Târgul de Handmade ASID@UNIVERSITATE

0

Posted on : 01-Dec-2009 | By : mada | In : Târguri

Pasaj Pietonal-Staţia de metrou Universitate, 8 – 10 decembrie

Asociaţia Studenţilor la Istorie “Dacia” (ASID) organizează a doua ediţie a “Târgul de Handmade ASID” în pasajul pietonal de la staţia de metrou Universitate. Evenimentul se desfăşoară sub forma unui târg, pe parcursul a trei zile, în care peste 50 artişti expun produse lucrate manual.

Târgul de Handmade ASID aduce un element de noutate în peisajul evenimentelor de gen, fiind primul târg organizat într-unul din pasajele pietonale ale metroului bucureştean, organizatorii estimând că eveniment va fi unul dintre cele mai importante, atât ca amploare cât şi numărul de vizitatori.
Expoziţia cu vânzare este deschisă vizitatorilor între orele 10:00 – 19:00, intrarea este liberă.

1025957 4 Târgul de Handmade ASID@UNIVERSITATE


“Eleganţă bucureşteană” 1850 – 2000

0

Posted on : 23-Nov-2009 | By : mada | In : Expoziţii

Muzeul Naţional de Istorie-  până pe 30 noiembrie
Miercuri-Duminică: 09.00 – 17.00;

  • intrare liberă pe 26 noiembrie

Muzeul Naţional de Istorie a României vă invită să vizitaţi  expoziţia intitulată „Eleganţă bucureşteană”, dedicată evoluţiei modei bucureştene de-a lungul a trei secole.


Veţi putea admira colecţia de costume a doamnei Adinei Nanu, precum şi piese din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României. Cu acestă ocazie muzeul va expune şi frumoasa rochie purtată de Regina Maria în 1896, la petrecerea ce a urmat încoronării Ţarului Nicolea al II-lea.
Expoziţia consacrată în totalitate costumului de damă şi bărbătesc, urmăreşte evoluţia hainelor prin prezentarea a peste 60 de ţinute. Vizitatorul are ocazia să călătorească în timp, descoperind farmecul vremurilor de altă dată (crinolinele) cât şi al celor mai recente (jeans-ul); intervalul de timp pe care îl va marca expoziţia ca perioadă istorică este cuprinsă între 1850 şi până în 2000. Perioadele vor fi înfăţişate prin două-trei ţinute, icon-uri, însoţite de piese de mobilier pentru a creea atmosfera timpului respectiv. Pe lângă toate piesele vestimentare, vor mai putea fi admirate diverse accesorii ale ţinutelor- pantofi, pălării, truse de perii, genţi, manuşi şi dantelării.

Publicul are ocazia să se familiarizeze cu timpurile trecute şi prin fotografiile ce vor fi prezentate în centrul holului.
Urmărind cum s-a schimbat de-a lungul timpului vestimentaţia, expoziţia „Eleganţă bucureşteană” pare să indice cele petrecute pe plan local, însă tema expoziţie nu se limitează la societatea românească. Uneori, trenduri ca hippy sau punk, ce au marcat moda la nivel internaţional, nu au avut un răspuns ferm din partea comunităţii româneşti, iar în aceste situaţii, au fost prezentate mai intâi trendurile generale, ca apoi să se poată surprinde cum au influenţat scena românească.

poster expo%20costume%20%281%29 Eleganţă bucureşteană 1850   2000

GAUDEAMUS 2009 – Carte de învăţătură, ediţia a XVI-a

0

Posted on : 23-Nov-2009 | By : mada | In : Cărţi, Eveniment, Târguri

În perioada 25 – 29 noiembrie va avea loc cea de a şaisprezecea ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, organizat de Radio România; evenimentul se va desfăşura  în Pavilionul Central Romexpo.

Programul :

  • miercuri – vineri: 11.00 – 20.00,
  • sâmbătă: 10.00 – 20.00,
  • duminică:10.00 – 16.00
  • Pe 25 noiembrie, de la 18.00, scriitorul Salman Rushdie va acorda, pentru o perioadă de aproximativ două ore, autografe la Târgul Gaudeamus, desfăşurat  în complexul Romexpo.

Toamna se numără chilipirurile -Kilipirim 2009

0

Posted on : 14-Nov-2009 | By : mada | In : Cărţi, Eveniment, Târguri

Galeria Dalles anunţă Târgul de carte, muzică, film “KILIPIRIM”, editia a IX-a 2009, organizat de X PO NOI care se va desfasura timp de cinci zile, în perioada 18-22 noiembrie.

Cei care visează de mult timp la o carte, dar nu şi-au permis să o cumpere îşi pot încerca norocul la târgul de carte Kilipirim. La Sala Dalles din capitală, cărţile şi CD-urile sunt, începând de pe 18 noiembrie, la jumătate de preţ.

Consacratul eveniment, deschis in inima Bucurestilor si asteptat de zeci de mii de iubitori de cultura, va desfata timp de 5 zile (in perioada 18-22 noiembrie) gustul amatorilor de carte, muzica si film la preturi de „kilipir”. Targul Kilipirim, ajuns la a IX-a editie, nu este numai un targ cu discounturi ci si un loc de intalnire si comunicare intre autori sau muzicieni, un loc de comunicare cu editorii distribuitorii de produse audio-video si anticarii sau un refugiu pentru lectura.

Ĩntr-un spatiu complet renovat, cu un concept de eveniment reinnoit, KILIPIRIM isi asteapta publicul cu oferte speciale, oferind iubitorilor de carte si nu numai, o excelenta ocazie de a-si completa colectiile si de a descoperi sau redescoperi noi titluri de carte, autori, editori romani si straini.

Proiectul „Citeşte şi dă mai departe – Fii donator de carte!”
Cu un accentuat spirit social, KILIPIRIM va continua la aceasta ediţie proiectul umanitar „Citeşte şi dă mai departe – Fii donator de carte!”, proiect susţinut de Fundaţia RTC şi Mobexpert (sponsorul evenimentului).
Orientat către nevoia de lectură a generaţiei a IIIa din centrele de batrâni, proiectul va răspunde în acest an şi nevoii de lectură a celor mici. Cu sprijinul Fundaţiei şi al Mobexpert, două biblioteci vor ajunge în „Complexul de Servicii Sociale Sf. Nectarie” din Bucureşti – centru de asistenţă socială a persoanelor vârstnice precum şi în „Centrul socio-cultural Provita”, al Parohiei Valea Plopului – centru de asistenţă socială a copiilor abandonaţi.

Ĩn cadrul spaţiului expoziţional al târgului, va fi amenajată o bibliotecă în care sunt aşteptate donaţii de carte ale tuturor celor care doresc să contribuie la această campanie adresată celor două centre.

Tombola Kilipirim
Nu va lipsi la această ediţie nici tradiţională tombolă, la care sunt invitaţi să participe toţi vizitatorii târgului KILIPIRIM! Patru câştigători ce îşi vor afla numele duminică, 22 noiembrie, orele 14.00, la Galeria Dalles, vor pleca acasă cu câte 3 kg de carte. Cele 4 premii vor corespunde domeniilor de carte: copii, beletristică, hobby şi business.

Expoziţie inedită la Galeria Dalles
Galeria Dalles va găzdui la mezanin, în perioada târgului de carte, o expoziţie de fotografie, unică în România, realizată de Nikon Romania şi cunoscutul fotograf  Mihai Moiceanu – „O excursie fantastică printre cele mai înalte vârfuri din lume: personaje şi peisaje inedite care va vor tăia răsuflarea”.

9cb81a233f9e35d44703646587cdd430 Toamna se numără chilipirurile  Kilipirim 2009