Carnavalul pădurii la Ateneul Român – concert extraordinar Clara Cernat, Thierry Huillet şi invitaţii lor

0

Posted on : 14-Dec-2010 | By : mada | In : Muzică

Sâmbătă, 18 decembrie, ora 19:00, Clara Cernat (vioara) şi Thierry Huillet (pian, compozitie), alături de invitaţii lor, propun un program de sărbătoare, în cel de-al treilea concert al Stagiunii camerale ICR la Ateneu.

art 90911 igloo Carnavalul pădurii la Ateneul Român – concert extraordinar Clara Cernat, Thierry Huillet şi invitaţii lor

Aljaz Begus (Slovenia) – clarinet; Mirabela Dina (Germania) – pian; Lucile Duran (Franta) – vioară; Petru Iuga (Germania) – contrabass; Aida Carmen Soanea (Germania) – violă; Philippe Spiesser (Franta) – percuţie; Sandrine Tilly (Franta) – flaut; Damien Ventula (Franţa) – violoncel

Program

Tudor CIORTEA, Suita pentru vioară şi pian pe teme populare din Bihor
George ENACOVICI, Patru jocuri olteneşti pentru vioara şi pian
Ciprian PORUMBESCU – Th. HUILLET, Balada / aranjament pentru 10 instrumente
Thierry HUILLET, Carnavalul pădurii / suita de dansuri pentru 10 instrumente

Reprezentanta aleasa a stralucitei scoli romaneşti de vioara, Clara Cernat canta, de fapt, pe mai multe corzi, fiind si o pasionata violista. Debuteaza cu succes la varsta de 16 ani, dupa care este invitata sa cante alaturi de toate orchestrele simfonice din Romania. Inregistrarile ei pentru Radio intra in fonoteca de aur inca de la varsta foarte tanara, aducandu-i recunoaşterea unanima atat din partea presei cat si a publicului. În 1994, este selecţionată să facă parte din grupul celor 8 mari talente ale Europei care va urma cursuri de specializare cu Tibor Varga şi Igor Ozim. Talentul său este recunoscut la numeroase concursuri internaţionale. Concerteaza nu doar pe scenele din Franţa, ci şi din Spania, Marea Britanie, Malaezia, Germania, SUA, China, Brazilia.

Nascut la Toulouse, pianistul si compozitorul Thierry Huillet are o carieră muzicală de excepţie cu care s-a impus pe plan internaţional. Titular al Marelui Premiu I în prestigiosul Concurs Internaţional de la Cleveland „Robert Casadesus”, la vârsta de 22 ani, el este, de asemenea, laureat al altor importante concursuri internaţionale de pian şi continuă să se afirme pe scenele lumii. A fost desemnat în 2000 de către Consiliul Europei ca interpret a versiunii oficiale a Imnului Europei. Activitatea sa de compozitor evoluează într-un mod impresionant. Lucrările sale sunt cântate în întreaga lume. Interpretările si compoziţiile sale se bucură de o primire deosebit de favorabilă atît din partea unui public larg cît şi a criticilor.