Ştefan Gladin ne oferă în memoralistica sa felie de viaţă din existenţa contemporanilor noştri

0

Publicat la 02 Dec 2009, de către divers, în Cărţi, Eveniment

17 Decembrie ,

Libraria Eminescu, ora 17 :00

« Planurile suprapuse ale evocării sale, inteligent încastrate în fluxul memoriei afective întregesc atât profilul creatorului, cât şi portretul contemporanilor săi implicaţi la diverse nivele în istoria recentă.

Radiografie nu prea comodă pentru unii dintre colegii autorului de la Sahia sau din Televiziunea Română, unde multe dintre proiectele cineastului extrem de incitante încă n-au primit undă verde, mărturia cineastului documentarist mai relevă şi starea de sănatate a naţiunii. În acest diagnostic multe idealuri s-au evaporat, multe credinţe s-au stins, multe principii au fost inundate de ipocrizii, demagogie sau inutile lupte pentru o efemeră putere.

Sper ca acest substanţial volum de mărturii despre trecut, prezent şi… viitor să constituie şi un binevenit, pentru cititor, prilej de reflexie pentru istoria de astăzi şi de mâine. » Călin Stănculescu

afis stefan gladin Ştefan Gladin ne oferă în memoralistica sa felie de viaţă din existenţa contemporanilor noştri

Stefan Gladin, s-a născut la Bucureşti la 30 septembrie 1952.

A studiat la Institutul de Artă teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale” pe care l-a absolvit în 1979 la Secţia de Imagine de film şi televiziune.

A lucrat, de atunci, la Studioul Cinematografic ,,Alex. Sahia”.

În anul 1992, când filmul documentar în România era muribund, a fost nevoit să se transfere la TVR.

Este autorul imaginii a peste 200 de filme documentare şi a realizat, ca autor independent, mai multe producţii, printre care primul film documentar de lung metraj ,,Ziua cea mai scurtă”, apărut pe ecrane după Decembrie ‘89, a filmului eseu ,,Să facem totul” care a colectat mai multe premii interne şi internaţionale.

Căsătorit şi are patru copii, doi baieţi şi doua fete.

Este membru al Uniunii Cineaştilor şi n-a făcut niciodată parte dintr-un partid politic.


Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere