Maschere di Venezia@Cărtureşti

0

Publicat la 09 Feb 2010, de către mada, în Ceainării, Expoziţii

“Timp de 742 de ani, într-un superb oraş mângâiat de ape, câteva zile pe an oamenii poartă măşti. În pieţele istorice, localnicii dar şi străinii dansează, joacă în spectacole de teatru, cântă şi mai ales încânta privirile turiştilor. La Carnavalul de la Veneţia oricine poate purta masca oricărui personaj politic sau de poveste, actual sau istoric, trist sau euforic. Oricine visezi să fii, mascareri îţi meşteresc masca din panglici, blană, mărgele, voal, iar costumierii îţi întregesc personajul. Eşti gata de defilare!

Între 6 şi 16 februarie 2010, Carnavalul de la Veneţia se dezvăluie şi îţi provoacă toate simţurile. Fotograful Simion Buia îl simte şi-l prinde de 6 ani în obiectivul său. Câteva dintre provocatoarele, coloratele şi misterioasele măşti de la Carnaval pot fi admirate între 6 si 20 februarie în ceainăria Cărtureşti, str. Arthur Verona 13-15. Expoziţia de fine art photography Maschere di Venezia se întâmplă a doua oară în România, creând o tradiţie şi un spectacol aparte în aceeaşi perioadă cu manifestaţia de la Veneţia.
Fotografiile selectate captează câteva dintre măştile care au defilat anul trecut în Piazza San Marco. Atmosfera de poveste este imposibil de replicat dar fotograful Simion Buia încearcă să redea în tablourile sale spiritul şi culoarea Carnavalului.
Începand cu 6 februarie, fotografiile pot fi văzute şi pe www.mascheredivenezia.ro
Expoziţia este cu vânzare, iar vernisajul are loc pe 8 februarie, ora 19.”

http://blog.carturesti.ro/wp-content/uploads/2010/02/mascheredivenetia.PNG

Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere