Park(ing) Day

0

Publicat la 05 Sep 2010, de către mada, în Ecologie

Park(ing) Day

Bucureşti, 17 septembrie

Park(ing) Day este un eveniment ecologic desfăşurat la nivel mondial, care atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. În Capitală, 17 septembrie este ziua în care cetăţenii se vor bucura de spaţiul verde în… locurile de parcare din zona centrală. Evenimentul Park(ing) Day începe la orele 10:00 şi se incheie la 18:00. Vino! Citeşte, joacă-te, regăseşte natura! Fii eco!

Park(ing) Day este un eveniment anual, mondial, desfăşurat simultan în 140 de oraşe din 21 de state şi şase continente, în anul 2009, potrivit parkingday.org, promotorii evenimentului.

Preţ de o zi, parcările sunt transformate în spaţii verzi, unde fiecare cetăţean este invitat să petreacă o zi la iarbă verde.

Fie că alege să citească, se joacă împreună cu cei mici, îşi repară bicicletele sau petrec câteva clipe împreună cu prietenii, fiecare bucureştean este invitat să schimbe la faţă parcarea în spaţiul verde de care are nevoie.

În trei mari parcări din Capitală, nouă locuri de parcare vor fi acoperite cu gazon viu. Vor fi create astfel oaze de iarbă verde pentru toţi cei care vor să iasă la un picnic în centrul Capitalei.
Evenimentul Park(ing) Day începe la orele 10:00 şi se incheie la 18:00

Şi tu poţi participa la ecologizarea urbană. Mai multe spaţii verzi, mai puţine betoane în aglomeraţiile urbane.

4074653624 17799d7365 b munich Park(ing) Day

Fără locuri de parcare acolo unde era loc de picnic odată, fără asfalt încins acolo unde copiii noştri se jucau odată la iarbă verde. Pentru că avem nevoie ca spaţiile verzi să rămână ale cetăţenilor, Park(ing) Day este ziua manifest pentru natură, sănătate şi mai puţină poluare în oraşele mari din toată lumea.

Marea ecologizare urbană a început.

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Street Dance @Movieplex Cinema
    Movieplex Cinema 3 septembrie, ora 19:00 Trupa Simplu prezintă pe 3 septembrie, de la ora 19.00, “Urban Dance Jam”, concurs de street dance ce va avea loc la Movieplex Cinema. Evenimentul se desfăşoară odată cu lansarea filmului “Step
  • ILoveHandmade, ediţie de septembrie
    Târgul I Love Handmade, 4-5 septembrie Weekendul acesta, pe 4 si 5 Septembrie, orele 10.00 – 21.00, sunteţi invitaţi  din nou la târg!     Sâmbătă şi Duminică, între orele 10.00 şi 21.00 sunteţi asteptaţi la “Târgul ILoveHandmade”
  • Street Heroes, primul festival de cultură urbană
    Bucureşti, 12 august-14 august 2010 Street Heroes aplaudă spiritul urban şi sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în promovarea primului festival internaţional de cultură urbană din România! Instituţia bucureşteană asigură procedurile şi ajutorul necesare pentru a derula un
  • Guerilla Verde, ediţia a 4-a
    Pe 18 octombrie 2010, începe la Bucureşti cea de a patra ediţie a caravanei educaţionale de filme cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Astfel, în perioada 18 – 28 octombrie 2010,  Guerilla Verde va pleca din
  • Festivalul Internaţional de Folclor@Bucureşti
    18 iunie 2010 – 20 iunie 2010 Festivalul Internaţional de Folclor este singura manifestare de gen organizată într-un loc public în Bucureşti şi s-a bucurat la primele ediţii de participarea unui public numeros. “Tema ediţiei din

Lasă o părere