James Cameron va primi premiul pentru “Cel mai bun producător”

0

Posted on : 25-Sep-2010 | By : mada | In : Vedete

Regizorul James Cameron va primi premiul onorific Producers Guild of America pentru contribuţia adusă în lumea showbizului, informează Wenn.com.
Realizatorul filmelor Titanic şi Avatar a fost numit membru al organizaţiei ce aparţine de Milestone Award.

j. cameron2 James Cameron va primi premiul pentru Cel mai bun producător

Premiul îi va fi înmânat lui Cameron la cea de-a 22-a ediţie a evenimentului care va avea loc în Los Angeles, anul viitor.

Fostul partener de afaceri a lui Tom Cruise, Paula Wagner, care se află în juriul evenimentului PGA din 2011 a declarat: “James Cameron e un producător foarte talentat. A reuşit să schimbe peisajul filmelor cu ajutorul abilităţii sale excepţionale de a se desprinde de lucrurile obişnuite şi a oferi publicului şi acestei industrii frumuseţe, originalitate şi impact.”

Printre câştigătorii acestui premiu se mai numără Clint Eastwood, Walt Disney şi Alfred Hitchcock.

Julia Roberts a primit premiul Donostia pentru intreaga carieră

0

Posted on : 22-Sep-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Vedete

Actriţa americană, Julia Roberts, a primit luni premiul Donostia, recompensându-i întreaga carieră, la Festivalul filmului de la San Sebastian /nordul Spaniei/ din mîinile actorului spaniol Javier Bardem, partenerul ei în “Eat pray love”, ultimul său film pe care l-a prezentat în oraşul basc, informează AFP.

Julia Roberts este o “actriţă extraordinară” pentru capacităţile sale de a interpreta roluri multiple, “a atinge toate genurile fără niciun efort este marca sa de fabrică, ea este capabilă să transmită toate emoţiile posibile”, a declarat Bardem în cursul galei, înmânând recompensa actriţei în vârstă de 42 de ani.

“Vă mulţumesc din adâncul inimii” , a declarat în limba spaniolă Julia Roberts, foarte emoţionată, care a mai primit un Oscar în 2001 pentru rolul său în “Erin Brockovich”.

Actress Julia Roberts, wearing Van Cleef & Arpels, receives the Donosti Lifetime Achievement Award during the 58th San Sebastian International Film Festival at the Kursaal Palace on September 20, 2010 in San Sebastian, Spain.

“Eat Pray Love”/ Mănâncă, roagă-te, iubeşte/, adaptare cinematografică a unei autobiografii, povesteşte aventura scriitoarei newyorkeze Liz Gilbert, care decide să înceapă un voiaj iniţiatic în Italia, India şi Bali, pentru a-şi uita frustrările vieţii. Realizat de Ryan Murphy, el rulează deja pe ecrane în SUA.

Printre deţinătorii premiului Donostia se mai află Gregory Peck, Anthony Perkins, Robert Mitchum, Catherine Deneuve, Al Pacino, Michael Douglas, Vanessa Redgrave, Woody Allen.

Lista câştigătorilor Festivalului de Film de la Veneţia

0

Posted on : 12-Sep-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

Filmul “Somewhere”, în regia Sofiei Coppola, a câştigat sâmbătă Leul de Aur pentru cel mai  bun film, la cea de-a 67-a ediţie a Festivalul de Film de la Veneţia.

http://farm4.static.flickr.com/3071/2558042487_4558c15991_o.jpg

“Somewhere” reprezintă povestea unui actor de la Hollywood a cărui viaţă marcată de droguri, băuturi alcoolice şi aventuri amoroase se schimbă atunci când primeşte vizita fiicei sale de 11 ani. Rolurile principale sunt interpretate de Stephen Dorff şi Elle Fanning, iar titlul de cel mai bun film a stârnit oarecare controverse, notează The Guardian.

Recenziile asupra peliculei au fost împărţite, dar preşedintele juriului, Quentin Tarantino a spus că decizia a fost unanimă din partea unui juriu format din scenaristul Guillermo Arriaga, compozitorul Danny Elfman şi regizorul Arnaud Desplechin.

Ne-a încântat încă din prima clipă şi a continuat să crească în inimile şi în minţile noastre. Ne tot întorceam la acest film în discuţiile noastre, chiar şi atunci când vorbeam despre alte pelicule, pentru că ni s-a părut că ilustrează perfect ceea ce noi căutam pentru câştigătorul Leului de Aur“, a spus Quentin Tarantino.

Coppola şi-a ridicat premiul chiar de la Tarantino, fostul ei iubit. “Sunt atât de mândră să câştig Leul de Aur“, a spus ea, mulţumindu-i tatălui său.

Înainte de începerea Festivalului de Film, Tarantino a fost întrebat de etica de a evalua filmul unui prieten apropiat. Apărându-se în faţa oricărei acuzaţii de favoritism, Tarantino a spus: “Nu a fost dificil deloc. Faptul că suntem prieteni nu m-a afectat în niciun fel şi nici nu m-a făcut să influenţez în vreun fel părerea juriului. Ceilalţi membri nu o cunosc, dar le-a plăcut filmul“.

Iată lista completă a câştigătorilor celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia:

Leul de Aur pentru cel mai bun film: “Somewhere”, de Sofia Coppola

Leul de Argint pentru cea mai bună regie: Álex De La Iglesia – “A Sad Trumpet Ballad”

Premiul special al juriului: “Essential Killing”, de Jerzy Skolimowski

Copa Volpi pentru cel mai bun actor: Vincent Gallo (“Essential Killing”)

Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă: Ariane Labed (“Attenberg”)

Premiul Marcello Mastroianni acordat unui tânăr actor sau tinere actriţe: Mila Kunis (“Black Swan”)

Premiul Osella pentru cea mai bună imagine: Mikhail Krichman – “Silent Souls”, de Aleksei Fedorchenko

Premiul Osella pentru cel mai bun scenariu: Álex de la Iglesia – “A Sad Trumpet Ballad”

Premiul Special Lion pentru întreaga activitate: Monte Hellman, cineast şi poet, participant în competiţia oficială cu filmul “Road To Nowhere”

Lion of the Future 2010

Premiul “Luigi de Laurentiis” pentru film de debut: “Majority”, de Seren Yüce

Orizzonti 2010

Premiul Orizzonti pentru lungmetraj: “Verano de Goliat”, de Nicolás Pereda

Premiul special al juriului Orizzonti: “The Forgotten Space”, de Noël Burch şi Allan Sekula

Premiul Orizzonti pentru scurtmetraj: “Coming Attractions”, de Peter Tscherkassky

Premiul Orizzonti pentru mediumetraj: “Tse/ Out”, de Roee Rosen

Menţiune specială: “Jean Gentil”, de Laura Amelia Guzmán şi Israel Cárdenas

Contracampo Italiano

Premiul Contracampo Italiano: “20 sigarette”, de Aureliano Amadei

Menţiune specială: Vinicio Marchioni (“20 sigarette”)

Premiul Persol 3D: “Avatar”, de James Cameron, şi “Cum să îţi dresezi dragonul”, de Chris Sanders şi Dean Deblois

Câştigătorii Galei Tânărului Actor, “Hop 2010 ”

0

Posted on : 06-Sep-2010 | By : mada | In : Teatru

Ediţia din 2010 a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat în seara zilei de 4 septembrie. Juriul final a fost format din Felix Alexa (regizor), Sorin Crişan (critic), Florin Fieroiu (coregraf), Marius Manole (actor), Virginia Mirea (actriţă), informează Amosnews.

Premiile Galei Tânărului Actor Hop:

PREMIUL „MARIA FILOTTI”, acordat de către Prinţul Şerban Cantacuzino, a fost câştigat de RALUCA MARA, care a prezentat în secţiunea individual “Pasărea-Care-Nu-E sau Run it out!”, după texte de Friedrich Nietzsche

Premiul SICĂ ALEXANDRESCU (începând cu a V-a ediţie), premiul special al juriului se acordă domnului TUDOR AARON ISTODOR, care a prezentat în secţiunea individual “Paharul” după Eric Bogosian

Secţiunea individual:
Premiul „Ştefan Iordache” pentru cel mai bun actor: se acordă domnului  IOAN MIHAI CORTEA, care a prezentat “Alexis Zorba” de Nikos Kazantzakis
Premiul pentru cea mai bună actriţă se acordă doamnei LAURA BILIC, care a prezentat “Pete de cerneală” de Michael Frayn

Secţiunea grup:
Premiul pentru cel mai bun spectacol: spectacolului DINCOLO DE UMBRE, spectacol de pantomimă, mânuire păpuşi şi blacklight, participă: Ecaterina Ciofu, Ioana Iordache şi Dumitru Georgescu

PREMIUL PUBLICULUI
secţiunea individual: Câştigătorul este INGRID ROBU, care a prezentat “Fotografii cu clovni invizibili” de Val Butnaru

secţiunea grup: Spectacolul câştigător este EDEN, spectacol de limbaj corporal având ca punct de plecare Geneza din Biblie, regia: Ionuţ Caras şi Mara Opriş, participă: Diana Buluga, Radu Homiceanu, Adina Lazăr, Raluca Mara, Ana Nicolae, Mihail Onaca, Florin Suciu, Andrea Şovan, Raluca Uzunov.

Premianţii vor constitui o echipă în scopul creării unui spectacol de teatru realizat de TVR Cultural - co-producătorul acestei Gale.