Bucharest Music Film Festival

0

Posted on : 11-Iun-2010 | By : mada | In : Cluburi, Festivaluri, Filme, Muzică

Bucureşti, 12 – 20 iunie

Timp de nouă zile parcarea din vecinătatea Ateneului Român va fi transformată într-o oază de linişte şi rafinament în mijlocul oraşului, un spaţiu agreabil cu verdeaţă, flori şi terase elegante, în jurul celor câteva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate vârstele. Vor avea loc proiecţii de filme (înregistrări ale unor concerte internaţionale) precedate de recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional.

4086 BMFF patrat WEB refacut Bucharest Music Film Festival

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti organizează pentru al cincilea an consecutiv, Bucharest Music Film Festival. Întâlnirea cu acordurile muzicii clasice, cu dansul şi cu opera, va avea loc între 12 şi 20 iunie, în Piaţa George Enescu, în aceeaşi ambianţă plăcută.

Timp de nouă zile parcarea din vecinătatea Ateneului Roman va fi transformată într-o oază de linişte şi rafinament în mijlocul oraşului, un spaţiu agreabil cu verdeaţă, flori şi terase elegante, în jurul celor câteva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate vârstele. Vor avea loc proiecţii de filme înregistrări ale unor concerte internaţionale) precedate de recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional.

Piaţa unde are loc evenimentul este deschisă între 11 şi 23, în fiecare zi iar accesul este gratuit.


Noapte albă la Teatrele din Bucureşti

0

Posted on : 22-Oct-2009 | By : mada | In : Spectacol, Teatru

Principalele teatre din Capitală, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) şi mai multe cluburi îşi deschid porţile miercuri, 28 OCTOMBRIE,pentru public. Este vorba despre evenimentul „Teatrul de Noapte“, în cadrul căruia se vor prezenta spectacole gratuite după ora 22.00.

inchide
Foto: Catalin Ilinca

La sala Teatrului Mic din strada Constantin Mille, publicul este invitat să vadă spectacolul Gianinei Cărbunariu, “poimâine, alaltăieri”, după un text semnat tot de aceasta.

La Teatrul Foarte Mic, din bulevardul Carol nr.21, va fi pus în scenă spectacolul „Mă tot duc....

Spectacolul este o adaptare liberă după texte de William Shakespeare, Marc Dore şi alţii, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu în rolurile principale.

Teatrul Naţional Bucureşti prezintă “Comedia norilor”, după Aristofan, în regia lui Dan Tudor, după ora 22.00, la Sala Mare.

Teatrul Nottara oferă publicului spectacolul “Hangiţa”
de Carlo Goldoni, în regia lui Tino Geirun,

Teatrul de Comedie prezintă spectacolele “Sunt un orb”, recital al lui Horaţiu Mălăele, de la ora 22.00, la Sala Mare, şi “Fitness”, un one-woman show cu Mihaela Teleoacă, după Jacques De Decke, în regia lui Mihai Bisericanu, de la ora 22.30, la Sala Studio.

Spectacole de Alexandru Dabija – “Ionesco – 5 piese scurte” de Eugen Ionescu, la Teatrul Odeon, de la ora 23.00, şi “Capra sau Cine e Sylvia?”, după o piesă de Edward Albee, cu Marcel Iureş în rol principal, la Teatrul Act, de la ora 23.00 – sunt, de asemenea, incluse în programul Teatrul de Noapte.
La Teatrul Metropolis, spectatorii vor putea urmări, de la ora 22..00, spectacolul “Cum m-am lăsat…”, după un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartău, în regia lui Bogdan Muntean.
De asemenea, iubitorii de teatru vor putea opta şi pentru montări în spaţii alternative, precum clubul Green Hours, unde Teatrul Luni are deja o tradiţie, clubul La scena sau Galeria Montage, care găzduieşte şi ea un teatru.
La Green Hours, vor fi prezentate montările “Undo 90 după Do Over”, de Frederik Stroppel, în regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri şi Cosmin Seleşi, după ora 22.00, şi “Stă să plouă” de Lia Bugnar, după un text semnat tot de aceasta, cu Marius Manole, Maria Buză, Antoaneta Cojocaru şi Lia Bugnar/Tania Popa, de la ora 00.30.
La Scena găzduieşte, de la ora 22.00, spectacolul “Un cuplu ciudat”, de Doina Antohi, după Neil Simon, iar laTeatrul Montage din galeria cu acelaşi nume va fi prezentată, tot de la ora 22.00, o montare a piesei “Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, în regia lui Radu Bărbulescu.
Centrul Naţional al Dansului a pregătit un maraton de trei spectacole, ce va lua startul la ora 22.00 cu “Lulu’s Room” de şi cu Mihaela Dancs, continuând cu “Stage Psychosis”, conceput şi interpretat de Carmen Coţofană, şi “Dance a Playful Body”, conceput de Andreea Novac şi Istvan Teglas, şi în interpretarea acestuia din urmă.
  • Intrarea la aceste spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile, astfel că spectatorii trebuie să îşi procure din timp bilete, de la casele fiecărei săli, pentru a avea locuri rezervate.