“Războiul lui Tom Hart”@TVR

0

Posted on : 17-Oct-2010 | By : mada | In : Televiziune, Vedete

Duminică, 17 Octombrie 2010, ora 21:10, TVR1

Războiul lui Tom Hart (HART’S WAR –SUA, 2002)

Cu: Bruce Willis, Colin Farrell, Marcel Iureş. Regia Gerge Hoblit

Ne aflăm în 1944, în Belgia, iar locotenentul Tommy Hart (Colin Farrell), privilegiat de originea sa (este fiul unui senator), nu se află în prima linie. Însă atunci când, aflat într-o misiune de rutină, se implică într-o ambuscadă neaşteptată, sfârşeşte prin a fi torturat de nazişti până dezvăluie locaţia unui rezervor de petrol. Este trimis într-un lagăr condus de colonelul William McNamara (Bruce Willis), sub privirea vigilentă a maiorului SS Wilhelm Visser (Marcel Iures), americanofil, absolvent al universităţii Yale, admirator al jazz-ului şi al operelor lui Mark Twain.
McNamara e, la început, suspicios în ceea ce-l priveşte pe Hart, bănuind că a clacat sub tortură şi îl trimite să stea cu recruţii, deşi e ofiţer. Hart cunoaşte acolo doi bărbaţi de culoare. Valul de rasism din barăci e alimentat de un anume Bedford, care îşi exprimă ura faţă de cei doi ori de câte ori are ocazia. Bedford e găsit ucis iar Scott e zărit la căpătâiul lui. McNamara îi cere permisiunea lui Visser să convoace curtea marţială. Visser acceptă, amuzat de idee, iar lui Hart îi revine deloc invidiata misiune de a fi avocatul lui Scott, chiar dacă n-a terminat încă avocatura.
La prima vedere, “Hart’s War” pare a fi o altă dramă cu prizonieri amplasată în timpul celui de-al doilea război mondial -gen care ne-a dat filme clasice precum “Marea Evadare” sau “Stalag 17″.

Dar, în spatele aparenţelor, există multe suprize în pelicula lui Gregory Hoblit. În afară că vorbeşte despre supravieţuirea într-un lagăr german, filmul abordează rasismul din interiorul forţelor armate într-o manieră care-l împiedică să se împotmolească în corectitudine politică.

http://www.haro-online.com/stuff/hartswa2.jpg
E mai puţin o poveste tradiţională despre război, cât istorisirea luptei unui bărbat pentru izbăvire. Din momentul în care clachează sub tortura nazistă, Tommy Hart încearcă să-şi regăsească curajul şi onoarea. Apărându-l pe Scott, un acuzat pe care îl crede inocent, are şansa mult dorită, deşi soarta lui Scott pare peceltuită.
“Hart’s War” conţine elementele unui drame judiciare, dar fără surprizele şi cotiturile artificiale care fac clişeele genului. Totuşi, Hart are, în cele din urmă, o revelaţie care schimbă cursul jocului şi îl face să ia o decizie.

Clint Eastwood o creditează pe Jolie ca regizor

0

Posted on : 23-Sep-2010 | By : mada | In : Vedete

Clint Eastwood este nerăbdător să urmărească filmul regizat de Angelina Jolie. El este convins că tranziţia ei, de la actorie la regie, va fi una de succes.
Anul acesta, frumoasa brunetă a început să lucreze la ultimul ei film, despre războiul din Iugoslavia de la începutul anilor ’90. Eastwood, care a lucrat cu Jolie pentru filmul Changeling în 2008, este foarte încântat de proiectul ei, informează Wenn.
El a declarat pentru emisiunea Access Hollywood: “Este o fată foarte inteligentă.  Se va descurca foarte bine… Cunoaşte etica muncii şi este foarte deşteaptă. Abia aştept să văd ce va realiza.”

http://latimesblogs.latimes.com/entertainmentnewsbuzz/images/2008/05/20/clint_angie_done.jpg
Actorul şi, totodată, regizorul, are câteva sfaturi pentru noua colegă de branşă: “Sfatul meu este să încerce să se odihnească mai mult decât actorii. Şi să aibă un management bun – trebuie să ştii ce vrei şi ce cauţi ca să-ţi fie mai uşor să le obţii”.

Angelina Jolie vrea să facă un film inspirat din Războiul Bosniac

0

Posted on : 24-Aug-2010 | By : mada | In : Filme, Vedete

Angelina Jolie vrea să facă un film despre o poveste de dragoste care are loc în timpul Războiului Bosniac (1992 – 1995), actriţa fiind în vizită în Bosnia-Herţegovina, ocazie cu care a discutat cu autorităţile despre sprijinirea refugiaţilor.

Actriţa a anunţat că va regiza şi va juca într-un film a cărui acţiune se petrece în timpul Războiului Bosniac (1992 – 1995), într-o declaraţie dată publicităţii, sâmbătă, de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU (ICNUR), organizaţie pentru care Jolie este ambasadoare a bunăvoinţei. Filmările ar urma să înceapă în toamnă.

Angelina Jolie regizeaza un film despre Razboiul Bosniac

Pelicula va spune povestea unui cuplu de îndrăgostiţi, care se întâlnesc înainte de izbucnirea războiului, şi va ilustra totodată impactul războiului asupra relaţiei lor.

Filmul este o poveste de dragoste, nu un punct de vedere politic“, se mai spunea în declaraţie.

Distribuţia va include actori de diverse etnii din fosta Iugoslavie. “ Mi-ar plăcea să implic cât mai mulţi localnici şi să învăţ cât mai multe “, a spus actriţa, potrivit Mediafax.