Guerilla Verde, ediţia a 4-a

0

Posted on : 18-Oct-2010 | By : mada | In : Ecologie, Filme

Pe 18 octombrie 2010, începe la Bucureşti cea de a patra ediţie a caravanei educaţionale de filme cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Astfel, în perioada 18 – 28 octombrie 2010,  Guerilla Verde va pleca din Bucureşti (18 octombrie) şi se va opri în Timişoara (20 octombrie), Cluj-Napoca (22 octombrie), Iaşi (26 octombrie) şi Bacau (28 octombrie).

http://www.artspirit.ro/images/img/img.php?src=../pagini/1287400858_gherila-verde.png&w=800&h=600

Vor fi proiectate filme documentare, filme artistice, chiar şi desene animate pentru cei mici. Caravana Guerilla Verde foloseşte filmul ca metodă alternativă de a transmite informaţii pentru a motiva  tinerii să protejeze mediul şi să se implice activ în actiuni de ecologizare. Conform sondajului realizat în rândul participanţilor la ediţiile anterioare, astfel de acţiuni sunt necesare şi binevenite în contextul educaţional românesc.

Filmele care vor putea fi vizionate în cadrul acestei ediţii sunt : « Ice Age 2 », « Nos enfants nous accuseront », « Home » şi « Colectarea selectivă, de la ce se spune la cum se face », realizat de Asociatia MaiMultVerde.

Noutatea acestei ediţii o reprezintă transformarea Ecopaparazzi, concursul foto-video de ”poliţie verde a bunului simţ”,  într-o adevarată platformă de socializare pentru cei interesaţi de ecologie. Pentru participarea la concurs, doritorii trebuie să surprindă imagini de pe strada, din şcoală, liceu, campus sau imagini din călătorii, care să reflecte modul în care comunitatile locale respectă, sau nu, mediul îconjurator şi să le încarce pe www.ecopaparazzi.ro . Câştigătorii vor fi desemnati în funcţie de numărul de vizualizări.

Detalii despre regulament pot fi găsite  pe www.ecopaparazzi.ro.

Cele mai curajoase, originale şi expresive materiale vor fi premiate după cum urmează:
Marele Premiu : Rama foto digitală
3xPremiul I: mouse pad+ mouse wireless
3Xpremiul II: USB speaker
2xPremiul III: web cam
Premiile sunt oferite de UPC, partener Guerilla Verde.