NexT, ediţia 4@Bucureşti

0

Posted on : 12-Apr-2010 | By : mada | In : Festivaluri, Filme

NEXT Bucureşti, 13 – 18 aprilie

Cea de-a patra ediţie a “Festivalului de Film NexT” reuneşte, anul acesta, în cadrul unei competiţii al cărei lait motiv este creativitatea, atât regizorii, cât şi spectatorii.
“Festivalul de Film NexT” îşi propune să fie locul de întâlnire şi dezbatere pentru tinerii cineaşti din întreaga lume. La “NexT” sunt înscrise peste 100 de filme de ficţiune (animaţie inclusiv) cu durata de până la 60 de minute, realizate după 1 ianuarie 2008. În afară de competiţie, “Festivalul de Film NexT” include şi o serie de seminarii pe teme de regie, sound-design, producţie & distribuţie, scenaristică la care participanţii au acces.
Organizatorii propun pasionaţilor de grafică şi de editare foto“California Dreamin’ Poster Competition”. Provocarea înseamnă realizarea unui afiş alternativ, inovator şi original pentru lungmetrajul regizorului Cristian Nemescu, “California Dreaming”.

Competiţia “NexT” include şi anul acesta maxim 30 de titluri, selecţionate de criticul de film Andrei Gorzo. Filmele din competiţie concurează pentru “Trofeul NexT”, “Premiul Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, “Premiul Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră (toate trei oferite de Institutul Cultural Român), “Premiul pentru cel mai bun film românesc” (oferit de Abis Studio) şi “Premiul publicului”.
În 2010, Academia Europeană de Film este partener oficial al “Festivalului NexT” şi prezintă, în premieră în România, programul “Short Matters”, alcătuit din cele 13 scurt metraje ce au câştigat Premiul UIP în 2009.
“NexT Kids” – începând de anul acesta, “NexT” îi aşteaptă în sala de cinema şi pe cei mici; fără să fie alcătuit în exclusivitate din filme de animaţie, ci şi din scurt metraje “clasice”, cu actori.
“Şi ei au fost NexT Generation” – din 2010 secţiunea îşi schimbă conţinutul şi prezintă filme de lung metraj realizate recent de tinerii cineaşti aflaţi în competiţia “NexT” în anii precedenţi.
Programele festivalului: “Cristi & Otto”, o secţiune-cheie creată în memoria lui Cristian Nemescu şi a lui Andrei Toncu; “Semaine de la critique”; “Festival Friends” ; “Countries in Focus” – filme din Marea Britanie şi Polonia; “Festival Cities” şi “Seminarii dedicate regiei de film, sound design-ului, scenaristicii şi producţiei de film”.

  • Perioada de pre-sale este în desfăşurare până pe 12 aprilie exclusiv în reţeaua TickeFan. În această perioadă, cei mai împătimiţi fani ai Festivalului îşi pot achiziţiona două tipuri de permise de intrare, la un preţ mult mai mic decât cel al unui abonament normal.
  • Festival pass-ul costă 150 de RON şi permite accesul la oricare dintre proiecţiile desfăşurate în cadrul festivalului.
  • Biletele se pot achiziţiona online de pe www.ticketfan.ro şi din magazinele Flanco. După această perioadă de pre-sale, biletele se pot achiziţiona exclusiv de la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie.