“Nu mai plânge, baby”@Green Hours

0

Posted on : 18-Dec-2010 | By : mada | In : Cluburi, Spectacol

Luni 20 şi Marţi 21 decembrie, orele 20:00 şi 22:00,Teatrul LUNI de la Green Hours

Un spectacol despre iubirea care se transformă în obsesie şi devine mai primejdioasă decît ura.

Carmen Lidia Vidu a construit un performance ce se potriveşte perfect programului avangardă/experimental/Green Hours, iniţiat în Calea Victoriei 120. Este un spectacol multimedia – contemporan ca text şi concept, cu actori tineri şi deosebit de talentaţi – Marius Manole şi Florentina Ţilea.

poster nu mai plange baby Nu mai plânge, baby@Green Hours

Vino să vezi… un “altfel” de teatru!

Festivalul de Film Experimental Bucureşti, 22-24 Nov.2010

0

Posted on : 11-Nov-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

În perioada 22-24 noiembrie, în Bucureşti va avea loc Festivalul de Film Experimental Bucureşti (EXPIFF). Evenimentul se va ţine  la Cinema Scala şi Sala Dalles din Capitală şi  va  cuprinde  filme proiectate în premieră în România.

Creat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, al Universităţii Naţionale de Arte şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, EXPIFF este singurul eveniment din România dedicat filmului experimental.

Invitaţi ai festivalului sunt Peter van Hoof - directorul Departamentului de scurtmetraj al prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Rotterdam – şi Miguel Valverde – codirector al Festivalului Internaţional de Film Independent din Lisabona (Indielisboa). Ei vor prezenta publicului cinefil o selecţie “Carte Blanche” – parte componentă a competiţiei internaţionale de scurtmetraj -, compusă din titluri-cheie ale programelor pe care le-au conceput ei în ultimii ani.

Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam şi IndieLisboa sunt două dintre cele mai importante evenimente din zona filmului experimental, recunoscute în întreaga lume pentru sprijinul constant acordat creaţiei radical-inovatoare în cinema şi arte vizuale.

Misiunea EXPIFF este aceea de a promova creaţii inovatoare atât la nivel conceptual-tematic, cât şi stilistic, artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, artişti care explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

EXPIFF este primul festival de film din România care promovează zona de graniţă dintre cinema şi artele vizuale deoarece prezint lucrări care sunt expuse  în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

Punctul de întâlnire al celor două medii este un teritoriu extrem de fertil din punct de vedere creativ, din care au provenit de-a lungul anilor voci artistice unice, precum Peter Greenaway, Derek Jarman, Andy Warhol, David Lynch şi alţii.