Internaţional “Nopţi albe de acordeonEmy Drăgoi va continua în zilele de 22, 23 şi 24 octombrie la Teatru ODEON din Bucureşti.