Chopin… şi nu numai@ Sala Radio

0

Posted on : 20-Oct-2010 | By : mada | In : Muzică

Joi, 21 Octombrie 2010 , ora 19.00, Sala Radio

Horia Mihail – „Chopin… şi nu numai”

art 82481 recital mihail Chopin... şi nu numai@ Sala Radio

Orchestrele şi Corurile Radio vă invită joi, 21 octombrie 2010, ora 19.00, la cel de-al doilea recital din seria „Chopin… şi nu numai” susţinut de Horia Mihail. Acesta va interpreta 4 Mazurci, op. 33, Nocturna în do diez minor, op. postum şi  Nocturna op. 48 nr. 1 de Fr. Chopin, Kinderszenen, op. 15 de R. Schumann, Pavana din Suita nr. 2 op. 10 de G. Enescu şi Sonata „Après une lecture de Dantede Fr. Liszt.

Cu acelaşi program, Horia Mihail a fost prezent în luna septembrie a acestui an la Viena, în cadrul Festivalului Internaţional „Round About Chopin” organizat de Institutul Cultural Român la Viena şi EUNIC Viena.

Apreciat pentru paleta largă de nuanţe interpretative, Horia Mihail este unul dintre cei mai renumiţi pianişti români ai momentului. A concertat cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, cu importante orchestre europene, iar în Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops, Topeka Symphony, Boston University Symphony şi University of Illinois Symphony.

În 1999, a fost distins cu Artist Diploma a Universităţii din Boston, în cadrul prestigioasei instituţii studiind cu Anthony di Bonaventura. În 2003 ia naştere „Romanian Piano Trio” în care îl regăsim pe Horia Mihail alături de Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma. În prezent, este solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Seria “Chopin… şi nu numai” aduce în prim plan trei pianişti români aflaţi în plină forţă creatoare. Coincidenţa face că, din punct de vedere biografic, aceştia au fost puşi în situaţia de a pleca din ţara în care s-au născut, la scurt timp după ce au împlinit 20 de ani, aşa cum s-a întâmplat şi cu marele compozitor, în toamna anului 1830, când a avut loc insurecţia de la Varşovia împotriva regimului ţarist.

În cazul celor trei artişti români, plecarea din ţară nu a avut nimic dramatic. Luiza Borac este stabilită la Hanovra, Matei Varga în Statele Unite, iar Horia Mihail a revenit în ţară după 10 ani petrecuţi tot pe pământul american. Reveniţi în faţa publicului român, cei trei pianişti au adus acasă ceea ce şi-ar fi dorit şi Chopin dacă destinul i-ar fi fost prielnic: un stil interpretativ unic, care să poarte amprenta experienţei vieţii duse departe de locul natal şi de limba maternă.

Seria de concerte “Chopin… şi nu numai” este organizată de Radio România, prin Orchestrele şi Corurile Radio şi mai include, pe lângă recitalul de joi al Horia Mihail, şi pe cel susţinut de Matei Varga în 30 noiembrie, la Sala Radio. Seria „Chopin… şi nu numai” se înscrie în evenimentele culturale prilejuite de Anul Chopin în România.

Meniu cultural @La Scana

0

Posted on : 13-Aug-2010 | By : mada | In : Cluburi, Spectacol, Timp liber

Program pe scurt:

La Scena

targ vintage2 m Meniu cultural @La Scana

Luni, 16 august, ora 20:00- TONY SI DORA( click aici pt detalii)

Miercuri,18 august, ora 20:30, pe terasa, concert Calin Grigoriu( click aici pt detalii)

Joi,19 august, ora 20:00, Comedy Music Show(click aici pt. Detalii)

CLICK AICI pt. REZERVARI ONLINE

Gala Romanian Music Awards 2010@TVR3

0

Posted on : 09-Iul-2010 | By : mada | In : Muzică

Gala Romanian Music Awards 2010, în care vor fi prezenţi cei mai în vogă artişti, va fi prezentată telespectatorilor de TVR 3, sâmbătă şi duminică, de la ora 22,00.

Evenimentul, care se va desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, îi va avea drept gazde pentru cei peste 35 de artişti care vor concerta, pe Giulia şi Connect-R.

Artiştii care vor urca pe scenă sunt: Alex, Anda Adam, Andreea Bălan, Andreea Bănică, Blaxy Girls, Claudia Pavel, Connect-R, CRBL, David DJ & Dony, Deepcentral, Deepside Deejays, Delia, Distinto, DJ Andi & Voxis, DJ Project & Giulia, Ella, Ellie White, Grasu XXL, Guess Who, Spike, Inna, Keo, Liviu Hodor & Tara, Morris, Mossano, Narcotic Sound, Neylini, Play&Win, Puya, Roller Sis & Alice, Ryan & Radu, Smiley, Sunrise INC, Tom Boxer, Vali Bărbulescu, Voltaj.

Gala îşi va desemna câştigătorii în urma voturilor adunate pe site-ul Music Channel, www.1music.ro. Cei care doresc să-şi vozete artistul preferat pot intra pe site până sâmbătă, 10 iulie.

Evenimentul este difuzat de TVR 3 şi organizat de Music Channel şi Radio 21 cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Craiova. informează AGERPRES.

Concert Chicane @ Romexpo din Bucureşti

0

Posted on : 08-Iul-2010 | By : mada | In : Muzică, Vedete

Sâmbătă, 10 iulie 2010, ora 23:00, Chicane va concerta la Romexpo din Bucureşti, ne informează   www.nights.ro.

Eventures organizează un turneu prin ţară în care principala atracţie este o sferă imensă pe care se pot vedea proiecţii video. Cea mai mare sferă de proiecăii din lume a trecut deja prin Iasi, Timişoara şi Cluj-Napoca, după care şi bucureştenii se vor putea bucura de o viziune ca la IMAX ţn timpul unui concert senzational.

În deschidere la platane va fi prezent Vania, DJ-ul care a mixat şi în deschiderea concertului Depeche Mode din 2006.

Chicane înseamnă Nick Bracegirdle, unul dintre cei mai apreciaţi producatori şi compozitori din Marea Britanie.

http://filipalex.files.wordpress.com/2010/02/chicane.jpg

Înainte de a deveni Chicane, Nick şi-a încercat norocul în design vestimentar, dar succesul l-a căpătat odată cu pasiunea pentru muzică şi tehnică muzicală, fiind un fan al lui Jean Michelle Jarre.

În formula live, Chicane concertează ca o trupă completă, incluzând prin rotaţie vocalişti, chitarişti, baterişti şi flautişti, avându-l pe Nick la keyboard.
Din 2006, formula obişnuită a trupei îi include pe Nick Bracegirdle – Keyboards / Programming, Carl Holt – Bass, Mark Pusey & Simon Merry – Drums, Simon Small – Guitar şi Natasha Andrews – Female Vocals.

Intrarea se face pe bază de invitaţii,  care se pot procura de la intrare, cumpărând un pachet Marlboro.

Romexpo: Blvd Marasti nr. 65-67, Bucuresti.