“Teatrul de umbre”@Muzeu

0

Posted on : 27-Oct-2010 | By : mada | In : Copii, Teatru

În cadrul proiectului “Show Muz 2”, coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor şi finanţat de AFCR, se lansează, astăzi, volumul “Teatrul de umbre”. Este vorba despre un ghid util reprezentanţilor muzeelor, interesaţi de proiectarea programelor educaţionale, dar şi artiştilor dornici să colaboreze cu diferite instituţii pentru proiecte de teatru muzeal.

http://admin.ziarulring.com/images/upload/cultura/teatrul-de-umbre-la-muzeu-434x326.jpg

Evenimentul care va avea loc la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului, de la ora 17.00, este urmat de prezentarea a două piese de teatru de umbre, create în cadrul workshopului Teatrul de umbre”, la muzeu, eveniment care a avut loc în perioada 4 – 6 octombrie 2010 şi la care au participat 12 specialişti în educaţie din cadrul muzeelor membre ale RNMR.

“Otono de Tango”@Bucureşti

0

Posted on : 10-Oct-2010 | By : mada | In : Expoziţii, Festivaluri

29-31 Octombrie 2010, Centrul D.A.N.S. , Strada Popa Nan, nr.82

“Otono de Tango” este un festival de tango special creat de profesionişti ai dansului. Inivitaţii speciali ai festivalului sunt Rube şi Sabina Veliz. Festivalul se axează atât pe workshopuri - sesiuni de lucru şi seminarii, cât şi pe seri de milonga - seri de petreceri dansante. Cei doi invitaţi speciali susţin un show cu adevărat argentinian.

Programul va include şi o expoziţie de pictură şi fotografie cu tema “TANGO”, la care participă artişti români. Prin urmare, cei îndrăgostiţi de ritmurile senzuale ale tangoului argentinian sunt aşteptaţi la festival, indiferent dacă este vorba despre începători, intermediari, avansaţi sau doar curioşi.

Ruben & Sabrina Veliz

Pentru a pune în practică cele învăţate, fiecare zi a festivalului se va încheia cu milonga (petrecere dansantă).

Rezidenţiatele internaţionale de dans, Jardin d’Europe

0

Posted on : 02-Oct-2010 | By : mada | In : Festivaluri

Bucureşti, 27 sept.- 10 oct. 2010

Asociaţia 4Culture anunţă începerea rezidenţelor internaţionale de dans Jardin d’Europe, care se vor desfăşura la Bucureşti în perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2010.

Participanţii din acest an sunt coregrafii Sidney Leoni (Suedia), cu proiectul Undertone, Raul Maia (Portugalia) & Thomas Steyaert (Belgia), cu proiectul The Ballet of Sam Hogue and Augustus Benjamin, Freddie Opoku-Addaie (Marea Britanie), cu proiectul Bespoke, şi Valentina de Piante Niculae (Italia/ România), cu proiectul Past Tense Dance. Rezidenţele includ prezentări work-in-progress deschise publicului, care vor avea loc la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul eXplore dance festival, ediţia a V-a, în zilele de 5, 8 şi 10 octombrie 2010, de la orele 19.00 şi 20.00.

Jardin d’Europe este un proiect european dedicat creării unei infrastructuri europene care să susţină profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, practicienilor şi criticilor de dans emergenţi. Obiectivul său principal nu este doar organizarea unor proiecte de artă individuale, ci şi transformarea acestora într-o forţă importantă pe piaţa de dans contemporan din Europa. Jardin d’Europe este organizat ca o reţea de instituţii de dans europene (centre de training în dans, companii de dans sau organizatori de festivaluri), prioritate având ţările din centrul şi estul Europei.

Coordonator Jardin d’Europe: DanceWEB (Viena/Austria)
Co-organizatori: 4CULTURE/RO, Bimeras Culture Foundation/TR, CCN Montpellier/FR, Cullberg Ballet/SE, Lokomotiva/MK, Southbank Centre/UK, Station/YU, Ultima Vez/BE, Workshop Foundation/HU.

Detalii suplimentare sunt disponibile la coordination@4culture.ro, www.4culture.ro şi www.jardindeurope.eu.

Atelier de teatru NOH@ CND

0

Posted on : 18-Sep-2010 | By : mada | In : Conferinţe, Teatru

Workshop-ul susţinut de Radu Leca ( Radu Leca a studiat in 2005-2006 la Universitatea de limbi străine Osaka, Centrul de limbă şi cultură japoneză, curs intensiv de limbă şi cultură japoneză si in 2006-2010 la Universitatea Kanazawa, diplomă de licenţă în literatură japoneză)va avea loc în studioul 2 al Centrului Naţional al Dansului.

Atelierul se va desfăşura între orele 10:00 – 14.00 şi 16:00 – 20:00 şi se adresează profesioniştilor - actori, dansatori, teatrologi. Vor fi abordate noţiuni de istorie a teatrului noh (sub formă de prelegere), spaţiul scenic din teatrul noh, relaţia dintre text şi reprezentaţie, convenţii, ipostaza actorului, rolul spectatorilor în teatrul noh, tehnica vocală, poziţia de bază din coregrafie, manevrarea evantaiului.
Vor fi abordate noţiuni de istorie a teatrului noh (sub formă de prelegere), spaţiul scenic din teatrul noh, relaţia dintre text şi reprezentaţie, convenţii, ipostaza actorului, rolul spectatorilor în teatrul noh, tehnica vocală, poziţia de bază din coregrafie, manevrarea evantaiului.
Ca sursă de documentare, participanţii pot accesa site-ul http://www.the-noh.com/en/

Locurile sunt limitate – maxim 20 de cursanţi.

  • Taxa pentru participanţi este de 30 ron/persoană.

Publicul are locul său în teatrul noh, astfel încât atelierul este deschis şi spectactorilor. Sunt admişi maximum 25 de spectatori.

  • Taxa de participare pentru spectatori este de 15 ron/persoană.

Rezervarea locurilor şi înscrierea la atelier se fac prin e-mail la adresa emanicola@yahoo.com. Sunteţi rugaţi să specificaţi categoria pentru care vă înscrieţi – participant sau public.

Teatru Noh la TNB

Necesar:
Pentru a putea lucra pe suprafaţa lucioasă a studioului, cursanţii ar trebui să aibă în picioare ciorapi sau alte accesorii cu talpa alunecoasă, iar pentru tehnica vocală, să poată sta cu picioarele sub ei.
Îmbrăcăminte de repetiţie, de preferinţă de culoare neagră.