Jurnal de modă…moda feminină la 1900

0

Publicat la 03 Mar 2010, de către mada, în Expoziţii

Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, 8 martie – 31 mai

Elementul central al expoziţiei îl reprezintă un număr de 120 de planşe, reproduceri după crochiuri de modă, realizate de artişti mai mult sau mai puţin celebri ai timpului, toate promovate de reviste de modă publicate la Viena, Berlin, Budapesta şi Paris, în perioada 1890-1914. Pornind de la aceste planşe, eleganţa feminină de altădată este redată în expoziţie prin recrearea a trei modele de rochii realizate de binecunoscuta creatoare de modă Liza Panait.
De asemenea, în expoziţie figurează şi veşminte reprezentative pentru moda secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX: copia rochiei doamnei Elena Cuza, reconstituită după mărturia iconografică lăsată de litografia din 1863, semnată Carol Popp de Szathmary, o rochie cu turnură, costum (taior şi fustă), costum de călătorie, bluze din dantelă model “Art-Nouveau”, fuste cu trenă, corsaje, pelerine.
Apanaj al eleganţei, accesoriile nu lipsesc din cadrul expoziţiei: trusa de voaj a doamnei Elena Cuza, servicii de toaletă, sticluţe de parfum, casete de bijuterii, mănuşi, evantaie, lornion, umbreluţă de soare, carneţel pentru dans, pălărie şi manşon, ghete şi pantofi de damă etc.
Pentru că în acea perioadă femeile erau mai întâi de toate soţii şi mame, în expoziţie figurează şi un trusou pentru nou-născut datat 1902, alături de fotografii de epocă.

Înainte

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere