130 de ani la Biblioteca Pedagogică

0

Publicat la 07 Dec 2010, de către mada, în Conferinţe, Cărţi, Eveniment, Expoziţii

Miercuri, 8 Decembrie 2010 , ora 19.48

Biblioteca Pedagogică Natională „I.C. Petrescu” a luat fiintă la 18 decembrie 1880, odată cu Şcoala Normală Superioară din Bucureşti. Biblioteca Pedagogică deserveşte în principal cadrele didactice şi cercetătorii, elevii şi studentii, beneficiind de cea mai bogată colectie de publicatii din domeniul pedagogiei şi a ştiintelor educatiei. În fondurile sale, care însumează jumătate de milion de volume din toate domeniile cunoaşterii, sunt înglobate colectii care au apartinut unor prestigioase institutii de învătământ şi cultură, precum şi fonduri ale bibliotecilor unor mari personalităti.

Biblioteca Pedagogică Natională „I.C. Petrescu” este o bibliotecă specializată, de drept public, de importantă natională, cu personalitate juridică, fiind subordonată Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi reprezintă un for metodologic pentru bibliotecile şcolare şi ale caselor corpului didactic din România. Biblioteca Pedagogică editează publicatii de specialitate care vin în sprijinul procesului de învătământ, bibliografii, biografii ale pedagogilor români şi antologii din domeniul literaturii de specialitate.

De-a lungul timpului, Biblioteca Pedagogică Natională „I.C. Petrescu” a dezvoltat numeroase parteneriate şi proiecte cu institutii similare, precum şi cu alte institutii de învătământ şi cultură, institute de cercetare, ambasade, având un rol major în dezvoltarea învătământului preuniversitar, şi nu numai. Centrul de Informare şi Resurse „American Corner” Bucureşti, găzduit de Biblioteca Pedagogică, marchează cu acest prilej şi sărbătorirea a 130 de ani de prietenie româno-americană, în vreme ce „Biblioteca  Indiană” sărbătoreşte 10 ani de existentă. Biblioteca Pedagogică găzduieşte singurul Muzeu Pedagogic din tară, care împlineşte un veac de existentă. Se împlineşte totodată o jumătate de veac de când Biblioteca Pedagogică îşi desfăşoară activitatea în vila ilustrului avocat Istrate Micescu, bijuterie  arhitecturală purtând amprenta maestrului Cristofor Cerchez. Personalităti de seamă au păşit în acest lăcaş al cunoaşterii, lăsând o  urmă a trecerii lor în Cartea de Onoare.
În program:

Cuvânt de deschidere din partea autoritătilor şi a unor reprezentanti din domeniile învătământului şi culturii

  • Sesiune de comunicări ştiintifice ale unor personalităţi din domeniul pedagogiei şi ştiintelor educaţiei
  • Program artistic
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

Lasă o părere