Noaptea Muzeelor 2010

0

Publicat la 09 Mai 2010, de către mada, în Eveniment

Noaptea Muzeelor 2010

15-16 mai 2010

În noaptea dinspre 15 spre 16 mai anul curent, se va desfășura cea de-a VI-a ediție a Nopții europene a muzeelor”, manifestare la care sunt invitate să participe toate țările membre ale Consiliului Europei, aducându-și, fiecare în parte, aportul la reușita unei acțiuni ce își propune să contribuie la afirmarea unei identități europene comune.

Evenimentul, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005, se bucură în 2010, pentru al șaselea an consecutiv, de înaltul patronaj al Secretarului General al Consiliului Europei, domnul Thorbjørn Jagland, precum și de patronajul UNESCO, pentru al doilea an consecutiv.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, în data de 18 mai, Consiliul Internațional al Muzeelor (I.C.O.M.) organizează Ziua Internațională a Muzeelor, apropierea dintre cele două evenimente fiind deosebit de importantă în contextul cultural european actual.

Anul acesta, la fel ca și la edițiile precedente, manifestarea își propune să stimuleze interesul publicului larg asupra bogăției și diversității patrimoniului cultural național și european, asigurând accesul gratuit la colecțiile muzeale.

Descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, creșterea accesului la cultură, prin deschiderea porților muzeelor, reprezintă deja obiective îndeplinite, cuantificabile an de an prin numărul tot mai mare de vizitatori și de instituții participante, care, cumulate, dau evenimentului o reală dimensiune comunitară și europeană, depășind astfel frontierele geografice și temporale.

  • Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să vizitați:www.cultura.ro
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere