Oratoriul de Crăciun la Ateneul Român

0

Posted on : 23-Dec-2010 | By : mada | In : Muzică

Oratoriul de Crăciun, Ateneul Român, 23 şi  24 dec.2010, ora 19:00

Evenimentul central al perioadei se anunţă a fi Oratoriul bizantin de Crăciun “Naşterea Domnului” de Paul Constantinescu (23, 24 decembrie), în interpretarea corului şi orchestrei Filarmonicii George Enescu, conduse de Horia Andreescu şi I.I. Prunner la Ateneul Român - una dintre marile creaţii ale muzicii sacre europene şi unica de acest tip (alături de Oratoriul de Paşti, al aceluiaşi autor) din muzica clasică românească.

După prima audiţie absolută din 21 decembrie 1947, sub bagheta lui Constantin Silvestri, la Ateneu, oratoriul a fost interzis în cei aproape 40 de ani de regim comunist, cu excepţia prezentării sale în 1967, în cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului George Enescu, avându-l la pupitru pe dirijorul Mircea Basarab.

În aprilie 1990, dirijorul Cristian Mandeal şi filarmonica bucureşteană fac să răsune din nou în aula Ateneului bogăţia sonoră a muzicii religioase compusă de Paul Constantinescu. Într-un interviu dat în 1935, acesta mărturisea: “În compoziţie am dibuit aproape singur, însă de la început am simţit nevoia cântecului popular şi într-o oarecare măsură şi a muzicii psaltice, pe care din când în când, cu ajutorul vreunui preot, am reuşit întrucâtva să o descurc; cel puţin ca notaţie”. Oratoriul său adună într-un singur flux de muzică celestă izvorul bizantin şi cel clasic, într-o ţesătură sonoră unică, marcată de un fior sacru.

În cele două concerte de la Ateneu vor cânta soliştii Irina Iordăchescu, Oana Andra, Vasile Orhean şi Iustinian Zetea.

Concert de colinde – Corul MADRIGAL

0

Posted on : 21-Dec-2010 | By : mada | In : Muzică

Concertul de colinde al Corului Naţional de Cameră MADRIGAL va avea loc marţi, 21 decembrie, ora 19,30, în catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.

Programul va contine atât colinde româneşti cât şi colinde şi câtece de Crăciun din repertoriul internaţional.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

art 93401 muzica veche21 Concert de colinde   Corul MADRIGAL

Corul National de Camera Madrigal este cel mai renumit ansamblu coral din Romania si este formatia profesionista a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Sub bagheta dirijorului si fondatorului sau, maestrul Marin Constantin, a sustinut concerte pe multe scene muzicale ale lumii, devenind una din cele mai cunoscute formatii corale romanesti pe plan mondial. Fondat la 11 aprilie 1963, Madrigal a cucerit elogiile criticii muzicale internationale si a fost distins cu numeroase premii si distinctii romanesti si straine.

Repertoriul corului este unul foarte vast, de la muzica sacra veche la piese contemporane. Se poate descifra usor un fir de aur care strabate bogata istorie a corului – muzica religioasa veche. Piesele provin atat din cultura apuseana romano-catolica, un exemplu elocvent in acest sens fiind interpretarile din creatia lui G. P. de Palestrina, cat si din cea ortodoxa bizantina, cum ar fi muzica de Paste sau colindele. Corul Madrigal a fost declarat “bun al patrimoniului universal UNESCO” in 1992 la Paris.

Trei În Ger/ No umăn, no crai @ Memories Lounge

0

Posted on : 20-Dec-2010 | By : mada | In : Spectacol

Teatrul de Artă Bucureşti vă invită miercuri, 22 decembrie, ora 21, la Memories Lounge, la spectacolul Trei În Ger sau, în alte cuvinte, la No umăn, no crai, de temperaturi scăzute.

TAB trei in ger 498x703 Trei În Ger/ No umăn, no crai @ Memories Lounge

După literatura și muzica internațională, deja renumiţii George Constatinescu, Vlad Popescu şi Marius Cordoş prezintă un altfel de spectacol, “umoristico–muzical”, pentru sărbătoarea de Crăciun. Un show sensibil, amuzant şi interactiv ce se recomandă a fi servit alături de o cană de vin fiert cu scorțișoară, într-o atmosferă caldă, încărcată de miros de brad.

Rezervările se fac la numărul de telefon 03180 80 880
Preţul unui bilet este de 20 RON.

Mini-târg de Crăciun@Lente&Cafea

0

Posted on : 20-Dec-2010 | By : mada | In : Shopping, Târguri

Lente&Cafe, 23 – 24 decembrie

“Mini-târgul de Crăciun” pus la cale şi găzduit de cei de la Lente&Cafea este adresat celor care nu au avut timp să-şi umple sacul cu cadouri pentru cei dragi. În 23 şi 24 decembrie, între orele 11 şi 18, lumea are acces la produsele şi surprizele pregătite de Lente&Cafe cu ocazia Crăciunului.

http://lente.ro/wp-content/uploads/2010/12/mozaic.jpg

La târg puteţi găsi cosmetice naturale create de “Pouff O’Sheney”, obiecte de sticlă pictate manual de “Handmade Sister”, jucării lucrate de jucăuşii de la “Arca Toys”, genţi cusute cu drag de “Army of Mice şi o pisică”, brioşe şi biscuiţi din atelierul de dulciuri al “Easy Does It”, bijuterii aduse de reni tocmai de la Braşov, din magazinaşul cochet al “Mademoiselle Bijoux”, cărţi şi postere serigrafiate manual scoase din rafturile secrete ale “Librăriei Jumătatea Plină”.