Noutăţi ale editurii Polirom @ Târgul de Carte Gaudeamus 2010

0

Posted on : 18-Nov-2010 | By : mada | In : Cărţi, Târguri

Editura Polirom va fi prezentă la cea XVII-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură cu peste 1.000 de titluri, totalizînd peste 20.000 de volume.

Titluri din cele peste 70 de serii şi colecţii şi din cele peste 40 de domenii editoriale se vor găsi la standul editurii (cu o reducere de 20%  inclusă în preţ)

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români, va fi prezent la Târgul de Carte Gaudeamus, în cadrul căruia va participa la o masă rotundă. Pentru a vizualiza întregul program de evenimente la care participă Norman Manea pe parcursul şederii sale în Romania, click aici.

Două lucrări monumentale traduse de curând în colecţia Plural M, Istoria popoarelor arabe de Albert Hourani şi Fiul lui Dumnezeu şi mistica evreiască de Moshe Idel, se vor găsi la standul editurii Polirom, alături de cele mai recente volume de memorialistică apărute în Seriile de autor „N. Steinhardt” – Escale în timp şi spaţiu şi „Octavian Paler” – Autoportret într-o oglindă spartă.

Cititorii vor avea ocazia să-i întîlnească la Gaudeamus pe: Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, cu ocazia lansării romanului Firesc, Ovidiu Nimigean, care a publicat recent romanul Rădăcina de bucsau, Bogdan Suceavă, autorul romanului Noaptea cînd cineva a murit pentru tine, care explorează, la peste două decenii de la desfăşurarea evenimentelor, semnificaţiile unor episoade ale revoluţiei române, Doina Uricariu, care îşi va lansa cele două volume de memorialistică şi jurnal, intitulate Maxilarul inferior, cunoscutul psiholog Aurora Liiceanu, cu prilejul lansării celui mai recent volum, La taifas, pe Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, care îşi vor lansa savuroasele dialoguri cuprinse în volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc.

Vizitatorii vor putea găsi la standul Polirom şi cele mai recente titluri din colecţiile dedicate literaturii române: Demonii vîntului de Daniela Zeca, publicat în colecţia Ego. Proză, sau Camionul bulgar de Dumitru Ţepeneag – apărut în colecţia Fiction Ltd.

Cele mai noi traduceri din literatura universală, aşteptate de cititorii din România: Muzeul inocenţei de Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, 2006, Luka şi focul vieţii, cel mai nou roman din seria de autor „Salman Rushdie”, tradus în limba română la numai cîteva luni de la apariţia ediţiei originale, Pagini neaşteptate de Julio Cortazar, publicat cu ocazia împlinirii a douăzeci şi cinci de ani de la moartea scriitorului, volumul de memorii al lui George Orwell, Jurnale, o perspectivă din interior asupra vieţii unuia dintre cei mai inteligenţi scriitori şi vizionari ai secolului XX, Aparatul de fotografiat, cel mai recent roman al lui Günter Grass, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, precum şi romanele: Ministerul durerii de Dubravka Ugrešić, tradus în peste 20 de ţări, nominalizat la prestigioasele Prix Femina şi Independent Foreign Fiction Prize UK şi Copiii lui Hansen de Dubravka Ugrešić, cîştigător al premiului Mesa Selimovic (cel mai bun roman publicat în 2004 în Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia) – vor fi lansate la această ediţie a tîrgului.

Volume de non-fiction, recent publicate la Polirom, se vor găsi de asemenea la stand: Istoria Imperiului bizantin de A.A. Vasiliev, unul dintre cei mai reputaţi bizantinologi, Cantemireştii. Aventura europeană a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea de Ştefan Lemny, istoric român naturalizat francez, Scrieri I, primul volum din seria „Părinţii Apostolici”, ce oferă posibilitatea de a cunoaşte începuturile creştinismului, Istoria României prin concepte coordonat de profesorii de istorie, Victor Neumann şi Armin Heinen, Credo de Jaroslav Pelikan, rezultatul unei activităţi de cercetare academică a crezurilor şi mărturisirilor de credinţă, desfăşurată în ultimii 60 de ani.

Cărţi ieftine @ Kilipirim, ediţia a XI-a

0

Posted on : 08-Nov-2010 | By : mada | In : Cărţi, Expoziţii, Târguri

Târgul de carte cu discount Kilipirim îşi aşteaptă vizitatorii între 10 şi 14 noiembrie, la Galeria Dalles din Capitală.

kilipirim2 Cărţi ieftine @ Kilipirim, ediţia a XI a

La târg, iubitorii de carte vor găsi 10.000 de titluri de la 40 de edituri. Cărţile vor putea fi cumpărate cu reduceri ce pot ajunge până la 70%.

Cea de-a XI-a ediţie a Kilipirim vine şi cu o expoziţie de artă, unde vizitatorii vor putea privi  cartea ca obiect de artă. E vorba de 20 de exponate ce aparţin studenţilor de la secţia de Arhitectură de Interior a Facultăţii de Arhitectură “Ion Mincu”.

Târg de carte pe Lipscani

0

Posted on : 03-Sep-2010 | By : mada | In : Cărţi, Târguri

În acest sârşit de săptămână, Târgul de Carte revine pe Lipscani, în Centrul vechi al Capitalei.

Aşadar, iubitorii de carte sunt aşteptaţi între 3 şi 5 septembrie, de la orele 9.00 la 21.00 pentru a profita de reduceri de 20% din preţul de librărie al cărţilor.

La târgul de carte de pe strada Lipscani, veţi găsi o gamă variată de  cărţi, de la beletristică, studii  academice şi ştiinţifice până la volume cu profil economic  şi juridic.

Târgul de carte stradal îşi propune să promoveze lectura cărţilor de calitate, facilitând accesul cititorilor la carte şi contribuind la libera circulaţie a ideilor, precum şi la reintegrarea culturii în circuitul valorilor.

1, 2, 3, ia ce carte vrei@Humanitas

0

Posted on : 14-Iul-2010 | By : mada | In : Cărţi

Campania „1, 2, 3, ia ce carte vrei” se desfăşoară în perioada 5 iulie – 1 octombrie 2010, numai în librăriile Humanitas şi online, în www.libhumanitas.ro, şi este valabilă, în limita stocului disponibil, pentru cărţi care nu sunt cuprinse în alte promoţii şi aparţin următoarelor colecţii:

Raftul Denisei, Cartea de pe noptieră, Casa regală, Junior, Convorbiri/Corespondenţă/Portrete, Practic, Istorie, Istorie contemporană, Memorii/Jurnale, Râsul lumii, Science Masters, Stiinţă, Spaţii publice.

E simplu:
1. cumpărând 1 carte aveţi 10% reducere;
2. cumpărând 2 cărţi aveţi 20% reducere;
3. cumpărând 3 cărţi aveţi 30% reducere la titlurile marcate cu bulina promoţiei*!

Dacă veţi cumpăra mai mult de 3 cărţi se reiau cei trei paşi de reducere:
1. la patru cărţi cumpărate aveţi 30% reducere pentru primele 3 şi 10% pentru cea de-a patra;
2. la 5 cărţi cumpărate aveţi 30% reducere pentru primele 3 şi 20% pentru celelalte două;
3. la 6 cărţi cumpărate aveti 30% reducere pentru toate cele 6 cărţi.

Lista cu titluri incluse în promoţie  AICI.