“Anticristul” pe marile ecrane româneşti, din 26 martie

0

Publicat la 25 Mar 2010, de către mada, în Cinematograf, Filme

Inuman, genial, misogin, zguduitor. Doar câteva dintre apelativele care i s-au adus celui mai controversat film care a participat vreodată la Festivalul de la Cannes. Pelicula ajunge pe marile ecrane din România pe 26 martie.

Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept “cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes”, “Anticristul” a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi al publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat. Von Trier a mărturisit, în mai multe interviuri, că a început să lucreze la “Anticrist” înainte de a se reface după o depresie foarte puternică.

Publicaţia The Telegraph titra, anul trecut, ulterior premierei de la Festivalul de Film de la Cannes: “Pelicula lui Von Trier este genială şi de aceea trebuie să o vedeţi”, în timp ce The Guardian descria revenirea regizorului pe marile ecrane ca fiind “inumană”.

Filmul spune povestea unui cuplu îndurerat care se retrage la o cabană, după moartea singurului copil. Acolo, însă, lucrurile se vor înrăutăţi.”Antichrist” a primit un anti-premiu din partea juriului ecumenic de la Cannes, pentru misoginism.

Filmul a mai fost distins în 2009 cu premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg), tot pe Croazetă, precum şi cu trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle).

Filmul a putut fi vizionat şi la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în vara anului trecut.

home splash
Implică-te şi transmite mai departe:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks

Lasă o părere