“Viaţa mea cu Saddam” @Ed.Pandora

0

Posted on : 23-Sep-2010 | By : mada | In : Cărţi

Povestea uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein a fost tradusă şi în româneşte. Cartea “Viaţa mea cu Saddam” a apărut la Editura Pandora.

Viaţa mea cu Saddam Hussein

Parisoula Lampsos l-a întâlnit pe dictator la un party organizat de nişte prieteni la vârsta de 16 ani şi, începând din acel moment şi până în ziua în care a fost nevoită să fugă din Irak pentru a-şi salva viaţa, nu s-a putut elibera de sub influenţa lui.

Fiică unică a unei familii bogate din Grecia, Parisoula Lampsos s-a născut la Beirut şi a trăit în Irak în perioada de dinaintea venirii la putere a lui Saddam, perioadă în care, graţie petrolului, ţara a cunoscut o creştere economică fantastică. Fiind o adolescentă frumoasă şi spirituală, Parisoula era supranumită „Prinţesa Bagdadului”. Destinul ei avea să rămână legat de cel al lui Saddam Hussein din seara în care s-au întâlnit pentru prima oară. Din acel moment, Saddam a considerat-o pe Parisoula proprietatea lui. Chiar şi atunci când a fost căsătorită şi a avut copii, el i-a distrus căsnicia, l-a trimis pe soţul ei în surghiun şi i-a confiscat averea.

Cunoscută în palatul lui Saddam Hussein ca Shakraa („Blonda”), Parisoula Lampsos ştia la perfecţie câteva limbi străine, ceea ce i-a înlesnit angajarea într-un post-cheie în Federaţia Femeilor din Irak. A fost, de asemenea, asistenta lui Uday, fiul cel mai în vârstă al lui Saddam, în perioada în care acesta a condus (în modul său brutal şi capricios) Comitetul Olimpic.

Jurnalista Lena Katarina Swanberg a petrecut mult timp alături de Parisoula Lampsos, redactând împreuna povestea adevarată, captivanta şi teribilă despre viaţa pe care aceasta din urmă a dus-o „în umbra” marelui dictator.

Parisoula Lampsos a fugit din Irak în 2001. A fost o călătorie dramatică, a durat un an întreg şi s-a încheiat în Thailanda, unde a obţinut protecţie americană. Acum trăieşte în Suedia din 2003.

„Fiecare fiinţă este făcută pentru a dărui şi a primi iubire, dar problema mea a fost că întotdeauna am dăruit prea mult. Pentru o lungă perioadă, Saddam şi cu mine am fost parcă legaţi cu un elastic. Dacă mă îndepărtam doi paşi de el, venea imediat după mine. Apoi se retrăgea el trei paşi şi mă trăgea după el cu şi mai multă forţă.”

Povestea cu amanta lui Saddam e mai veche. În urmă cu mai bine de şapte ani, Parisoula Lampsos a apărut la emisiune “Primetime Thursday”  de la postul american de televiziune ABC unde a vorbit despre relaţia cu Saddam.

Femeia a spus despre Saddam că era fan Viagra şi că îi plăcea să asculte Frank Sinatra, “Strangers in the Night” sau înregistrări cu victimele sale în timp ce erau torturate şi implorau milă, scria Le Nouvel Observateur.

Parisoula Lampsos mai spunea atunci şi că l-a văzut o singură dată în Palatul lui Saddam şi pe liderul al-Qaida, Ossama bin Laden. Se întâmpla la mijlocul anilor 1990. Se pare că cel mai căutat terorist de pe planetă ar fi primit bani de la dictatorul irakian.

Filmul „127 Hours” a îngrozit spectatorii

0

Posted on : 19-Sep-2010 | By : mada | In : Filme, Vedete

Noul film al lui Danny Boyle, 127 Hours, a avut parte de câteva leşinuri în rândul spectatorilor – 3 dintre cei prezenţi la vizionarea de la Toronto şi-au pierdut cunoştinţa în timpul unei scene şocante, informează Wenn.com.

http://hai-hui.info/wp-content/uploads/2010/08/127-Hours-first-trailer.jpg

Regizorul filmului The Slumdog Millionaire/Vagabondul Milionar a avut premiera filmului 127 Hours – cu James Franco în rolul caţărătorului Aron Ralston, care are parte de o experienţă cumplită în Utah, anul 2003 – în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.

Scena explicita în care Franco îşi striveşte tendoanele a fost atât de şocantă încât câtiva spectatori au leşinat la una dintre proiecţiile acestui film (cea din 12 septembrie 2010).

Un critic al TheWrap.com relatează: “As vrea să clarific acea scenă. Puteai vedea cu ochiul liber în sală oamenii şocaţi, forţăndu-se să rămână la locurile lor şi să treacă peste intensitatea celor arătate pe ecran. Nu a fost o scenă gratuită, ci doar foarte reală… Cei care au cedat, au fost cei câţiva oameni din audientă care nu au fost pregătiţi pentru asta.”

Ministrul italian al Culturii îl acuză pe Tarantino de “snobism”

0

Posted on : 18-Sep-2010 | By : mada | In : Festivaluri

Ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, l-a acuzat pe cineastul Quentin Tarantino, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (1 – 11 septembrie), de “elitism” şi “snobism”, într-o declaraţie acordată revistei Panorama, informează MEDIAFAX.

“Tarantino este expresia unei culturi elitiste, relativiste şi snoabe”, a declarat Bondi, adăugând că viziunea lui Tarantino îi întunecă acestuia judecata critică. “Ce s-a întâmplat la festival îi obligă pe toţi să facă o mică introspecţie”, mai spune Bondi, care este considerat un apropiat al premierului Silvio Berlusconi. Premierul speră ca poporul italian să aibă ceva de zis în ceea ce priveşte selectarea membrilor juriului celui mai vechi festival din lume.

“Cum este vorba de fonduri publice, am dori să fim implicaţi în selectarea membrilor juriului”, a declarat acesta pentru Panorama.

Din bugetul de 12 milioane de euro al Mostrei veneţiene, suma de 7 milioane de euro a fost acordată din partea statului italian.

După acordarea premiilor, pe 11 septembrie, Tarantino a fost acuzat că ar fi oferit prietenilor săi cele mai importante trofee. Fosta sa iubită, Sofia Coppola, a primit Leul de Aur pentru filmul “Somewhere”, iar unul dintre prietenii săi, Alex de la Iglesia, a obţinut Leul de Argint pentru regie, pentru filmul “Balada trista de la trompeta”. De asemenea, cineastul Monte Hellman, apreciat de Tarantino şi producătorul primului său film – “Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs” -, a obţinut premiul special pentru întreaga carieră.

Din juriu au mai făcut parte regizorul Arnaud Desplechin (Franţa), Guillermo Arriaga (Mexic) şi Gabriele Salvatores (Italia).

Quentin Tarantino, născut în 1963, în oraşul Knoxville din statul american Tennessee, şi-a petrecut copilăria într-o suburbie a oraşului Los Angeles şi a fost pasionat de cinematografie încă din primii ani ai adolescenţei. Pasiunea lui l-a determinat să se angajeze, la vârsta de 22 de ani, într-un videoclub, împreună cu bunul său prieten Roger Avary, cu care a scris scenariul pentru “Pulp Fiction”, câţiva ani mai târziu.

După ce a reuşit să vândă scenariile filmelor “Iubire adevărată/ True Romance” şi “Născuţi asasini/ Natural Born Killers”, Quentin Tarantino a trecut în spatele camerei de filmat şi a regizat, în 1992, filmul “Reservoir Dogs”, unul dintre cele mai apreciate lungmetraje ale anilor ‘90. Cel de-al doilea său film, “Pulp Fiction”, a obţinut Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, în 1994. În 1997, Tarantino a revenit la Cannes cu pelicula “Jackie Brown”, considerat unul dintre cele mai bune lungmetraje ale deceniului, fiind descris de cineastul american drept un “omagiu adus cinematografiei americane din anii ‘70″.

După o pauză de cinci ani, în 2002, Quentin Tarantino a revenit pe marile ecrane, cu saga “Kill Bill”.

Cel mai recent lungmetraj al său, “Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds” (2009), a primit opt nominalizări la premiile Oscar 2010, iar austriacul Christoph Waltz, protagonist al acestui film, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Julia Roberts a scos din minţi Biserica Catolică

0

Posted on : 22-Aug-2010 | By : mada | In : Filme, Vedete

Cel mai recent film al Juliei Roberts, “Eat. Pray. Love.”, i-a enervat la culme pe oficialii Bisericii Catolice, care consideră că scenariul şi actriţa sfidează religia catolică.

http://images.teamsugar.com/files/upl2/1/13839/16_2009/65fb037a28a25c00_eat-pray-love.jpg

Potrivit contactmusic.com, actriţa care a marturisit de curând că s-a convertit la hinduism, după experinţa fantastică pe care a avut-o odată cu filmarea producţiei “Eat. Pray. Love”, a reuşit să intre în dizgraţia  liderilor catolici.
Oficialii Bisericii Catolice din Washington, D.C. au declarat că adevaraţii credincioşi nu ar trebui să meargă să vadă filmul, deoarece, adaptarea bestsellerului scris de Elizabeth Gilbert ar fi o sfidare a importanţei religiei, iar personajul interpretat de către Julia Roberts ar fi eşuat în găsirea sprijinului spiritual în timpul călătoriei sale în Roma, Italia (în secţiunea “Eat” a filmului). Probabil, liderii catolici nu-şi imaginează cum personajul nu a găsit cheia fericirii spirituale tocmai la Roma, unde catolicismul este extrem de resprectat şi apreciat.

În plus, alături de Biserica Catolică, stau şi unele cronici de film, cum ar fi cea a lui John Muldering care declara: “Deşi ea (Julia Roberts) se duce şi mănâncă în toate restaurantele din Roma, nu intră în nicio biserică pe motiv că ea ştie mult mai bine cum stă treaba cu religia!”.
Se pare că în America, filmul “Eat.Pray. Love” regizat de către Ryan Murphy, ce-o are în distribuţie pe Julia Roberts alături de  James Franco şi Javier Bardem, a a fost catalogat la categoria L, ceea ce înseamnă că ar putea afecta psihicul spectatorilor adulţi.

La toate astea contribuie şi recenta declaratie a actriţei, pentru revista ELLE, în care mărturisea că “este cu siguranţă un practicant al hinduismului”;ceea ce  a adus la cote maxime nemulţumirea Bisericii Catolice.