Pictori de azi @ Balcic

0

Posted on : 10-Oct-2010 | By : mada | In : Expoziţii

11 – 21 Octombrie 2010, Galeria Galateca (BCU), Strada C.A Rosetti, nr.2.
Cea de-a opta ediţie a expoziţiei “Pictori de azi la Balcic”, realizată în urma celei mai recente tabere de pictură cu acelaşi titlu şi cuprinzând lucrări de Vitalie Butescu, Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici, va fi vernisată luni, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Galeria Galateca din Capitală.

Plop 10 Panorama Balcic 40X60 Pictori de azi @ Balcic

Expoziţia va rămâne deschisă, la Galeria Galateca din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare, până la 21 octombrie. Pentru artistul Vitalie Butescu, aceasta nu este prima expoziţie în cadrul proiectului mai sus amintit. În luna mai 2007, el a participat la cea de-a patra ediţie a Taberei de Creaţie “Pictori de azi la Balcic”, finalizată cu o expoziţie de grup la Institutul Bancar Român (iunie 2007) şi la Muzeul de Artă din Constanţa (august 2007). Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici s-au alăturat în acest an grupului de pictori iubitori ai Balcicului. Lucrările lor surprind picturalitatea şi încărcătura spirituală a acestei loc încărcat de istorie. Castelul Reginei Maria, vilele parcului regal, grădinile, argintiul ţărmului, cartierele tătărăşti au stimulat creativitatea pictorilor, care au reuşit să surprindă şi să transmită privitorilor farmecul Balcicului.
Expoziţia organizată de Elite Art Club UNESCO face parte din proiectul “Pictori de azi la Balcic”, ce presupune organizarea unei tabere anuale de pictură în staţiunea bulgărească de pe litoralul Mării Negre, anunţă Mediafax.
Amfitrionul vernisajului va fi Mihaela Dragomir, preşedintele Elite Art Club UNESCO.