Aprozaru’ lu’ Costache@Palatul Parlamentului

0

Publicat la 09 Mar 2010, de către mada, în Expoziţii

Bucureşti, Palatul Parlamentului, 1 – 31 martie

Costache Popescu Ghergani inivită consumatorii români de artă să poposească în sala Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului la un măr şi o porţie de cultură.
Artistul propune întoarcerea la lucrurile simple, dar fundamentale ale vieţii, privite prin luneta fermecată a unei lumi de poveste. Astfel, personaje de basm, fructe, legume, jucării şi animale întregesc tabloul unui “Aprozar” jucăuş, zglobiu şi inocent.
Din peisajul unic creat de autor nu puteau lipsi prietenii săi devotaţi, câinii. Foca, Tibi şi Codruţ, câinii Vier Pfoten care fac terapie cu micuţii cu dizabilităţi din diferite centre specializate sunt prezentaţi în cadrul expoziţiei. Pentru prima dată, nişte câini, până nu demult fără stăpân, intră în Palatul Parlamentului.

“Am încercat să surprind clipe unice, minunaţii care se petrec sub ochii mei, în fiecare zi,combinaţii de culori,forme şi gânduri de copil, pe care le doresc să fie veşnice. Totul mă inspiră, dar mai ales lucrurile brute, neprelucrate, naturale.Foarte important este aspectul de VIU al chestiunilor ce le pândesc şi le observ. Sunt avid după toate formele de viu. Pictez şi sculptez aşa cum trăiesc, adică în joacă, iar joaca cred că este singurul lucru serios, cel care ne menţine tineri şi vitali”, declară artistul.

Publicul este invitat să se joace alături de pictor, să redescopere o lume magică, în care visul se întrepătrunde cu realitatea, iar adulţii redevin copiii visători de altadată. Expoziţia este în egală măsură un mărţişor pentru doamne, o şansă pentru domni de a pasa o minge şi, nu în ultimul rând, un prilej pentru copii de a se împrieteni cu simpaticii câini de la Vier Pfoten.
Poze Poze_MH - expozitie arta

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere