Mini-târg de Crăciun@Lente&Cafea

0

Posted on : 20-Dec-2010 | By : mada | In : Shopping, Târguri

Lente&Cafe, 23 – 24 decembrie

“Mini-târgul de Crăciun” pus la cale şi găzduit de cei de la Lente&Cafea este adresat celor care nu au avut timp să-şi umple sacul cu cadouri pentru cei dragi. În 23 şi 24 decembrie, între orele 11 şi 18, lumea are acces la produsele şi surprizele pregătite de Lente&Cafe cu ocazia Crăciunului.

http://lente.ro/wp-content/uploads/2010/12/mozaic.jpg

La târg puteţi găsi cosmetice naturale create de “Pouff O’Sheney”, obiecte de sticlă pictate manual de “Handmade Sister”, jucării lucrate de jucăuşii de la “Arca Toys”, genţi cusute cu drag de “Army of Mice şi o pisică”, brioşe şi biscuiţi din atelierul de dulciuri al “Easy Does It”, bijuterii aduse de reni tocmai de la Braşov, din magazinaşul cochet al “Mademoiselle Bijoux”, cărţi şi postere serigrafiate manual scoase din rafturile secrete ale “Librăriei Jumătatea Plină”.

Filme de sezon@Cinema

0

Posted on : 18-Dec-2010 | By : mada | In : Cinematograf, Filme

În acest an, în preajma Crăciunului, pe marile ecrane, vom putea vedea filme precum Spărgătorul de Nuci (The Nutcracker), în format 3D, Iluzionistul (L’illusionniste), Cronicile din Narnia (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader), Călătoriile lui Gulliver (Gulliver’s Travelles) şi O poveste încâlcită (Tangled).

Spărgătorul de nuci, un film perfect pentru această perioadă a anului, spune povestea unei fetiţe de 9 ani pe nume Mary (Elle Fanning) din Viena, care primeşte un spărgător de nuci cadou de Crăciun de la unchiul său. În noaptea de Crăciun, jucăria este “însufleţită” şi împreună cu aceasta Mary călătoreşte într-o lume de poveste unde jucările prind viaţă. Ea realiză că acest tărâm magic este ameninţat de oameni răi. Ce poate face copilul pentru a-şi salva noii prieteni?

Iluzionistul este un film de animaţie despre un “magician” francez care, după ce îşi pierde locul de muncă, decide să călătorească în Scoţia. Aici va cunoaşte o tânără care încă mai crede în magie. Aventurile pe întâmpinate de cei doi le vor schimba schimbă definitiv vieţile.

“Cronicile din Narnia” îşi vor dezvălui a  treia parte. Lucy şi Edmund se întorc în Narnia, împreună cu vărul lor Eustace. Aici ei îl întâlnesc pe prinţul Caspian împreună cu care pornesc într-o călătorie pe mare pe vasul The Dawn Treader. Destinaţia lor este capătul Pământului, căci doar vorbim despre un film lansat în “atmosfera” ireală a sărbătorilor.

În Ajunul Crăciunului, putem merge să vedem, în premieră, Călătoriile lui Guliver, asta dacă vă place Jack Black. Personajul său porneşte spre Bermuda însă ajunge în ţara piticilor.

Ultimul film din seria “dedicată” sărbătorilor intră în cinematografele bucureştene pe 7 ianuarie 2011. “O poveste încâlcită” este o animaţie foarte amuzantă, o poveste cu prinţi, prinţese, hoţi şi castele, care te ţine antrenat de la început până la sfârşit.

“De Sărbători”@TNB

0

Posted on : 16-Dec-2010 | By : mada | In : Expoziţii

Teatrul Naţional, 14 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2010

În ajun de Crăciun, Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” îşi întâmpină spectatorii nu doar cu cele mai solicitate premiere, ci şi cu o nouă expoziţie, în cadrul programului recent lansat, TNB PARATEATRAL-VIZUAL.
“De Sărbători” se intitulează, simplu, expoziţia pictorului naiv, totodată sculptor iconograf şi poet ţăran, Gheorghe Ciobanu.
Lucrările sale, cu o anecdotică bogată inspirată din lumea magică a satului, adevărată bucurie a ochiului sunt expuse şi pot fi cumpărate până la sfârşitul lunii ianuarie 2011.

1040274 1 De Sărbători@TNB

Gheorghe Ciobanu este un nume deja consacrat în galeria de azi a pictorilor naivi , cu un palmares bogat de expoziţii în ţară şi în străinătate. Crezul lui artistic conţine un minunat mesaj de optimism şi, de aceea, expoziţia sa trebuie privită şi primită ca un adevărat cadou “De Sărbători”:
“Atâta frumuseţe a pus Dumnezeu în lumea aceasta, anume pentru bucuria oamenilor, încât n-ar trebui să existe pe lume oameni trişti, îngrijoraţi şi răi. Sigur, viaţa are barierele şi încercările ei, dar trebuie să ne facem timp şi să deschidem ochii larg, ca să conştientizăm frumuseţea lumii, perfecţiunea creaţiei Divine. “Bucuraţi-vă! Iubiţi-vă!” – ne-a învăţat Iisus Hristos, dar mulţi dintre noi trăim plini de furie şi de ură. Ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi! Eu, când stau în genunchi şi pictez, mă rog la Dumnezeu să-mi dea şi mie puţină frumuseţe să pun în tablourile mele, din cea multă pe care el a pus-o în creaţia Sa. Iar când începe să se lege tabloul, să apară de sub pensulă, atunci simt o bucurie şi o plinătate care mă vindeă de toate relele şi mă face fericit?”

Crăciunul în filme@ DIVA Universal

0

Posted on : 11-Dec-2010 | By : mada | In : Program, Televiziune

În decembrie 2010, Diva Universal întâmpină sărbătorile de iarnă cu o serie de filme speciale, care cu siguranţă vor crea o starea de spirit propice aşteptării Moşului.

Primul nostru Crăciun, Un Crăciun în reluare, Scrisori către Moş Crăciun, Cel mai frumos Crăciun, Crăciunul pe strada Chestnut, Miri şi socri, Un înger de Crăciun, Şi hoţii vin acasă de Crăciun sau Un Crăciun în nori – sunt filme care vor fi difuzate pe parcursul acestei luni, în diferite zile şi la diferite ore.
PRIMUL NOSTRU CRĂCIUN (OUR FIRST CHRISTMAS)
21 decembrie 2010, ora 21:00
28 decembrie 2010, ora 22:50

Se apropie aniversarea nunţii lui Cindy şi Tom Baer-Neil, care s-au căsătorit în urmă cu aproape un an, după ce şi-au pierdut soţul respectiv soţia. Va fi totodată primul Crăciun împreună, iar Cindy şi Tom sunt hotărâţi să facă din acest lucru un prilej de sărbătoare, în ciuda faptului că familiile şi copiii lor au propriile tradiţii în acest sens. Cu toate acestea, pentru a avea nişte sărbători fericite, e nevoie de generozitate. Cine ar fi crezut că, punând la cale împreună un plan, fraţii vitregi se vor apropia pentru prima dată, devenind nu numai prieteni, ci fraţi buni ? Soluţia ar putea fi o nouă tradiţie, un prim Crăciun de care să-şi amintească cu toţii an de an.
UN CRĂCIUN ÎN RELUARE (CHRISTMAS DO-OVER)
22 decembrie 2010, ora 21.00
25 decembrie 2010, ora 13:40

Un bărbat e condamnat să trăiască la nesfârşit ziua de Crăciun, până când îşi dă seama cât de egoist a devenit şi decide să se schimbe.
SCRISORI CĂTRE MOŞ CRĂCIUN (CHRISTMAS MAIL)
25 decembrie 2010, ora 21:00
26 decembrie 2010, ora 22:50

În această comedie romantică de vacanţă, o femeie misterioasă care lucrează la oficiul poştal răspunzând scrisorilor adresate lui Moş Crăciun cucereşte inima unui poştaş decepţionat.
CEL MAI FRUMOS CRĂCIUN (HOME FOR THE HOLIDAYS)
26 decembrie 2010, ora 21:00
27 decembrie 2010, ora 22:50

După moartea surorii şi cumnatului ei într-un accident de circulaţie, Martha McCarthy se luptă pentru a obţine tutela celor trei copii rămaşi orfani.
CRĂCIUNUL PE STRADA CHESTNUT (CHRISTMAS ON CHESTNUT STREET)
24 decembrie 2010, ora 21.00
25 decembrie 2010, ora 17:20

Când un magazin universal comandă prea multe instalaţii de lumini pentru Crăciun, unul dintre muncitori vine cu ideea de a se organiza un concurs, pentru a vinde surplusul. Locuitorii oraşului şi proprietara magazinului sunt aproape să se ia la bătaie, dar în cele din urmă primesc o lecţie despre ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul.
MIRI ŞI SOCRI (WILL YOU MERRY ME)
20 decembrie 2010, ora 22.50
23 decembrie 2010, ora 15:30

Rebecca, o fată dintr-o familie înstărită din Los Angeles, şi Henry, un băiat dintr-o familie tradiţionalistă din Midwest, se iubesc. Henry pune întrebarea-cheie chiar înainte de Crăciun, astfel că cei doi tineri pregătesc întâlnirea cu părinţii lor de sărbători, ocazie cu care au de gând să le dea vestea cea bună. Cele două familii se întâlnesc în săptămâna de Hanuka, chiar înainte de Crăciun, în oraşul Madison din Wisconsin. Întâlnirea celor două familii atât de diferite prilejuieşte o succesiune de lucruri bune dar şi de gafe, fiecare încercând să respecte tradiţiile celuilalt. Nu trece mult timp până când cei doi tineri îşi dau seama că un asemenea pas în viaţă presupune un lucru dificil, deşi aparent banal: convieţuirea cu socrii.
UN ÎNGER DE CRĂCIUN (CHRISTMAS ANGEL)
20 decembrie 2010, ora 21:00
26 decembrie 2010, ora 15:30

Ashley este cuprinsă de melancolia Crăciunului şi faptul că nu are o slujbă nu o ajută deloc. Dar vecinul ei Nick ştie exact ce să facă. Îi propune să fie asistenta lui în cel mai bun domeniu posibil: să-i ajute pe ceilalţi. Există o singură clauză, nu poate să spună nimănui că noul ei şef este un Moş Crăciun secret.
ŞI HOŢII REVIN ACASĂ DE CRĂCIUN! (CHRISTMAS CAPER)
25 decembrie 2010, ora 22:50
27 decembrie 2010, ora 21:00

Cate Dove este o hoaţă profesionistă care se „retrage” temporar în oraşul natal din Connecticut după ce ultima ei tentativă de jaf nu a avut succes. Ea acceptă fără prea mult entuziasm să aibă grijă de cei doi nepoţi ai ei până când părinţii acestora reuşesc să ajungă acasă de Crăciun.
UN CRĂCIUN ÎN NORI (CHRISTMAS IN THE CLOUDS)
21 decembrie 2010, ora 15:30
28 decembrie 2010, ora 21:00

Ray este noul manager al unei staţiuni de ski. Convins că noul oaspete, o frumoasă doamnă, este un critic din partea exclusivistei agenţii de turism Worthington Travel Guide, Ray este hotărât să obţină o bună recomandare din partea acesteia. Dar musafira – care de fapt este o indiancă Mohawk– are propriile obiective: a venit aici să-l găsească pe bărbatul cu care a tot schimbat emailuri romantice.