„Biblioteca scufundată”@Sala Dalles

0

Publicat la 01 Sep 2010, de către mada, în Expoziţii

Sala Dalles, până la 17 septembrie

Expoziţia „Biblioteca scufundată”, de Ileana Florescu, mai poate fi vizitată la Sala Dalles până pe 17 septembrie. Curatorul acestei prime prezentări pe care Ileana Florescu o are la Bucureşti, Diego Mormorio, este cel care a încurajat-o pe artistă să îşi strângă lucrările fotografice într-o expoziţie.

Imaginile de la Sala Dalles surprind cărţi scufundate în apă, dar vizitatorii vor avea ocazia să vadă şi câteva volume „salvate de curenţii marini” şi expuse în casete de sticlă. Fotografiile Ilenei Florescu au inspirat lucrarea muzicală „Murmură glasul mării”, de Franco Piersanti, prezentată în premieră anul trecut la Roma. Expoziţia include şi imaginile surprinse de Ottavio Celestino, în pelicula „IF”, prin care este înfăţişat drumul fotografiilor din apa mării până în sălile de expoziţie.

Ileana Florescu s-a născut la Asmara, în nord-estul Africii. Familia sa anglo-italiană cu rădăcini în România a călătorit în Maroc, Franţa, Elveţia şi Marea Britanie înainte să se stabilească în Italia, unde Ileana Florescu a studiat la Facultatea de Litere şi Filosofie de la Florenţa.

ileana florescu biblioteca scufundaata 05 resize „Biblioteca scufundată”@Sala Dalles

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Pe aceeaşi temă despre viaţa artistică...

  • Maratonul de Teatru @Sala Dalles
    Maratonul de Teatru Asociaţia Teatrul.ro, Sala Dalles, 10-12 septembrie După Festivalul de Teatru Independent Undercloud, mişcarea teatrală neconvenţională din Capitală are un nou cuvânt de spus, de această dată este vorba de o premieră culturală. Un maraton
  • Zilele Muzeului Ţăranului
    Zilele Muzeului Ţăranului 10-19 septembrie Toate semnele pot fi desluşite dacă păstrezi ochii deschişi. La MŢR,  mai există oameni încă neabsorbiţi de economia de piaţă. Îndrăzniţi! Dincolo de uşă începe Timpul! Timpul sărbătorii Târgul meşterilor iconari 10-14 septembrie, între 10:00 şi
  • Programul spectacolelor de teatru
    Vineri, 17 septembrie 9 grade la Paris, Teatru Act, ora 19:00. De Peter Kerek. Cu Alina Berzunţeanu. Durata: 56 min. Preţ bilet: 20 lei. Sâmbătă, 18 septembrie 9 grade la Paris, Teatru Act, ora 19:00. De Peter Kerek.
  • V for Vintage @ Sala Dalles
    Bucureşti, 9 – 10 octombrie UNDE? Sala Dalles – Bvd. Nicolae Bălcescu nr.18 CÂND? 9-10 Octombrie 2010: 12.00 – 20.00 DRESS-CODE? verde, organic, pe bicicletă INTRARE? 10 lei, cu un cocktail Campari DE DIMINEAŢĂ, vă oferim cafea, courtesy of Illy.
  • Teatrul Naţional Bucureşti îşi deschide noua stagiune pe 18 septembrie
    Teatrul Naţional din Bucureşti îşi deschide stagiunea 2010 – 2011, primele spectacole fiind programate pe 18 şi 19 septembrie, informează AGERPRES. La fiecare din cele trei săli sunt programate, în aceste date, noile producţii ale teatrului:

Lasă o părere